Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!

Според президента има опит за приватизация на евроидеята за лични цели
178
Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев смята, че има политици, които водят война с българската държавност.

"За мен това съвсем не е махленски дебат", посочи Радев пред журналисти, попитан дали е утихнало напрежението между институциите или продължава да ескалира.

Още по темата

Задочният спор между президента и вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов избухна след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и пакта.

Малко по-късно от "Дондуков 2" разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност. В следващите дни двамата си отправяха различни реплики, а от БСП, които подкрепиха президента, заявиха, че от ГЕРБ опитват да създават интриги.

Според държавния глава се тиражират лъжи в медиите и става дума за режисирана кампания, която не е първата.

"В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България, и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели", добави Радев, цитиран от БТА.

"И колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците, и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите", попита президентът.

"Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана, чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ. И как очакваме да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа", добави в коментар Румен Радев.

На въпрос дали министри са изпълнили заръката на премиера Бойко Борисов да осветлят в президентството теми, за които има съмнения за корупция, Радев отговори, че щом премиерът смята, че някой друг трябва да контролира министрите му, да инициира съответните промени в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
13
 
! Отговори
няма никакъв... преди 5 години
напредък с уроците по литературен български език този президент със селски акцент!!!
44
3
 
7
 
! Отговори
* преди 5 години
Не му вярвайте. Под държавност разбира създаденото статукво. Политиците си играят на държава а всъщност България е превърната в бизнес регион. Навремето военните подкрепиха създаването на бизнес държава в ущърб на наемния труд. Не и стискаше да направят военен преврат и да наложат пазарна икономика от съвременен тип ,а се подчиниха на началниците си от ДС и си трееха и ги оставиха да създават капитализъм от 18 век.
43
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът е почтен и културен човек, милее за България и е истински генерал. Достоен човек и държавник, и пълен антипод на наглата крадлива простащина и некадърност, благодарени на която сме най- бедната държава в Европа.А по свобода на словото паднахме ва дъното.
42
8
 
13
 
! Отговори
Фатмак преди 5 години
Политиците,които водят война с държавността,са комунисти и русофили,желаещи да излезем от организациите,в които членуваме и да попаднем в лапите на евразийската мечка!
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бля...бля...бля...Русия...бля...бля...бля...Русия.....Президента на България
40
8
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
в една нормална държава ако президентът е обвързан с партийни интереси, тясно лобира срещу съюзите в които е страната му, нанася вреда на армията с дейността си и позволява чужд поданик да му дърпа ушите, ще бъде отстранен и съден за държавна измяна. тука понеже всички са от едно котило, имаме уникалния шанс да четеме умозренията, на зеления чорап, заземил хиляди випускници на долна митрополия в собствена изгода.
39
12
 
14
 
! Отговори
Явно преди 5 години
Този Радев няма ли си друга работа, освен да се заяжда с упеляващите и да се бърка там където не е нужен? Я му припомнете на островчето, че е президент, а не шеф на България. И да си прочете пак задълженията като такъв! Нинова чрез него само прави изкуствено напрежение.
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега очаквам Цвъки да си измъкне боксовата ръкавица от *** и да каже някоя дивотия.
37
14
 
17
 
! Отговори
За Радев преди 5 години
Куцо и сакато на важни се правят, Радев и Нинова с кокъла ще се задавят! Искат те България да управляват, но за нищо те не стават!
36
16
 
19
 
! Отговори
МАЧКАЙ преди 5 години
Г-н Президент ,Разчитаме на ВАС , измъкнете ни от Лапите на Мафията .Преди малко Борисов каза че Дълговете на Българите са спаднали с 4% - 2 ,5 милиарда долара . За Първи път чух че България Дължи близо 70 милиарда Долара .
35
13
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Хахахаха клепоухия пак се обажда от ъгъла? Много ти се иска ти да управляваш България, само че не си достатъчно кадърен за това. Плюс това си пионка на госпожа Лъжа.
34
16
 
16
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Президент ли бе да го опишеш! Пълен ***! Много дребна душица, слуша и изпълнява каквото му диктува Нинова! И това ми било обединител на нацията - ако не беше тъжно, щеше да е смешно!!!
33
4
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Леля Меркел ще ви пляска , селяни прости!!!Какво се дърлете кой какво мисли за проватизация на евроидеята???Леля Меркел дава милиарди и иска дисциплина и работа, а не разкол и дебати!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на цирка изгледа тъжно новините от България, въздъхна и каза: Тия ни изядоха хляба!
31
3
 
15
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Опитваш се нещо като манипулацийка да прекараш, а? Стил герберастки спуснат с оцу от малограмотният ти началник.
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Радев му вярвам бих застанал зад него да преобрази държавата и да изкорени октопода наречен БКП , но ме е страх сам кака Корлана да не е застанала отзад и да ръчка със средния пръст, както погребаха всичките ни надежди останалите политици които ни даваха големи надежди да се промени БКП, тоест шуробаджанащината, наще хора, некадърници, всеки работи това което не му е работа, пълно безхаберие , безкрайно крадене от държавата и работно време,все неща насадени от "светлия" комунизъм при бако Тош
29
18
 
14
 
! Отговори
да допълня 32-ри преди 5 години
То не само че в Европа никой не го приема сериозно ами и господарят му Путин не го приема на сериозно щом вместо да се отзове на поканата му той му прати поп-кагебеец който на всичкото отгоре здраво му се скара :)))
28
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения шанс на Радев и Йотова за да предизвикат общественото внимание е да създават крамоли. От началото на годината у нас гостуваха всички по-важни политици на ЕС и никой не изяви желание да се срешне с някой от президенството. Явно на Радев и Йотова всички са им виновни и виждат навсякъде заговори и режисирани кампании
27
1
 
0
 
! Отговори
На живо преди 5 години
https://spreaker/user/10429309
26
2
 
1
 
! Отговори
https://spreaker/use преди 5 години
НА ЖИВО: ЛЕВСКИ - ЦСКА ПОЛУФИНАЛ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ