Заради затворническия екшън: Радев и Цачева - на килима

Министрите бяха извикани в НС по предложение на БСП
4 апр 2018 10:00,
92
Заради затворническия екшън: Радев и Цачева - на килима
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Депутатите извикаха вътрешния министър Валентин Радев и министъра на правосъдието Цецка Цачева за обяснения в парламента заради избягалите затворници от вчера. 

Двама въоръжени и опасни престъпници избягаха от Софийския затвор вчера, след като нападнаха охраната и изчезнаха с чакаща ги в близост кола. Бандитите все още са в неизвестност, а от МВР предупредиха гражданите да избягват контакт с тях, защото са изключително агресивни.

Още по темата

Цачева и Радев бяха извикани от депутатите по предложение на БСП. 

"Вчера като в уестърн от шейсетте двама закоравели престъпници напускат един от най-охраняваните затвори с престрелка и сега се намират незнайно къде", каза социалистът Иван Иванов. 

Той нарече екшъна изключително опасен инцидент на фона на признанието на вътрешния и на правосъдния министър, че над хиляда престъпници се разхождат на свобода. 

Иванов поиска да чуе от устата на двамата министри "как тези хора, въоръжени до зъби, са напуснали затвора" и в момента не се знае къде се намират. Соцдепутатът настоя Радев и Цачева да информират депутатите какво се прави по задържането на бандитите. 

Предложението на БСП бе прието единодушно от депутатите със 168 гласа "за", без против и с двама "въздържал се".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 81 Прав си .Това за чистачката с парцала го измисли някой зевзек.Там чистачки няма. Всички дейности се извършват от затворници.
88
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Двамата министри вероятно ще си отидат , но некадърните и корумпирани надзиратели остават.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистките ни казаха в никакъв случай да не се правим на герои и да се мъчим да ги заловим защото те ще ни убият разфасоват и че са много яки и опасни. Значи те вече може да не са в България а да са в Америка има вероятност да имат частен самолет и да имат връзка с много як бизнесмен който ги урежда и той печели от друг бизнесмен или организация пари да помага и експедира опасни престъпници зад граница. Може да съществува такава схема. Но са пуснати за международно издирване.
86
0
 
2
 
! Отговори
Как да стане преди 6 години
Надзирателите в затворите с маски ,с микрофон и камера .Никакви разговори.Данните за тях строго депутатски заплати и ранно пенсиониране.А сега ако убиец в затвора знае вся и все за надзирателите познай дали може да го накара да внесе и новичок.Страх ги е надзирателите.Страх ги е съдиите .
85
3
 
1
 
! Отговори
Метален кози крак преди 6 години
Чакайте нали новините ни дадоха и други издирвани престъпници като единият се е издал чрез фейса. Значи не са само тези двамата са на свобода те са просто поредната бройка избягали. А полицията няма да ги издирва защото има много на свобода и държавата не им плаща голяма заплата 5000 лева на полицай. Ако плащането беше истинско щеше полицая веднага да запали колата и да търси целия град за престъпници. Полицая би умрял и да се жертва за 5000лв а не за 700лв.
84
1
 
3
 
! Отговори
voin преди 6 години
само да ви кажа на повечето малумници дето пишете без да знаете абсолутно нищо в затвора няма чистачка,тази жена е чистачка във дирекцията до затвора.За чистотата на затвора и пред него има затворници които да чистят
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36 Герб знае за какво става на въпрос просто не ги интересува. Така по лесно се живее кат корумпиран политик. Еми спирайте да гледате телевизия и новини по телевизията. Герб ще печели още до 2030 + . Тези политици няма да се махнат защото животът е много сладък за живеене като си корумпиран политик.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагм ЧИСТАЧКАТА да смени Цацка на поста министър! Поне е самоотвержена и пави нещо жената!
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз няма да гласувам никой няма право да гласува или да ви задължи задължително да гласувате спрямо ваша воля. Защото се чувствам пленен като чуя думичката задължително. Искам свобода искам да съм свободен искам да имам воля да взимам собствени решения вече сме големи хора.
80
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
до 81 Не зная уважаеми господин Герберски. Така казаха по официалните новини на БНР. Може да не е била чистачката, може да е бил някой от охраната, но да се е записал като трансджендър. То в тези времена не се знае кой какъв. Може и вие да се обидите, че ви наричм господин. Може да сте Zir, като в Канада.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Idealist Предполагам, че там няма чистачка, а се мие от обитателите на заведението
78
1
 
13
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
Надзирателите: Взеха си преди празниците увеличението на заплатите.Най-добре е платена чистачката и най-сърцата. На нея се крепи затвора.Затворниците: заминаха при братя Галеви.Холивуд: добре сме ги обучили. Нашите филми са най-добрите!
77
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
колко примери ви трябват още за да разберете каква грешка сте направили катосте гласували за герб аз сьм от негласуващите
76
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какви хора сте вие от герб д добрев т петкова ц цачева в радев нямате ликапка достоинство да си трьгнете с достоинство какво трябва да се случи в бьлгарияда ни избият ли за да се махнете всичките
75
3
 
16
 
! Отговори
Дон Цеци преди 6 години
Дръпнете им килимчето на тези " специалисти " ..........
74
2
 
12
 
! Отговори
дъртий преди 6 години
Някой нещо за оставки?!
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
razsledvaneto trqbva da se vodi ot specialist kato pikaeshtiq vav fontani....toi znae kak se izvejdat recidivisti izvan stranata kato bratq GALEVI
72
3
 
19
 
! Отговори
Томов преди 6 години
За такива като Цецка и (с извинение) министъра Радев,народа го е казал много добре : ХВАНИ ЕДИНИЯ, ПА УДАРИДРУГИЯ !! Двама ПОПЛЮВКОВЦИ (ама гербаджии),на които и стажа и заплатата трябва да върв (платена от всички нас)и на които не им ДРЕМЕ ЗА НИЩО. ХЕЛЕ ПЪК ТОЯ, ВЪТРЕШНИЯ !! *** !!!!!!
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Боцето да го питам за случая с делото Магнитски?
70
2
 
19
 
! Отговори
Господари преди 6 години
Така е, ако имаше смъртна присъда нямаше да могат да избягат от гроба. На такива престъпници либерална Европа им помага. Като знаят че нищо не може да им се случи защо да не убият още хора то било и за кеф като в Норвегия. Законите трябва да си ги пишат отделните държави а не всички заедно. Къде е човешкото в жертвата. Зъб за зъб око за око. Защом си убил с кеф *** с кеф.