Партита на открито след 23 часа? Вече няма да може!

Те ще бъдат забранени в кварталите и по морето
Обновена: 31 мар 2018 07:44 | 31 мар 2018 07:30, Елка Василева
44
Партита на открито след 23 часа? Вече няма да може!
Снимка: архив, Булфото

Заведенията в курортите и в жилищните квартали няма да имат право да озвучават открити площи между 14 и 16 ч. и между 23 и 8 ч. Производствените и търговските обекти в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение нямат право да ги зареждат между 23 и 8 ч.

Това е записано в проект за изменение на Закона за защита от шума в околната среда, публикуван за обществени консултации, пише "Монитор". Глобите при първоначално нарушение ще са от 500 до 2000 лв., а за повторно ще достигат до 10 000 лв., е записано в проекта.

Изключение за посочените часове може да има при мероприятия на открито.

Силният шум на открито е забранен и за пътни транспортни средства, освен ако нямат специален режим на движение. Ресторантите и дискотеките, които озвучават открити площи, ще трябва да ползват единствено техника с монтирани автоматични регулатори, контролиращи нивото на звука така, че да не се допуска шум в открити площи над граничните стойности, пише в проекта.

Още по темата

В мотивите е записано, че проектът има за цел опазване на здравето на населението от вредното въздействие на шума.

Регионалните здравни инспекции ще трябва да издават становище, когато търговски и производствени обекти работят в жилищни сгради или в сгради със смесено предназначение, в които част от сградата е предвидена за жилищно строителство.

Специална наредба ще определя какво е нормална акустична обстановка в жилищни квартали, курорти и територии със смесено предназначение.

В проекта се предлагат по-високи глоби за нарушенията.

През лятото миналата година вицепремиерът Валери Симеонов лично се зае с въдворяването на шумните дискотеки по морето. Той и полицейски екипи провериха заведения в Слънчев бряг, като бяха иззети музикални уредби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
30
 
! Отговори
Бай брадър преди 6 години
Що се занимавате с глупости а не вземете да контролирате повече. Не съм видял някой да замерва шума в заведенията. Всички барове, дискотеки стават на лисичарник, пуши се катo за световно и никой не го е еня. И за децибелите пак така ще е.
11
4
 
17
 
! Отговори
Azi преди 6 години
Паляци, вие една забрана за пушене не можете да опазите. Навсякъде се пуши и всеки го знае. Какво остава за сватби и рождени дни. Много ме кефи как симулирате мисъл и действия.
10
16
 
3
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ИМА ЛОГИКА в това, да се забрани 20 души да пречат на съня на 1 000 души.Но, може би, трябва тази забрана да не важи за нощта събота срещу неделя.Така всички ще са доволни.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До M.За много хора е безсмислено, ама за деца и пенсионери не е! Не може всичко да е само в твоя изгода.
8
3
 
25
 
! Отговори
Льольо преди 6 години
време беше
7
5
 
17
 
! Отговори
Бг Турист преди 6 години
Значи клубовете на Слънчака живи да ги оревем този сезон!
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо да се забрани движението на МПС от 1 май до 31 октомври по цялото крйморие! Снабдяването да става само с рикши и планински носачи както в злощастна хималайска еспедиция!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ е място за богати не виждате ли дори и най елементарната спринцовка се купува от пациента абе *** Бай иначе "уюропа" де
4
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава ли, че Боклуджииските камиони, ще спрат да тормозят хората вечер в София или за тях не важи, защото са на Фъндито.
3
27
 
4
 
! Отговори
До М преди 6 години
Бай Гаьо не се наспа та не се наспа !
2
39
 
5
 
! Отговори
M. преди 6 години
абе това "между 14 и 16 ч." няма ли да умре вече?
1
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този закон може бе ще засегне заведенията по курортите,но кой може да санкционира мутрите, които гърмят през ден все е Нова година и ромите дето по три дена празнуват по всякакви поводи.