Мъж тормозил онкоболната си жена: Бой, разбита глава, забрани за лечение

Блъскал я, обиждал я, разбил главата й в семейната кола
10 апр 2018 16:52,
65
Мъж тормозил онкоболната си жена: Бой, разбита глава, забрани за лечение
Снимка: Visualhunt

Побой, насилие и забрана за посещение на химио и лъчетерапия. С това била принудена да живее онкоболна жена, жертва на домашно насилие.

Жената трябвало да посещава задължително терапиите, защото имала разсейки в костите. Но й трябвали дни, за да го увещава да я пусне и да не я пребие, защото е отишла, пише "Монитор".

С казуса се сблъскали в пловдивската фондация за защита на жени от домашно насилие "Джендър алтернативи", когато жертвата се обърнала към тях за помощ.

Пред психолозите във фондацията Елена Николова разказала, че тормозът продължавал през целия й брак, вече 13 години. В жилището им имало брадви и ножове, с които съпругът й я плашел и нея, и малките им две деца.

Мъжът бил едър. Тежал около 140 килограма и имал страшен външен вид. Заради това, а и побоищата, на които била подложена, жената решила да го напусне. Тя се престрашила да потърси помощ след последното насилие, при което мъжът й я псувал и я удрял по главата в семейната им кола.

Елена се изплашила както за своя живот, така и за този на децата си и поискала да напусне насилника. От фондацията й предложили да я настанят заедно с децата в защитен кризисен център, където мъжът й няма да я открие.

Престоят й на тайното място щял да продължи, докато съдът издаде заповед за незабавна защита.

Съпругата обаче изразила съмнение пред екипа на фондацията, че половинката й няма да признае съдебната заповед за незабавна защита и нямало да я спазва.

Една от мерките, които постановява съдът, е да изведе насилника от общото жилище с жертвата за определен период от време и да му забрани да посещава работното й място и местата й за социални контакти.

Ако той наруши съдебната забрана, има реален риск да бъде арестуван. Пребиваната онкоболна жена обаче продължавала да се страхува и не можела да реши какво да предприеме, за да спре окончателно насилието в дома си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-интересното е че малтретираната е избрала ама точно нпо с недвусмисленото име *** АЛТЕРНАТИВИ! Намирисва на реклама на джендърските нпо-та!
25
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не се е обърнала към първоначално към полицията или социалните, ами отишла в *** алтернативи?! Я, моля ви се...
24
2
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Az stignah tocno do ...fondacia "Dzender aNNal...normativi" I begom v komentarite...Ne Na Istanbulskia parcal...vsickite NPO-ta v registur Kato cuzdestranni agenti...Zabrana za durzavno finansirane...da si tursiat clenski vnos ot tretopolovite...
23
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малтретирана жена, защитава я нпо с не какво да е име, а с име *** АЛТЕРНАТИВИ!!! Толкова ли не можете да вържете две и две!
22
8
 
18
 
! Отговори
L преди 6 години
*** алтернативи????Измислена новина.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нацията ни опростява ,деградира ,перверзията става ежедневие нещо "нормално" ,на никой не му пука за нищо!!!!ПЪЛНА ЛУДНИЦА!!!
20
8
 
21
 
! Отговори
анти-джендър преди 6 години
фондация за защита на жени от домашно насилие "*** алтернативи" Какво общо има защитата на жени, с *** алтернативите се чудя! Успяха да раздухат случай, дето да им обслужва интересите за пробутването на извратената конвенция! Само че номерата им няма да минат, имаме си достатъчно закони за такива случаи а и няколкото, дори и да има десетки подобни случаи са нищожни по важност, пред това да изпедерастим децата си!! Несъпоставими са двете неща!!! Няма да я бъде джендърската конвенция!
19
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вероятно е комунист и от комунистическо потекло. Само те са такива жестоки изверги.
18
0
 
26
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Това на враг не бих направил!
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО БЯХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЩЯХА ДА ГО КАСТРИРАТ ВЕДНАГА!!!
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква *** алтернативите, този е за куршум алтернативити!
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горката жена....Дано й помогнат!
14
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна новина. Мъж да не позволява на женаси да ходи на химио-терапия. (Не прочетох никъде мотивите за това)И още по-странно намирам името на фондация: "*** алтернативи".Нещо тая новина ми мирише на фабрикувана платена статия.
13
0
 
38
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
Цъ цъ цъ цъ ... немам думи, ей!! Какво става с хората в последно време не е за вярване! Как е възможно човек да стори такова нещо на друг човек, особено на половинката си?!
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Див балкански селянин
11
0
 
37
 
! Отговори
Кик преди 6 години
Има промени в Семейния кодекс , които са в защита на малтретирани лица .Държавните институции , занимаващи се с тези проблеми , къде сте ? Или след като няма убийство , означава , че няма проблем ?
10
51
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Това си е негова жена. Какво ни интересуват нас някакви семейни свади? Щом я бие значи я обича. Дайте нещо за Генерал Борисов за магистралите и санирането да коментираме като хората.
9
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 6,9Де само аз да не оставя поколение, гнило, прокажено племе. Е, бежанците ще ви оправят скоро.
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Второ, правим се на по католици от папата, само и само да му проституираме.Трето, меним си дори "славната" история, за да му угодим повече. Помните ли, "като бяхме с немците бяхме българи, като бяхме с руснаците, бяхме славяни"?Четвърто, когато този модел накрая рухне за кой ли път, естествено виновни са ни всички други, но не и ние самите. Бай *** е велик, умен, съвършен, най-красив, втори по интелигентсност, по 5 на нож, на N морета...
7
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От малки ни захранват с патриотизъм към този прокжен народ. Като си малък и глупав, лъжеш се.Но порастваш и виждаш, че всичко е било фалш.Виждаш, че просто сме едни генетични роби, дребни мошеници, и цялта ни "велика" история може да се сведе само до:"степни фашкии с конски опашки се слели със славянска сволч".Първо, като малки деца, търсим поредният си господар и на кого да станем хрантутници, поради мързела си, дребнодушието ни и използвачеството ни.