Псета разкъсват деца! Като не можете да гледате куче, вземете си играчка!

От "Четири лапи" настояват отглеждането на любимец да се превърне в лукс
11 апр 2018 08:40,
153

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Още по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
21
 
! Отговори
Отчаяние преди 6 години
Няма закони, а и да има някое законче няма кой да го спазва и следи за неговото изпълнение. Или пък ако има кой да следи за изпълнението съдиите просто ги "пускат" срещу някой лев и това е!
13
7
 
53
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 6 години
КУЧКАРИТЕ са хора с много ниска обща култура. Изключенията затова са изключения, за да потвърдят констатацията.Какво имам предвид.Не може културен човек да остави кучето си да се изхожда по градинки или край уличните дървета, без да събира екскрементите му. Връх на простотията е кучета да се изхождат в пясъчниците на детските площадки. Може би един на 100 кучкари събира кучешките л.***.И още- не пешеходците трябва да се отдръпват, когато се разминават с кучкар, водещ куче, а обратното.
12
6
 
41
 
! Отговори
Край преди 6 години
Че кучкарите са хора с отклонение е ясно ОБАЧЕ защо държавата не е на страната на нормалните. В градинката точно пред Министерство на вътрешните работи си тичат волно ротвайлери същото е и в градинката пред общината. Доде не се нахапе внучето на Фандъкова властта няма да си мръдне дирника.
11
0
 
26
 
! Отговори
Край преди 6 години
Територия в която всеки прави каквото си иска НО и на него могат да му направят каквото си искат. До тук толкова успяваме да направим държава.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еСтига с тия глупости .... няма нормален човек който да го каже това .Че в държавата витае чувство на безнаказаност и всеки си прави каквото си иска е друг въпрос .Кучетата трябва да се водят на къс повод и с намордник и да се пускат само на определените места .Това ,че "хората" нямат автоценз и няма орган който да го контролира е малоумното в тази ситуация!Затвор и съд за собствениците и за държавата , защото не си гледа работата ,и МОЖЕ БИ нещата ще започнат да се оправят!
9
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един приятел, кучкар ми казваше - "кучетата разбират кой е лош човек и затова го нападат".а аз му викам - "ми да сложим вместо съдия, едно куче да решава в съда кой е виновен и кой не!".това кучкарите са тотално промити и деградирали индивиди
8
7
 
58
 
! Отговори
Така е преди 6 години
когато животът на едно куче струва повече от живота на едно дете
7
6
 
37
 
! Отговори
Тези преди 6 години
деца, когато са били нападнати от кученцата (то кучетата нападаха само лошите хора, нали така) сигурно са викали и следователно са стресирали горките животни. Хайде сега, въпросните деца да бъдат осъдени, защото това е жестоко и нехуманно, направо садизъм.
6
0
 
53
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Време е и в България, както в много "бели" страни агресивните породи кучета да бъдат забранени. А санкциите да са първо за собствениците и след това за разхождащите кучетата. И огромни глоби и криминализиране на разходките на кучета в училища и детски заведения. Защото има и такива, които си разхождат кучетата в дворове на детски градини.
5
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то от край време си е ясно, че животното не може да носи отговорност, а такава трябва да носи собственика. Между другото, собственика е пуснат, защото не присъствал, а този, който разхождал кучето все още е задържан. Какво ще направят в хипотетичната ситуация, ако разхождащичт кучето е малолетен или непълнолетен? Изводът е просто, че куче без намордник не трябва да се разхожда.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по принцип цялата тази истерия с кучета и котки е създадена за огромна индустрия, атия от 4 лапи какъв лев направиха ...
3
0
 
34
 
! Отговори
ами преди 6 години
Анархия България
2
4
 
89
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Също така не разбирам тези,които отглеждат кучета в панелките,как така я мислят всички детски площадки да се откровенно О.***.Н.И!!Всяка сутрин всичко се извежда да се изхожда по всякакви тревички.Вашите деца играят там!!!Като искате Европа,трябва да знаете,че там кучетата са в отделни паркове и вие след него с лопатката и в пликче!!Не на последно място,гледам,че разхождането на куче сутрин е масово измъкване за пушене на поредната цигара и естествено хвърляне къде ли не!!Европееецо!!!
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се превърне отглеждането на кучета в лукс означава само по-състоятелните люде да имат такова животно у дома. Но каква е гаранцията, че те ще бъдат по-съвестни стопани? Отглеждането на куче трябва да става с тестове за интелигентност и такива за обща култура.