Настроенията у нас: Одобрение за Борисов, страх от ядрен конфликт?

Галъп: 62% харесват външната политика на премиера
Обновена: 9 апр 2018 21:03 | 9 апр 2018 16:23,
264
Настроенията у нас: Одобрение за Борисов, страх от ядрен конфликт?

Над половината българи смятат, че в момента в света има реална опасност от глобален военен конфликт. Това сочат данни от експресен сондаж на "Галъп интернешънъл".

62% оценяват, че премиерът Бойко Борисов се справя добре с външнополитически дейности като председателството на Съвета на ЕС и дипломацията. 30 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят.

Явно обществото ни одобрява по-скоро балансираните външни действия, които са характерни за Борисов, посочват от агенцията. Доказателство за това е и отношението към преговорите с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 62 процента приемат, че с него е необходимо да се преговаря, а 33 процента смятат, че преговорите с него са излишни.

В същото време обаче обществото ни явно продължава да очаква далеч по-ефективни и твърди действия срещу проблемите в страната и особено спрямо корупцията, смятат от "Галъп интернешънъл". Така например скорошните акции на прокуратурата в болници срещат практически единодушно одобрение - 93 процента.
 
Оказва се, че 53% от хората у нас смятат, че в момента има реална опасност от глобален военен конфликт. Това се равнява условно на 2.9 милиона пълнолетни българи от общо около 5.5 милиона трайно живеещи в страната.

Общо 34% от запитаните (близо 1.9 милиона души) пък смятат, че е по-скоро вероятно (28%) или е много вероятно (6%) в идните няколко години някоя от глобалните ядрени сили действително да използва ядрено оръжие. Все пак, мнозинството не очаква ядрен конфликт – общо 63% казват, че това е малко вероятно (44%) или и е изключено (19%), а останалите се колебаят.

На този все по-тревожен външен фон българите явно харесват балансираната външна политика. В същото време обаче искат и далеч по-безкомпромисна вътрешна политика.

Това е втората част от резултатите от експресния сондаж по актуалните в последните седмици теми, проведен на 3 и 4 април сред 801 пълнолетни българи по телефона с ползване на панелна методика, която обезпечава достатъчна представителност на данните. Сондажът е независим от външно финансиране; максималното стандартно отклонение е с 3.5 при 50 процента дялове, отбелязват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света е бил пред ядрена катастрофа много преди някои да са се родили. В онова време нямаше нет и по медиите не ни проглушаваха ушите кой е станал на криво кой *** баба си и тем подобни щуротии. Това че света е бил пред ядрена катастрофа го разбрахме чак след 20 години. Сега света пак е изправен пред същата ситуация с тази разлика че вече сме информирани по надлежният ред за да не останеме изненадани. Поради некадърноста и лакомията на шепа оли.го ще изчезнат милиарди без да знаят защо!
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Галъп, спрете наркотиците !
14
5
 
20
 
! Отговори
Изнервен преди 6 години
Тоз "СТРАНДЖАТА" мн ме изнервяпод всяка публикация - мерудия брат . стегни се малко ве , писна ми вече
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собствениците на "Калъп"- хубави хора, израстнали в питателна среда и през соца и през дивият капитализъм.Като техния водач Моисей вече 30 години ни водят обикаляйки в кръг пустинята и от светлото комунистическо бъдеще ни докараха до най дивия капитализъм който го няма и в банановите републикиТЕ построиха комунизма за себе си и децата си. на нас ни оставиха възможността - да избягаме в чубина, или да преминем в един друг, нематериален свят, пренесени като жертвени агнета на техният Бог- Мамона
12
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Галъп в централата на ГЕРБ ли са правили изследването?
11
8
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И аз мисля, че има такава опасност.Без да съм параноичен...но това което се случва в Сирия...Северна Корея...Украйна...не са дреболии.Путин и Тръмп...Англичани и Туpчоля..Не е за смях Които имат деца - ще ме разберат...салаткоракиените - не!
10
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям международник е Тиквата ше знайте!Юнкер го глади публично по тиквата а оня се радва!Приемат го като някаква екзотична циркова атракция...нещо като жената с брада...или човека с три ръце..чудо невиждано!А във вътрешнополитически план е зает единствено с пълнене на банковите си сметки и на шайката край него
9
24
 
6
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Еми *** народ сме.русия е най-вероятно да започне ядрена война , докато в същото време Борисов (с уж голямото одобрение) прави орална любов на ***--к--ин.
8
7
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Айде сега пак лъжи. Точно обратното е - изпитваме страх от тъппака Тиквьо Борисов и одобрение за ядрен конфликт на територията на Сащ.
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така унгарците знаят кого да изберат, а българите все избират разни коне, орехи, тикви, картофи? На зеленчуковата борса ли ходите да гласувате, какво въобще правите?
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** от 2018 е по-зле и от талибаните, живее още по дърветата.*** народ заслужава *** управник.Какво има да се чудят чужденците.
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изледването" е правено от "Калъп", нали?
4
24
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
А Юда /кака ***/... - иска да го разпне на кръста...
3
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На народ от шушумиги една Тиква за премиер напълно и подхожда.
2
15
 
10
 
! Отговори
scott преди 6 години
единствено ядрениа конфликт ше въздаде справедливос!Пускай бомбата бърже.Свободата е робство. Невежеството е сила.
1
24
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Борисов ще спаси света... - Исус Христос...

Спонсорирани публикации