Доплащане "Живот" – НЗОК застрашава живота ни!

Д-р Дечо Дечев пред Bulgaria ON AIR: Ниски цени – ниско качество
11 апр 2018 09:10,
28

Националната здравноосигурителна каса ще дава по-малко пари за медицински изделия. Оказва се, че пациентът ще се налага да плаща за протези, импланти и стентове. Това става ясно от новия реимбурсен списък на медицинските изделия на НЗОК, който влезе в сила от месец април.

"Ние не сме съгласни да доплащаме. Това е заплаха за живота и здравето на пациента! Имаме бедни пациенти, които дори не могат да дойдат до болницата за преглед. Доплащането бави лекуването на пациентите, а стабилизирането им харчи дори повече публични средства", категорична бе Пенка Георгиева от Сдружение "Заедно с теб".

Още по темата

В "България сутрин" изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев изтъкна, че основна задача на всеки един фонд е да понижава цената, която ние всички плащаме.

"Намаляването на цените трябва да бъде по начин, по който няма да се ощетят пациентите. Трябва да се осигури връзка между цените, които е постигнала Националната каса, и тези, които ще се постигнат за провеждането на обществените поръчки във всяка една болница.

Нямаме никакъв контролен механизъм, който да гарантира качеството на медицинските изделия. Ако цената им падне, на пазара ще се появят по-некачествени", подчерта медикът.

Като допълнение Георгиева отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че администрацията на Министерството на здравеопазването е некомпетентна.

Тя вкара в това обществено напрежение едни сухи администратори, които се хвърлят необяснимо от грешка в грешка, посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Him or преди 6 години
Zdravnata kasa e opasna za vasheto zdrave...spete da plastate zdravni vnoski...i ste ste zdravi vsichki....
25
0
 
5
 
! Отговори
НОРА преди 6 години
До GEORGI NIKOLOVУПРАВЛЯВАЩИТЕ ТОВА И ЧАКАТ ДА ИЗБЯГАМЕ. Я, ПО-ДОБРЕ СЕ ВЪРНИ ТУК, А ДА ИЗМЕТЕМ ***
24
0
 
8
 
! Отговори
НОРА преди 6 години
А, ЗАЩО ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ!? ПРЕМАХНЕТЕ ГИ - ОСИГУРОВКИТЕ - И БЕЗ ТОВА ОТ ТЯХ, ОЧЕВИДНО, СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ САМО ***. ЩЕ ИЗДЪРЖАМЕ НЗОК И МЗ, ЗА ДА ВКАРВАТ РЕКЕТ ЗА ОЩЕ....
23
1
 
1
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Много просто решение -Да се премахне здравното осигуряване и да се правят направо здравни застраховки.Да за дребни лечения като хрема и грип ще ни излиза по скъпо, но за скъпи лечения няма да има варианти - няма го в списъка и тн. - изплащат ти колкото е нужно и толкова.Хиляда пъти по добре и искат не искат - ще е с индивидуални партиди.Като добавен бонус - които досега не се е осигурявал, няма да си направи и застраховка - съответно няма да има кои да плати лечението и няма да ги лекуват!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не НЗОК ни застрашава живота, а герб. Кой създава правилата герб
21
3
 
3
 
! Отговори
GEORGI NIKOLOV преди 6 години
Dragi synarodnici,edin syvet.Bqgaite ot tazi dyrjava,koqto ubiva vseki den mashitr roditeli,deca,mechti i shansove zanormalen jivot.Az izbqgah predi 4 godini,trudno e,mychno mi e,no sami vijdate v kakva Jungla jiveempojelavam ma tezi OT nzok da izpadnat v tazi bezishodica i da nqmat vyzmojnost da si kupqt nujnitemedicamentiHUBAVO e Che vse oshte ima hora koito se nadyhvat da protestirat,dano da se sluchi neshto.Az opitah i za men lichno nqmashe poveche smisyl.Izrudi i bezchovechni hora...By
20
0
 
14
 
! Отговори
разтревожена преди 6 години
6Съпругът ми се нуждае от смяна на аортна клапа.През март постъпи в столична болница,започна лечение с диуретици,тъй като се оказа,че е натрупал течност в организма,поради това,че клапата не функционира добре.Изписаха го със съвет,да продължи лечението в къщи с медикаменти. Вчера разбрах,че ще трябва да доплащаме-непосилно за нас,както и за толкова много хора. Това е геноцит към народа ни! И двамата сме здравни работници. Даваме всичко от себе си за здравето на хората,пълно здравно осигуряване .
19
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Като искате такива реформи,първо ни изравнете по заплати със запада и тогава искайте да си плащаме консумативи и мед.изделия,ясно!С тези мижави мин. заплати кой може да си позволи жизнено важна операция?Държавата да се намеси и да изиска от бизнеса да плаща достойни заплати,каквито плащат в Европа,нали сме европейци?
18
2
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Докато краденето чрез санирането и пътищата е по - важно от живота и здравето ни, така ще бъде. Бог да ни пази.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без човешка доброта и душевно благородство животът на всички е застрашен.От 1989 година на много неща ни учихте , но ние нищо не научихме от вашата фалшива демокрация идва реда на наказателното право.
16
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живота ни го застрашават Путин и Тръмп, не НЗОК.
15
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тотално сбъркана здравна реформа! Не може да искаш да изравниш по заплащане едно съсловие-лекарското и дентисткото със Запада, когато 2/3 от българският народ по доходи е в Африка! Според мен тяхния празник вече трябва да бъде когато е денят на ТЪРГОВЦИТЕ.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/04/10/novi-ceni-na-nzok-niamash-hiliadi-da-doplatish-umirash.373118
14
0
 
30
 
! Отговори
Nzok преди 6 години
НЗОК е най-големия *** в цялата ни повече от 1300г история. Това е не спекулация а статистика.Не ни ли омръзна да гледаме онкоболни без пари за операции и лекарства, снимки на деца по касите в супермаркетите и кампании по радиото за животоспасяващо лечение, което НЗОК не предлага и след това да слушаме за поредния корупционен скандал отнел реално парите насочени към спасяване на живота на българските деца..Ще се събудим ли от тази будна кома в която живеем?
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравеопазването е социална, а не търговска дейност! Така трябва да бъде, но някой преди години реши, че като лекар може да снане богат за сметка на пациента и неговото здраве. Този някой, министър, вече не е нито лекар, нито министър, нито е сред нас, нито е богат там горе! Но и след него не се намери един поне, който да поправи тази нехуманна грешка!
12
3
 
21
 
! Отговори
естествено преди 6 години
Щом бай поставя финансист за министър на здравеопазване,а племенник -вуйчовото за финансов минисър-целта е дранье.Това е толкоз просто и логично.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да свикна с моите страдания , но не мога да свикна със страданията и болките ,които причинявате от злоба и алчност и тук и сега трябва да се приложи суровата власт на закона за всички търговци на човешко здраве!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мухобоико ти си срам и позор за страната време е да те изметем
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата законно иска да убие бедните.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта май е да се приватизират болниците и здравната каса, така де всичко да е частно и тогава жална ви майка.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В МЗ се хрантутят само чиновници!!!САМО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ВСИЧКИ, КОИТО РЕШАВАТЕ СЪДБИТЕ НА ХОРАТА, ЧЕ И ВИЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ! БОГ БАВИ , НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!