Уикендът топъл и пролетен. Съботата слънце, в неделя – облаци!

Градусите ще са до 28
13 апр 2018 17:30, Красимир Ангелов
1
Уикендът топъл и пролетен. Съботата слънце, в неделя – облаци!
Снимка: Reuters

Топли ще бъдат почивните дни, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. По Черноморието остава мъгливо, а до полунощ на отделни места в планинските райони на Западна България все още ще има краткотрайни превалявания. Минималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса.

В събота отново ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от изток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, по морския бряг през деня ще остане мъгливо и там ще са едва 8-12 градуса.

Над Черноморието остава мъгливо и хладно. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха - между 8 и 12 градуса, температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър; по време на гръмотевична дейност ще се усилва и променя посоката си.

Максимална температура на 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В неделя ще преобладава слънчево време с висока облачност, през втората половина от деня - значителна. Температурите ще останат по-високи от обичайните за средата на април, въпреки че постепенното и бавно понижение ще продължи.

Вятърът ще бъде от изток-югоизток, предимно умерен.

В понеделник от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. На места в Западна България ще превали дъжд. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, а дневните - между 20 и 25 градуса, по-ниски по Черноморието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арсов даи го да вали че нее валяло скоро