Големият Вазов род – надарени и изявени с делата си и до днес

Григорий Вазов гостува на предаването "Фамилно"
Обновена: 8 апр 2018 07:53 | 8 апр 2018 07:50, Александър Попов
27

На Великден в предаването "Фамилно" за патриарха на българската литература Иван Вазов разказва неговият потомък Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане и финанси. Той е внук на д-р Кирил Вазов, брат на Иван Вазов.

Генералите Владимир Вазов и Кирил Вазов са част от наследниците на голямото семейство.

Малко са фамилиите в България с толкова изявени и надарени представители като тази на народния поет Иван Вазов. Огромното му наследство - лирика, повести, разкази, романи, драми, пътеписи, спомени, е отразило трагизма и възторзите на освободителните борби, социалните, управленските и нравствените проблеми в следосвобожденската ни действителност. 

Родословието на фамилията започва от Събина и Минчо Вазови и е живо и до днес в паметта на всеки българин благодарение на романа "Под игото" на Иван Вазов, както и със славните дела на останалите членове на семейството, разказва още Григорий Вазов по Bulgaria On Air.

Гледайте цялото предаването днес с начален час 10:30 в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
1
 
! Отговори
extremist преди 6 години
в следосвобожденската ни действителност. - ОЧАКВАЙТЕ ОПИТ ЗА ЗАБРАНА НА "ПОД ИГОТО" ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ТВЪРДЯЩИ ЧЕ НЕ Е ИМАЛО РОБСТВО...ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА...СУДЖУК И БИРА
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генералите са Георги и Владимир!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сержант21Виж се какви несвързани глупости си написал, но то е нормално от червен каскет който е неграмотен. Нищо учудващо.
22
0
 
0
 
! Отговори
Тракиец преди 6 години
До MakedonМаке, Димитър Талев си забравил !
21
3
 
1
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
До АнонименИ на теб от някъде, не да ти плащат , да ти изсипват долари, евро, паунди пак нищо не можеш да напишеш. Седнал нещастникът Вазов да оценява.
20
1
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ajde be......... kakov Vazov........ najgolem od site poeti e broj 1 - Vapcarov
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вазов е бил платен ***. Русороб. Каквото са му заръчали от руската империя това е писал. Писал е измишльотини в полза на руската империя. Като са дошли тука руснаците са се питали от какво ще ги освобождаваме като май българите трябва нас да ни освобождават.
18
0
 
0
 
! Отговори
Чепик преди 6 години
До Анонимен 11За твоя акъл няма писател по мярка.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иван Вазов е велик поет и писател.Прекланяйте се пред творчеството му,оценете го,като творец,оставете политиката.Тук изобщо не става дума за неговните наследници.Те невинаги наследяват таланта на предците си.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОФЕСОРЕ, ВАЗОВ Е ВЕЛИК ПИСАТЕЛ И ВЕЛИК ЛЮБОВНИК.ТИ НЕ СИ!
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Големият" Вазов се е продал за мижава австрийска пенсия, изсмукана от потта на обикновения Българин. Има страхотни творби до момента, в който забравя, че България и Истината са над всичко. След това става обикновена мижитурка.
14
4
 
3
 
! Отговори
gjfjd преди 6 години
Abe stava doniakade Vazov, ama sravnenie s poeti kato Botev, Smirnenski, Vaptsarov, Debeliaov i Iavorov e palna nula. E, pone na Botev mu e redaktiral stihovete da sa na savremenen knijoven balgarski. Vazov ni e obiaven za velik, shtot niamame romanisti ot tazi epoha. A, za patriotichnite mu proizvedenia....da be fanal pushkata kato drugite.
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Реално в съвремието творчеството му служи за насаждане на умраза между българи и турци. Мисля, че е вредно. Просто сега вече не сме под робство и проблемите написани в Под игото не са актуални. Същото правят и патриотичните партии.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрофесорНапълно е възможно, но неможе да се докаже. Все пак се предполага, че е разполагал с милиони и е харчел по партита за удоволствия.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гордея се, че сме имали гениален писател и поет като Вазов.Само "Епопея на забравените" да беше написал заслужава името му да остане в историята на България.Ако Герб не успеят да ни затрият.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен Вазов е посредствен писател. В творчеството му има използвани много турцицми и така творчеството му остава трудно за разбиране от нас българите.
9
4
 
5
 
! Отговори
! преди 6 години
Стига за този агент на КГБ Вазов бе хора. Този, Ботев и Каравелов са агенти на Кремал.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ МНОГО ПОТОМЦИ СЕ НАВЪДИХА.ПОТОМЦИ НА ЛЕВСКИ.ПОТОМЦИ НА БОТЕВ.ПОТОМЦИ НА ВАЗОВ.И ВСЕ ВЕЛИКИ!
7
2
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Не е ученичка,а любовницата му!И когато го щраква инфаркта тя се спасява за да не я влачат по съдилища,и да става резил!Бил е много надарен,според Буров!
6
3
 
4
 
! Отговори
румелиец преди 6 години
До историяОстави Румелията и замина при шопите!