Бракът в България – отживелица или начало на истинската любов?

В брака определено има поезия, коментира Калин Терзийски
17 апр 2018 20:45,
36

Счупихме 13-годишен рекорд по най-много сключени бракове. Отживелица ли е вричането на влюбените или начало на истинската любов?

Според PR експерта Соня Момчилова това е най-старото, най-съкровеното и религиозно тайнство и за да станат двама влюбени едно семейство - то трябва да се бракосъчетаят.

"Бракът е сливане в една плът. Създава се един триъгълник и никога не може без него да се постигне хармония в семейството. Бракът не е оцеляване на двама души, то е далеч по-дълбоко и мистично. Тази церемония е едно обричане един в друг", сподели в "България сутрин" Момчилова.

По думите ѝ без брака не може да се протегнем към Бог.

Мнението на писателя Калин Терзийски е, че в брака определено има поезия - както в сватбите, така и в красивите разводи.

"Когато едно нещо носи радост на хората, за мен е хубаво и красиво. Някои неща, които са определено зловещи, са отново радост и веселие за други. Същото е и с брака. Ленин казва, че бракът е узаконена проституция", коментира писателят пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че все пак браковете се сключват, когато хората имат надежда в бъдещето, което значи, че все пак нещата са добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са ползите и какви са неползите при бракосъчетанието?
8
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Един допуснат брак - беда за целия колектив! Ваш: Улянов
7
3
 
2
 
! Отговори
,,учение за христос, преди 6 години
не говориме за ,,холивуд,, ,,те тайно сключиха брак,, не за тези ,,ленински бракове,, ,,плановици,, ,,комунистическа боза,, ,,завет,, някой да знае бракът че истинският брак е завет Бог бди над заветният брак менте съжителство е без ограда ало оградата в брака е Бог, хаххаха, комунизма е виновен т е. безбожие атеизъмът ,,болшевики,, ужас
6
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бракът е нещо неестествено, той е институционализация, закрепостяване на любовта, принуда.
5
2
 
10
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Пиша втори път защото ме"корегираха".100% от светлочерните/тъмнокафявите/ живеят без брак.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като започват да ми философства някой за бог и тинтириминтри. Направо превключвам канала. Та така и с тази статия така и не я дочетох...
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност най-рядко сключват брак едни известни нам етноси. Живеят в конкубинат. Уважаващите себе си хора с по-високо образованше обикновено постъпват по друг начин. Пък с какво се оправдават ниските обществени слоеве никой не го интересува.
2
11
 
23
 
! Отговори
Готино преди 6 години
От юрист - не подписвайте граждански брак..
1
14
 
19
 
! Отговори
Айде бе преди 6 години
На вселената много и пука кой какъв подпис е сложил......ама как добре го описа PR .... триъгълник ...хахаха между кого ....мъж жена и съд......ммммм да страаахотен триъгълник... аре нема нужда ...ако има любов тоя загубения подпис е безмислено...