Дилемата: Живот под наем или кредит до гроб!

Състоянието на пазара с имоти у нас коментират в "Околосветско"
3 май 2018 21:30,
115

Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат... Все по-далечна мечта ли става новият дом – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Невена Стоянова, съдружник в агенция за недвижими имоти, Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net и певицата Нора Караиванова.

Покупката или наемането на ново жилище е съпътствано с много стрес и... пари.

"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството. Цените наистина са съобразени с това, което могат да си позволят купувачите" -сподели в предаването Снежана Стойчева.

"Ние сме в Европа. Заплатите се повишават, логично е и цените на имоти да растат" - коментира Невена Стоянова повишаването на цените на жилищата.

Интересът към имотите, който е особено висок в големите градове, се дължи на вътрешните миграционни процеси. Удовлетворено ли е търсенето на имоти и отговаря ли предлагането на очакванията на потребителите е също въпрос, който експертите коментират.

Оказва се, че основен проблем с агенциите е липсата на доверие от страна на потребителите. Факт е, че имотните измами зачестиха, все пак възможно ли е вярата в брокерите да се възстанови, е също обсъждана тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
45
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
при нас нещата идват с 1 -2 години закъснение ! следете кво става на пазарите в САЩ И ЕВРОПА ....тук се случва същото след 1-2 години обаче ....на мен също мие много чудно на кой ше ги продават тия имоти след като заплатите у Бу***лгасристан са крайно ниски и хората се спасяват от тая измислена държава .....накрая 1/3 от имотите просто ше седят празни години наред ....
10
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ДЕМОКРАТИЧНИЯТ" западен свят принуди българските банки да премахнат лихвите по депозитите. Идеята е хората да инвестират и за загубят. Изкуственото увеличаване на цените е за да изнерви хората да взимат ипотека, да инвестират и да загубят.
9
2
 
32
 
! Отговори
бг 2 преди 5 години
да единият фактор са ниските лихви но те са такива в цял свят ! другият фактор че пазарите станаха взаимосвързани и когато ФЕД И ЕЦБ печтата пари и тласкат нагоре паазарите на хартиените активи като акции и облигации цените на имотите също скачат нагоре ... но това няма да продлъжи вечно - в един прекрасен момент това цялото нещо се срине до основи и ше настъпи жестока криза -само не знам кога точно ....ние сме свързани с тези пазари но при нас всичко идва най-накрая ....
8
5
 
89
 
! Отговори
Куку преди 5 години
Хайде пак ни убеждават колко са реални цените на имотите...Няма нужда. До 10 години ще се молите за купувачи, но няма да ви огрее. Миграционния поток от провинция към София ще продължава да намалява, но значително ще се увеличи този от цяла България към Терминал 2. Тогава университетите ще ги подаряват бонус за записване на студенти. Не се излагайте, просто сте смешни и очевидно сте усетили, че трудно вървят продажбите, за да се пънете в рекламни интервюта по медиите!
7
4
 
22
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
аз сис троя вече всичко сам ! кво ше храня некви прости строители .... навремето си строих сам къща сега пак сам ше си строя .... при тия фантастичени цени ше застроят и луната ....помнете ми думата ....
6
2
 
88
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
каквооо?!!? няма предлагане ли ...застроиха всичко живо в по-големите градове а з София да не говорим .... нямало предлагане .... глупости ! просто няма как хората да си пзоволят да си купят прескъпо жилище за 1000 и кусур евро квадрата с 600 лв заплата след като реалната цена на такъв имот е не повече от 600 евро /кв .... 30 % от жилищният фонд стои празен в момента а тука няква ми обеснява че нямало имоти ....пълен смях ! междудругуто в София продължава зверски да се строи !
5
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ви Европа и Демокрация. И по лошо ще става само гледайте.
4
1
 
94
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Не може населението на България да е намаляло с една трета,да има демографска катастрофа и да ми говорят за реални цени...В София има цели нови кварталната с улици като в Афганистан.За будали е пазара .
3
61
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Построй си го ти за половин средна заплата и без общи части. Мрънкачи!
2
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато нямате пари се стресирате как да ги изкарате, като имате пари се стресирате как да не ги загубите. Сменете си чипа.
1
5
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да няма предлагане?Не е реално 1 кв метър да струва 4 средни работни заплати а апартамент от две стаи да се води 100 квадрата заради общи части.

Спонсорирани публикации