Дилемата: Живот под наем или кредит до гроб!

Състоянието на пазара с имоти у нас коментират в "Околосветско"
3 май 2018 21:30,
115

Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат... Все по-далечна мечта ли става новият дом – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Невена Стоянова, съдружник в агенция за недвижими имоти, Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net и певицата Нора Караиванова.

Покупката или наемането на ново жилище е съпътствано с много стрес и... пари.

"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството. Цените наистина са съобразени с това, което могат да си позволят купувачите" -сподели в предаването Снежана Стойчева.

"Ние сме в Европа. Заплатите се повишават, логично е и цените на имоти да растат" - коментира Невена Стоянова повишаването на цените на жилищата.

Интересът към имотите, който е особено висок в големите градове, се дължи на вътрешните миграционни процеси. Удовлетворено ли е търсенето на имоти и отговаря ли предлагането на очакванията на потребителите е също въпрос, който експертите коментират.

Оказва се, че основен проблем с агенциите е липсата на доверие от страна на потребителите. Факт е, че имотните измами зачестиха, все пак възможно ли е вярата в брокерите да се възстанови, е също обсъждана тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
37
 
16
 
! Отговори
Етажна Собственост преди 5 години
Панелните блокове ще бъдат срутени, земята под тях не е частна собственост.Правото върху нея ще се разиграва на концесия.Собствениците на апартаменти,ще бъдат обезщетени парично,достатъчно малко,за да не могат да си купят дори и уличен гараж,както е в Китай от години.Ще се предизвика изкуствен дефицит на жилищният пазар.Дори и днес,земите около панелните квартали са изкупени,и приготвени за големият удар.На напъдените ще се предлагат нови жилища под наем.от общината.Общината ще е параван.
30
2
 
20
 
! Отговори
Ротшилд преди 5 години
Наумувахте ли се? Хайде сега УФчици в обора! Роби на моя капитал.
29
27
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Когато доходите растат нараства търсенето защото хората имат пари. Когато расте търсенето расте цената. Имаш да учиш
28
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа няма намеса . Когато доходите растат и паралелно с това растат цените логиката е равна на нула . Женска логика .
27
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банки,имотни агенции,строителни фирми надуха НОВ КОЛОСАЛЕН ИМОТЕН БАЛОН В СОФИЯ !!!!!
26
1
 
69
 
! Отговори
Германия преди 5 години
Хаха в Европа били. А тогава сигурно си излизала до една Германия поне. Да си видяла квартал с застроени блокове на метър един от друг, с един единствен изход, без транспорт до него, без инфраструктура, училище, детска градина? А, видяла ли си немци да живеят така? Няма и да видиш. И пари да им дадат не биха живяли така. Та, тука може да е Европа, но кварталите приличат на турски, да не кажа индийски.
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25И затова не всеки купува.
24
0
 
44
 
! Отговори
Хах преди 5 години
До АнонименЗа спестени пари като част от финансирането-може. Но не всеки има родители с пари, ниви и провинциални имоти.
23
3
 
46
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Взимайте ипотеки бе, на промоция са, само дето ако за следващите 30 год плащате примерно по 1000 лв на месец, около 700 лв от тях са за лихви, другото е по главницата!
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Практиката показва, че жилище не се купува само с кредит. Взима се от родителите, от продажбата на ниви, от продажбата на къща в провинцията, от лични спестявания и т.н., и накрая ако не стигнат - кредит.
21
1
 
39
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
междудуртугото със строителство са се захванли хора който хал хабер си нямат от такова ! всичкое жзаради високите цени ....това няма да свърши добре ....ясно е кат бял ден !
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Ти си мислиш, че собствениците и мениджърите на банките са луди хора.
19
2
 
63
 
! Отговори
бг преди 5 години
мен ми е много чудно как хора с толкова ниски заплати ще успеят да си купят такива ОЧЕВАДНО НАДЦНЕНИ имоти ....на всеки с 5грама мозък е ясно че това няма как да стане и цените в един момент просто ще се сринат с около 40-50 % от сегашното им ниво ! предполагам че до година -две ше стане точно това ...
18
0
 
43
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
заплатите се повишават, но и разходите... за 6 месеца виждам повишение на цените.кафето от 60ст на 80ст.,айрана от 50 на 55ст,и т. н. Реално балон има, но догога ще се надува ще видим... реално има кризи на 8-10г.
17
0
 
71
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Проблемът е че нямаш никаква гаранция че ще получаваш тези 3-4 хил на месец за следващите 30 год
16
1
 
70
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Няма как човек, който взима заплата около 1000 лв, колкото е средната в София, да си позволи да купи жилище на кредит. Това са 30 години роб на банковата система.Лично аз се чудя на такива хора.
15
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е реално 1 кв метър да струва 4 средни работни заплати---------------Че то не е за хора със средна РЗ...Купуването на апартамент е за хора с доходи от поне 3-4 хил. на месец.
14
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е всичко да се изсели в София, а останалата територия ще я напълним с дървесни жаби, маймуни, тапири и носорози и ще я превърнем в джунгла
13
3
 
51
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Права е, че заплатите се повишават и оттам цените растат. Но заплатите се повишават за процентно много малко хора.
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Районните кметове много надуват цените. Големи рушвети искат.

Спонсорирани публикации