Симеонов чака "депутатско рамо" за пушенето от "хора със съвест"

Промяната била полезна за туризма, че даже и за непушачите
38
Симеонов чака "депутатско рамо" за пушенето от "хора със съвест"
Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов очаква сериозна парламентарна подкрепа за предложението да се върне пушенето в обособени помещения в заведенията.

Още по темата

Той се надява още тази седмица да бъдат внeсeни през депутати в НС предложенията за промени в Закона за здравето.

Симеонов каза пред журналисти в Министерския съвет, че законопроектът отговаря на очакванията на обществото и би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както според него е сега.

Днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на групата на "Обединени патриоти" и в зависимост от резултата може да бъдат внесени няколко законопроекта още утре, допълни той след заседанието на НСТС.

"Очаквам от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект", отговори вицепремиерът на въпрос от кои партии очаква подкрепа и изтъкна, че той е полезен не само за туристическия бранш, но и за непушачи като него.

Вицепремиерът информира също и че на страницата на МС е публикуван законопроектът за вредата от шума, изготвен от МЗ, като отбеляза, че има още една седмица за становища по него.

"Дали ще има дискотеки, които шумят неправомерно, ще зависи от това дали законопроектът ще бъде приет или не", добави Симеонов, цитиран от БТА. Във връзка с проверките за шума Симеонов съобщи, че това лято щабовете ще продължат да действат и добави, че ще ръководи дейността им във Варна и в Бургас.

Другият законопроект, който ще бъде внесен в НС също през депутати, е свързан с ограниченията на рекламата на хазартните игри и залаганията.

По темата за днешния протест на миньорите вицепремиерът изрази лично мнение, според което "не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата".

По думите му в правомощията на синдикатите е да имат претенции за условията на труд, заплащането и по въпроси, свързани със защитата на интересите на работниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредно доказателство как се променят закони за удобството на политиците. Българино събуди се бееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее.
14
1
 
13
 
! Отговори
Умник!!! преди 6 години
Да променим закона защото никой него спазвал.Ами то всички закони се нарушават, давай да ги махаме.И когато дупетатите премахнат всички закони, закриваме и Парламента и...Кеф, Кеф, кеф...
13
1
 
11
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Тютюна е проклятието на индиянците към европейците.Бавен геноцит на собствения си народ.Бойко вразоми ги!
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистите-непушачи знаят какво е добре за другите. Тяхното мнение е единствено правилното и алтернативи няма!
11
0
 
5
 
! Отговори
Непушач преди 6 години
Не мога да разбера.Има заведения за хапване,пийване,общи.Щом искат да има заведения за пушене,да си направят само за пушене,а хапване и пийване да си носят от вкъщи. :)
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистите-непушачи знаят какво е добре за другите. Тяхното мнение е единствено правилното и алтернативи няма!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С подобни кампании се опитват да ни накарат да забравим, че се продадоха на ГЕРБ на другия ден след изборите срещу част от политическия келепир. А ден преди изборите продължаваха да твърдят, че ГЕРБ са мутри и с тях никога няма да управляват заедно. Подобни въртиопашки без достойнство не бива да се наричат патриоти - тия само мърсят думата "патриот". За тях България е дойна крава и нищо друго.
8
3
 
5
 
! Отговори
ined преди 6 години
Трябва да има обособени заведения само за пушене - пушални дето никотиноманите да се напушват. Не само че не трябва да се разрешава пушенето в другите заведения и ресторанти, ами и да се забрани пушенето на открито където има много хора и деца - примерно по автобусните спирки
7
0
 
9
 
! Отговори
www преди 6 години
БОЖЕ ПРИБИРАЙ СИ ОСТАТЪЦИТЕ...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя, ако я кара така ще види парламент и правителство през крив макарон, а с нвго и другите "патриоти".
5
0
 
8
 
! Отговори
тоя си е преди 6 години
шебек-*** отвсекъде!
4
1
 
8
 
! Отговори
TЪПАНАР! преди 6 години
Волен поне призна КРИМ,а ти кво?!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия патриоти нямаше ли да направят българите хора с достойно заплащане, преди изборите говореха и за заплати и пенсии - даваха вид на много непреклонни в това отношение. После забравиха цялата си предизборна кампания и се занимават с какви ли не щуротии - сега поредната глупост за връщане на пушенето.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушенето се е върнало и без промени в законите. Пушачите са наглеци, които в името на удоволствието, което им доставя пушенето, са готови да прегазят всякакви забрани. Пуши се повсеместно - в помещенията в държавната администрация, където шефовете великодушно си затварят очите, пушат шофьорите в градския транспорт и никой нищо не може да им каже, а за заведенията пък въобще и дума не може да става, че съществува някаква забрана. И тая забрана, както и всичко в България е подигравка с хората.
1
1
 
12
 
! Отговори
ужасен преди 6 години
Това ли е лицето на БГ патриотите...не искам да съм патриот, ако това означава да съм със: Сидеров, Каракачанов и Симеонов. Първият - за рубли ще продаде и майка си; вторият - се интересува само от пари, който му плати негов лобист е и третият---взел е лошото и от двамата, но освен това е и луд.

Спонсорирани публикации