Медик: Исканията за по-малко документация са справедливи!

Джипито отделя към 20 минути от прегледа за писане
1 май 2018 22:13, Екип на Bulgaria On Air
15

3772 гледания   |  Още видео
Исканията за отпадането на 24-часовото дежурство и премахването на административните задължения на личните лекари са основателни. Това обяви председателят на Столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Асен Меджидиев. По думите му писането на всякакви декларации и документи се е увеличило 10 пъти за последните 20 пъти.

"Това е един голям проблем при тях. Тя толкова много се увеличи в последните години, защото много нови наредби се вкараха, много допълнителни документи се издават от тях и в крайна сметка при един преглед общопрактикуващият отделя около 15-18 минути за документация", обясни д-р Меджидиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи и друг голям проблем при личните лекари, а именно обучението на младите им колеги. Д-р Меджидиев обясни, че новата генерация общопрактикуващи трябва да работят при техен по-опитен колега, за да придобият специалност, но личните лекари не могат да си позволят да им плащат заплати.

Председателят на Столичната колегия на БЛС, който работи в "Пирогов", коментира и влизането на прокуратуратта в различни лечебни заведения, за да разследва как се управляват. По думите му това е добре за всеки директор, за да се види дали добре е изпълнявал функциите си.

"Това е нужно, за да се даде спокойствието", каза той пред Bulgaria ON AIR, но и попита защо не се търси отговорност от законодателите, които са оставили възможност в нормативната уредба да има шанс за появата на феномена "Болница в болницата".

Вижте още във видеото!


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Честита ви "свобода на словото" - от този сайт успяха да изтрият половината мнения (не само реплики, при това не и неприлични). Даже и за 111 място не сме.
7
3
 
4
 
! Отговори
Потърпевш преди 8 месеца
Защо да не могат да плащат на млад колега или на мед. сестра?! Оядоха се, работа вършат за стотинки, а получават хиляди месечно! Проблемът е в алчността на личните лекари, не в многото документация!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
20 мин. в никакъв случай не е. Това е пресилено. 3-4 до 5 мин. да. Ами елементарно е, но не знам кога можеда се въведе. Всеки да има здравно електронно досие, единна здравна компютърна система, и това е. Друг е въпросът ако ще се правят злоупотреби.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Я стига глупости личните лекари били алчни! Никога и по никакъв повод не е искала нещо от мен. Сигурно има и такива - ми просто ги сменете, но да пишете обобщаващо е просто тъпо и обидно. И да - на мен също ми е писнало от милионите документи, които трябва да пишат, когато ми е зле. Не обиждайте хората, които ви лекуват!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние сме лекари. Не се оплакваме, не протестираме, няма да ни видиш да маршируваме по площадите и да крещим под прозорците на министъра. Просто ще емигрираме и ще ви освободим от нежеланото си присъствие.
3
9
 
5
 
! Отговори
д-р Доктор преди 8 месеца
Ами гледам, че народонаселението на тази държава не ни долюбва нас - лекарите, та планирам и аз като други мои колеги да се изнеса къмто Германия. Като останат съвсем без нашего брата, може пък изведнъж да ни заискат, но дали ние ще искаме тогава да се завърнем? Айде, със здраве!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искането се е е увеличило 10 пъти за последните 20 пъти. Ясно.
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Личните лекари са алчни , да сложат на входа на поликлиниката една приемна с каса и отиваш казваш за кого , плащаш и ти дават ден и час и отиваш с касовата бележка.
Трябва да извадят касовите апарати от кабинетите.
Призовавам да посещавате лекаря също когато не сте болни и да държите да ви даде касова бележка и ако не - веднага жалба, защото хората като са на зор и не смеем да си търсим правата.