С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

На площада за първи път крак ще забие и рота от македонската армия
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 07:00,
203
С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!
Снимка: архив "Булфото"

Властта замисля внушителен за страната ни военен парад за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от почти всички образци техника и оръжия, с които разполага, пише "Труд".

На площада ще преминат най-добрите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и граждани ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на парад. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и части от комплекса С-200, както и подвижния комплекс за противовъздушно прикритие на войските "Оса".

На парада ВВС ще се представят още и с изтребители МиГ-29, вертолети "Кугър", МИ-17 и др. Пехотата ще се представи с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както руски образци, така и американски, с които сме въоръжени – "Хамър" и "Гардиън".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс "Точка"/ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крак за първи път и рота от македонската армия, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното участие бе договорено по време на официалната визита на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най-забавното е, че тази уж смешна армия участва в реални бойни мисии в Ирак и Афганистан.Великата ни соцармия има точно две достижения: разхождането на танкове срещу беззащитните чехи и словаци през 1968 г. и участието рамо до рамо с Вътрешни войски в преименуванията на българските мюсюлмани. Аз за други не знам. В случай на патаклама щеше да е пометена за отрицателно време.
23
4
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Българската народна армия е имала далекобойни ракети. -8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 580 км, въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 Елбрус (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 Луна с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави, 1 комплекс 9К79 Точка (SS21) с обсег 70 км (и 1 комплекс ОТРК 9К74 Ока,далекобойност 400км с възможност ядрПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/04/21/v-sluchai-na-voina-mobilizirat-myje-i-
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще кажат герберите за тези паради, защото те са присъщи за комунистическите лидери?! Нали тяхния Вожд е борец срещу комунистите?! :)))Нищо че членската му БКП карта се показва от джоба :))))
21
5
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Айде ако мое да не го правят, а! Че те жълтите павета и така са достатъчно съсипани...
20
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви последни гърчове на умиращата държава ли са тези напъни?
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново хитър ход на Боко за да замаже очите на хората, че видите ли имаме отбрана! Всъщност този ход не е хитър за рязумните и нормалните!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко време се очакваше от "гадната" армия да издържи при евентуален конфликт?
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смехъ :)))
16
3
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Пародия на парад и военна техника.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак постановки и парадиране "ала ареста на Иванчева" предвид масовите подигравки по адрес на нашата отчайваща военна отбрана!Оръжия и военна техника морално остаряла със съмнения в нейната ефективност!
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЛАСТА ПРЕВЪРНА ВВС НА БЪЛГАРИЯ В КЛУБ ПО ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ.И АРМИЯТА В СИЛА ОТ РАНГА НА НЯКОЙ ТУРИСТИЧЕСКИ ОСТРОВ.ЗА КАКВО ДАДОХ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА ВСИЧКО НАРЯЗАХТЕ И РАЗПРОДАДОХА.5 САМОЛЕТА НЕ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ.-НЯА ПАРИ (цитат)ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА НА ПСЕВДО ПАТРИОТИТЕ.СРАМ СРАМ И ПОЗОР.
13
1
 
27
 
! Отговори
ined преди 6 години
Ако не вали ще покажат Въртолета на армията и Самолета на ВВС
12
6
 
13
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЯМА УГОДИЯ!Ако представят на парада нови въоръжения, ще гракнат- колко милиарди са похарчени и как "народа" няма какво да яде, а те ракети и самолети купуват.Винаги може да се ръси евтин популизъм!
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди 30 години сме имали с300 това дето сега не искат да го дадат на сириязащото сънсем ще загазят краваритенаправете си извод каква армия сме имали тогаваи ракети точка усега сме нища евроатлнтически протекторат с нещастен народ и без армия
10
4
 
27
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Парада щеше да е смешен ,ако не беше жалък.Виждаме едно жалко подобие на паради от не чак толкова далечното минало ,паради на една армия ,която е жалко подобие на онази "гадната"армия.Когато маршируваха 18-20 годишни момчета ,а не възрастни хора ,на които трябва да раздават стълбички да се качат на БТР.Просто теглото на огневия залп на армията е по-малък отколкото на една мотострелкова дивизия по време на соца,а иначе оръжията освен няколко бутафорни са същите.Вижте в ю тюб парада за 1300 години
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....мда...не сме мрънАли....
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо за 30 години не сме мръднали?Износът ни за 2017 г. е 52 милиарда лева.
7
16
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
До До 2Проблемът за купуването на нови оръжия е че Газпром и Нефтохим ще останат без печалба.Газпром ни продава двойно по-скъп газ , а Нефтохим не бил работил на загуба и не плаща нито лев данък печалба.Да не говорим за самоварите на Белене за 4 милиарда ,както и за КТБ
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е., евроатлантиците ни спъват да купим нови самолети 10 години? Пари има, оферти има, но ние се туткаме?Или ни спъват вече 10 години да обновим бронетехниката? Боцко и Каракачана само обявяват какви суми са отделени, а нищо не се купува? И накрая пратиха пак самолетите за ремонт, вместо да купят нови. Сорос ли ги накара?Уж пълно с патрЕоти, а недоборите са 4-5000 души. Що не постъпиш в армията, хем и пари ще спечелиш, а?
5
22
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Все евроатлантизма ни е виновен. Чехи, Унгарци, Словенци драпат на пред, а ние все се обръщаюе на зад. Не е проблем да се купят нови оръжия, ама полицаи доктори и учители ще трябва да останат без пари.

Спонсорирани публикации