В услуга на пешеходците, но дали? Легналите полицаи – опасни!

Свикнахме да спираме на пешеходни пътеки, но много пъти не са маркирани
2 май 2018 08:45,
51

Незаконни и опасни легнали полицаи масово затрудняват родните шофьори. Един от елементите за подобряване на пътната безопасност цели 6 години съществува без контрол. Още през 2012 г. е приета наредба, според която трябва да се премахнат всички легнали полицаи, които не са изградени по наредбата и не отговарят на описаните изисквания.

"Има огромен проблем с легналите полицаи и той съществува от много години. Всички свикнаха да спират на пешеходни пътеки, но в същото време те са извън всякакви норми и стандарти. 90% от случаите не са маркирани и осветени", категоричен е автоекспертът и влогър Филип Лазаров - Bri4ka-та в "България сутрин".

Той е на мнение, че вместо да подобряват пътната безопасност, 99% от пешеходните пътеки вредят на шофьорите, а с това поставят под опасност живота на пешеходците.

"Самото препятствие трябва да бъде поставено преди пешеходната пътека, за да може самите шофьори да намалят предварително. Въобще няма пешеходна пътека, която да е еднаква с друга. Всеки си я прави както му скимне за добре", уточни Лазаров.

Пред Bulgaria ON AIR автоекспертът отбеляза, че всички тези легнали полицаи много лесно чупят окачването на автомобила, а някои спортни коли не могат да преодоляват по-високи пешеходни пътеки.

"Трябва да се направят определени параметри за легналите полицаи, които да са валидни за всички. Нужен е конкретен стандарт. Нека управниците да погледнат как се правят нещата в Европа и да го въведат тук, защото е неприемливо", добави още Филип Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупсоти. Хората ги слагат от 100 години поради причина. Причината е, че има много ненормални, които не признават правила и ако еннгинспрвш физически, ще си правят, каквото им кефне.
19
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако МПС те блъсне на пешеходна пътека с 60км/ч си мъртъв.Мисля че е справедливо, ако МПС мине над легнал полицай с 60км/ч да му се разбие картера.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе стига са лежали и дремали зад храстите тез полицаи бе!Накарайте ги да хващат бандитите най-накрая!
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застанете на пешеходната пътека пред Университета само за 10 мин около 12 на обед. Ще видите с очите си поне 10 коли които не дават път на пешеходците. Какъв е този експерт дето няма експертиза по въпросите по които дава мнение???
16
2
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Анонимен 15 Въпроса със светнатите фарове вече го решихме. Остава НС да го приеме.
15
4
 
21
 
! Отговори
Много зле преди 5 години
Повечето "легнали полицаи" не са изградени по нужните стандарти и остъргват картери и гърнета.
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По бул.Гоце Делчев в София вечер си е приключение. Като се приближаваш до един от лекналите полицаи, насрещната кола се повдига на него и фаровете й са в очите ти. Не са и добре осветени и някой пешеходец с тъмни дрехи си е в риск. На ул."Тинтява", при хотела Диана 3 са си "окачванетрошачи". Нито обозначени, нито според правилата. По селата наскоро сложиха. Някой с 5км/ч се преминават. Да не говорим, че от маркировката им вече няма и помен.
13
8
 
13
 
! Отговори
Жо преди 5 години
МНОГО водачи "атакуват" повдигнатите съоръжения фронтално, едновременно с двете предни колела. Така се получава двойно по-силен удар върху окачването на колата.Ако "атакувате" препятствието последователно /съвсем леко под ъгъл/, като едното колело стъпи на издатината 10 сантиметра преди другото, ударът върху окачването се намалява двойно. Опитайте и щи си убедите колко по-плавно става преминаването.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са изпълнени по съществуващата наредба, неравностите ще изпълняват предназначението си. Лошото е, че е пълно с неравности извън стандарта тип "бордюр". Дори при напълно спрял автомобил, преминаването през тях не може да стане без удар по окачването.
11
15
 
0
 
! Отговори
Daan Sophia преди 5 години
HOW I BECAME A VICTOR AFTER SO MANY FAILED ATTEMPT OF GETTING A LOAN.I feel so blessed and fulfilled. I've been reluctant in applying for a loan i heard about online because everything seems too good to be true, but i was convinced & shocked when my friend at my place of work got a loan from Progresive Loan INC. & we both confirmed it and i also went ahead to apply, today am a proud owner of my company and making money for my family and a happy mom. Well i'm Annie Joe by name from Pauls Valley, Oklahoma. As a single mom with three kids it was hard to get a job that could take care of me an
10
3
 
12
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Анонимен 4ЗА ДА БЪДАТ изградени повдигнати съоръжения ПРЕДИ пешеходните пътеки трябва задължително пътното платно/улицата/ да бъде с разделителна ивица в средата. Така, както предлагате издигнатите съоръжения да са преди пътеката, ще имаме две отделни издигнати съоръжения. Това ще дава възможност на недесциплинираните водачи да ги заобикалят на "зиг-заг" и да създават още по-големи опасности за пешеходците. Нарушителите ще се оправдават, че така си пазят колите от повреди.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне 20% от водачите на МПС са неграмотни и не знаят какво е пешеходна пътека така че легналите полицаи са животоспасяващи
8
10
 
15
 
! Отговори
до дебила от статият преди 5 години
Ами то и сега има действащ норматив, който определя размерите на легналите полицаи и повдигнатите пешеходни пътеки. Дори са прекалено ниски, по моето не скромно мнение!
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз мисля, че много малко от водачите спират на пешеходна пътека. Повечето дори не намаляват и се правят на ударени
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През легнал полицай се минава най-много с 30км/ч , което спасява живота на пешеходците.
5
5
 
16
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
Всички били свикнали да спират на пешеходна пътека? Този чува ли се?Не съм съгласен и с друго - няма особено значение дали е на известно разстояние гърбицата, защото е очевидно, че скоростта е най-ниска именно върху нея. Особено като се има предвид как веднага след гърбицата се изсилват някои. Освен това, избягва се възможността да се заобикалят гърбиците в насрещното, както много често се прави.Като цяло, този "експерт" говори големи глупости.
4
0
 
27
 
! Отговори
младен преди 5 години
До Анонимен 4Абе то и на самата пешеходна не са проблем щото се предполага че на 30 ли беше или 50 метра преди пешеходната има знак за пешеходна с легнал та да намалиш. Ама я ходи виж табелите дали се виждат от паркирали коли, бусове или запречили ги дървета и храсти. Да не говориме че докато карам по голяма част от вниманието ми е насочено да не паркирам в дупка или да не си разпоря гумите на шахти и тем подобни.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все си мисля, че въпросните повдигания на платното трябва да бъде на разстояние преди пешеходната пътека с цел водача да намали преди нея, а не да част от самата пътека, но.....
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за всички пешеходни пътеки да бъдат повдигнати. Има много нагли шофьори, преминават без дори да намаляват, някои дори ти вдигат ръка да спреш, че той ще минел преди теб, безобразие. Да не говорим, че спират и паркират на пешеходните пътеки и по тротоарите. Сега някой ще каже еми няма къде, ама това мой проеблем ли е, че няма?
1
4
 
24
 
! Отговори
нн преди 5 години
Къде шофьорите са се научили да спират на пешеходци?Ежедневно минавам през центъра на София- шофьорит са нагли, не спират и ти правят знак ти да спреш на пешеходна.Оня ден един полицай с мотор е минал с бясна скорост и е убил кучето на един човек. Дори не са го хванали...смятайте!