България ще е част от Центъра на НАТО за киберзащита

Седалището му е в Естония, до момента към него са включени 18 страни
Обновена: 4 апр 2018 21:46 | 4 апр 2018 21:45, Веселина Йорданова
15
България ще е част от Центъра на НАТО за киберзащита
Снимка: архив, Ройтерс

България се присъединява към Центъра на НАТО за киберзащита, реши правителството.

Центърът е със седалище в Талин, Естония, и към момента в него са представени 18 държави, а други четири – България, Румъния, Норвегия и Швейцария, са в процедура по присъединяване.

Основна задача на центъра е подобряване на капацитета, сътрудничеството и обмена на информация между НАТО, страните-членки и страните партньори в областта на киберотбраната чрез образование, научноизследователска и развойна дейност, анализи и консултации.

Присъединяването на България ще способства изграждането и развитието на национални оперативни способности.

Допълнително се създават възможности за изграждане и усъвършенстване на експертен капацитет в областта на киберсигурността чрез заемане и ротиране на една мандатна офицерска длъжност, както и възможности за участие на национални експерти в специализирани курсове и инициативи, които центърът провежда целогодишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
vpn преди 6 години
Сритаха Mypзилкитe по *** и те изгрухтяха в преизподнята.
11
4
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Няма да се свърши, ясно ли ви е бе!!!!!Ако се налага и кървав народен преврат ще направим и руския трикольор издигнем високо!!!Свиквайте вече, че България ще е Руска република и територия!
10
4
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Бойко М. Борисов показа с люлеещата се негова позиция по случая Скрипал на НАТО, а и на света, че България не е нищо друго, освен троянски кон на Путин в НАТО! Който е приятел с всички, не е приятел на никой - стара американска поговорка! Трябваше или да депортира руските шпиони, позиращи за дипломати, или да заяви, че България е на страната на Русия и не вярва на англичаните! И двете биха били принципни позиции! Но той - хем боли, хем сърби!
9
8
 
6
 
! Отговори
До анонимен 7 преди 6 години
И Русия не ни е питала искаме ли да ни освобождава. Що другите да питат
8
0
 
6
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
До Анонимен 7, тогава защо не си пуснеш паролата за пощата във форума тука, а.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Киберзащита??? вЕрвате ли си??? На днешно време няма непробиваема система, дори тази без никаква мрежова свързаност. Последната се превзема с високоточни ракети :)
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, още една банда натрапници от скапаното НАТО ще трябва да хрантутим тука!...От ккакъв зор са ни притрябвали и тези ***, в добавка на трите бази на САЩ и още куп всякакив полу легални или легални организации, които смучат сокове от тялото на България.Някой изобщо пита ли България и българите дали искаме да ни се натрисат тези тука или се отнасят с нас като с роби и поробена територия - правят си скаквото си искат, понеже са си сложили на власт натегачи предатели?
5
3
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
нато мато там да го няма!
4
2
 
4
 
! Отговори
04.04.1949 г. преди 6 години
ЧРД НАТО!
3
2
 
5
 
! Отговори
Тихият фронт преди 6 години
Либералите и тиквите винаги са част от нещо, защото сами не могат да направят нищо понеже са нефелни а ЕС се певърна във бардак, врагът е вътри и ги коли и убива те чаката Путин да ги хакне Путин туй прави по цял ден седи и хаква избори. В Е се води тиха война от разпръснати партизански клетки наричани за по-благозвучно бежанци.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ е част от ЕС поднася бира на немците, а Тиквата е вечно на колене пред Меркел Партнираме си здраво и сме солидарни със трагичната съдба на немците, а през туй време пандизчиите избяха от затвора въоръжени до зъби.
1
3
 
7
 
! Отговори
Мозъчен тръст преди 6 години
България ще е част от почистващия персонал на центъра.