С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!

На площада за първи път крак ще забие и рота от македонската армия
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 07:00,
203
С-300, "Кугър", БТР-и… Властта замисля внушителен военен парад!
Снимка: архив "Булфото"

Властта замисля внушителен за страната ни военен парад за празника на войската 6 май. Армията ще покаже от почти всички образци техника и оръжия, с които разполага, пише "Труд".

На площада ще преминат най-добрите ракети, с които разполагаме. Политици, военни и граждани ще могат да видят мощните С-300, които рядко излизат на парад. Това е най-модерният ни зенитно-ракетен комплекс, който охранява небето ни.

На празника ще преминат и части от комплекса С-200, както и подвижния комплекс за противовъздушно прикритие на войските "Оса".

На парада ВВС ще се представят още и с изтребители МиГ-29, вертолети "Кугър", МИ-17 и др. Пехотата ще се представи с танкове, които ще дойдат от Сливен, бойни бронирани машини, БТР-и – както руски образци, така и американски, с които сме въоръжени – "Хамър" и "Гардиън".

Ще бъде показана и инженерна, автомобилна и свързочна техника. Хората ще видят и тактическият ракетен комплекс "Точка"/ОТР-21/.

Предвижда се близо 1200 души да маршируват на жълтите павета, разпределени в десетина блока.

В общия строй ще набие крак за първи път и рота от македонската армия, която най-вероятно ще премине със знамето на Македония.

Нейното участие бе договорено по време на официалната визита на президента Румен Радев в Скопие през февруари тази година. Командващ парада ще е командирът на Сухопътните ни войски ген. Михаил Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетите към Истанбул бяха опасни по една единствена причина - можеха да им се слагат ядрени бойни глави.Но ние такива нямахме, трябваше руснаците да ни ги докарат. И такъв е бил планът в случай на война, де.С конвенционална глава, тази ракета е просто едно голямо "бум!", но за град като Истанбул нямаше да е кой-знае какво.
43
0
 
7
 
! Отговори
ПРЕПОРЪЧВАМ И НА ТЕБ преди 6 години
До 32 анонименПлонди, всяка година гледам парада на 14 юли в Париж, Шан-з-елизе. Ти с твоите оскъдни знания, може би смяташ Франция на НЕ европейска страна?
42
4
 
11
 
! Отговори
Гоце преди 6 години
Срам и позор за българските политици, "макединска" армия да марширува по нашите улици
41
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Каквато и да е армията ни, аз си я обичам. Ако ще идвате да злословите, по-добре не се появявайте. Колкото до македонските части, не ги оплювайте, все пак много българи оттам дадоха жертви за свободата на България.
40
1
 
4
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
ХАХАХАХАХАХХАХАХААХХАХААХХА
39
0
 
1
 
! Отговори
не съвсем в ред 35 преди 6 години
Та ние и сега емигрираме, но не на изток, а на запад....
38
2
 
12
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Държим да покажем на съюзника турция че имаме нещо с което ще свалим 10 самолета от 300.... А после?трябват ни ракети насочени към Константинопол да им държи влага ако решат да нагазят Вишеград както бяха сс23 но ги нарязахме по заповед на козяк и мит. Сега дефилираме с макети... По натовски стандарти и ценности.. Ц300 е от 1979!!!
37
10
 
7
 
! Отговори
До 21-Анонимен преди 6 години
Ако това е умираща то каква беше март-90та и януари -97ма.,с обявяването на ДЪРЖАВЕН БАНКРУТ.Видели сте вие ,,умираща държава" д.р.и.с.л.ьо.вци малолетни,видели сте ,,гърчеща" се държава.Това че вие хленчите и се гърчите пред клавиатурата и безнаказано плюете наляво и дясно само показва че вашите мозъци са ,,мъртвородени"
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пасти няма, бе! Само зрелища.Но беше достатъчно Боко само да се появи,той си е зрелище парекселанс. Щеше да излезе по-евтино.
35
7
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
да го д'уха демокрациятаскоро ще я пратим на сметището, където й е мястото
34
9
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
България е вечна и когато е имала армия и е воювала, Западът още е ходил на 4 кракаБългария винаги ще я има, а родните гъ'зоблизци, плюещи родината ни много скоро панически ще емигрират, защото тук няма да е безопасно за живота им
33
3
 
14
 
! Отговори
БКП преди 6 години
КОЙТО НЯМА СВОЯ АРМИЯ ХРАНИ ЧУЖДА ФАКТ БЪЛГАРИЯ ХРАНИ АМЕРИКАНСКА ТЕРОРИСТИЧНА ОКУПАТОРСКА СТРАНА.СТРАНА КОЯТО РАЗОРЪЖИ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА И БЪДЕ ПАРТНЬОР СТРАНА КОЯТО НАЛАГА САНКЦИИ ВИЗОВ РЕЖИМ НА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЯТЕЛСКА ТАКИВА САНКЦИИ НАЛАГА ТЕРОРИСТИЧНАТА ДЪРЖАВА САЩ.САЩ БЕШЕ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ И ОСТАНА ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никоя европейска държава не прави паради!Айде пак да ми говорят, че живеем в демократична европейска страна!
31
1
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Мисля ,че беше по -добър вариант , да подберат кадри от миналите паради и с едно фотошопче да го актоалират със сегашна дата!ха ха ха Все пак да ходим в музей на воената техника е по скъпичко , а то може и да няма!
30
0
 
9
 
! Отговори
дебел депутат преди 6 години
Зрелища и Пасти за НАРОДА !
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тези всички оръжия ако работят половината ще е добре!!
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пародия, постановки и циркове на Държавен цирк - "Герб"
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се смееш ли, да плачеш ли! Има само една приказка за това- на гол тумбак чифте пищови! Смешници!
26
2
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 км 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 км, общо 20 мобилни установки СА-75 Волхов с обсег до 43 км и СА-75 Двина с обсег до 29 км, 20 мобилни компекса 2К12 КУБ с обсег до 24 км, (1 зенитно-ракетна бригада система 2К11 Круг с обсег 50 км,Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/04/21/v-sluchai-na-voina-mobilizirat-myje-i-jeni-ot-18-do-55-godini.374303,8
25
1
 
13
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
И то какво излиза!Съвременно оръжие !! ха ха ха Има ли нещо под 40 години по-ново оръжие!ха ха ха Поне да не ни дразнят с мощта на армията ни!

Спонсорирани публикации