Нежна сила в кабината – авиоинструктор Малина Соломаха

Малина е доказателство, че жените не са лоши пилоти
17 апр 2018 19:30,
10

Пилотирането на самолет отдавна не е само мъжка професия. В това ни убеждава и Малина Соломаха, която е пилот в "Летище Казанлък", както и инструктор на млади пилоти.

Малина Соломаха доказва, че жените се справят изключително добре, пилотирайки самолети.

Малина е пилот от дълги години, като за нея това е сбъдната мечта. Освен пилот, Малина е авиоинструктор и обучава младите кандидат-пилоти.

"Да вземеш лиценз за летене със самолет е почти същото, като да вземеш шофьорска книжка, но отговорностите са много повече", казва Малина пред Bulgaria ON AIR.

За нея отдавна летенето е не просто хоби и професия, а и начин на живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами лети момичето не си разтваря краката за левчета като рускините
4
1
 
3
 
! Отговори
й преди 6 години
Малина Соломаха - това няква Украинска пача_вра ли е ?Свършиха се българките пилоти та почнахме да рекламираме укро-дегенератите
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
авантюрата на ВМС на САЩ с 2 жени бойни пилоти приключи много бързо със самолет за купчина пари зад борда по вина на пилота . От тогава никой не си е помислял за еманципация в тази професия , а последната жена пилот във F1 успя да се блъсне в ТИР до пистата .
2
1
 
3
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 6 години
"Журналистите" са по-зле от милиционерите и мутрите взети заедно. Жалка история.60404
1
1
 
3
 
! Отговори
dtoa преди 6 години
Незнам какво казва, защото нямам звук, но да си действащ пилот означава да изкарваш достатъчно пари. Не е като шофьорската книжка, трябва да имаш определен брой летателни часове иначе нямаш право да летиш. Ако има кой да ти ги плаща тия часове , ок, ако няма - или си 'сухоземен пилот' или си късаш от залъка заради наркотика. Имам приятели, които го правят. но като си помислиш за какви други глупости дават пари хората пак е по-добре. Виж за шоферлъка - там вече . си 'купуваш' книжка веднъж и край