Катаджии на всеки километър, следят и за неплатени глоби

Трафикът ще е засилен, започва голямото пътуване
13
Катаджии на всеки километър, следят и за неплатени глоби
Снимка: Булфото, архив

Засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии в цялата страна ще осигури Пътна полиция през почивните дни.
 
Предвиждат се полицейски проверки за употреба на алкохол, шофиране без книжка.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София. На 7 май от 10.00 до 20.00 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин", напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".

По време на празничните дни ремонтни дейности няма да се извършват, за да не се затруднява трафикът и шофьорите да пътуват спокойно. Единствено, ако е необходимо ще се предприемат спешни и неотложни дейности, свързани с безопасността на движение.

От полицията напомнят на всички водачи, че ако не са платили глобите си за нарушения на Закона за движение по пътищата, при проверка на пътя ще им бъде отнета книжката, а автомобилът им може да бъде спрян от движение. Всеки гражданин може извърши проверка за издадени и влезли в сила наказателни постановления, фишове и електронни фишове по електронен път .

Освен на интернет портала, заплащането може да бъде реализирано и в сектор "Пътна полиция" чрез наличните ПОС-терминали в работно време на гишетата за обслужване на граждани, както и по банков път. Важно е да се обърне внимание на правилното попълване на необходимата информация, в частност основанието за плащане, където трябва да се изпише вярно номера на фиша или на наказателното постановление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11 Като си беден не се возиш на автомобил а на влак/автобус!!! Като нямаш пари на 99% колата ти има технически забележки , липса на гуми и тн! Просто е! Колата е привилегия не право!
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До поредни вицовеАко си с някоя соц. кола, старо опелче или голфче спирането е задължително и ще има мрънкане и най малко за нещичко фишче. Марковите джипове, БМВ, Мерцедеси, АУДИ, и пр. са имунизирани от КАТ.Никой не ги спира и притеснява. Е това е да си беден, със старичка колица в България , смачкан отвекъде.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
купете им по-широки дрешки на тези милиционери,бе. ще им се спукат на тумбаците!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поглежда милиционера към петното, и се усмихва плужека с любов. И пази сянка на ...вното, защото му напоня Димитров!
8
4
 
4
 
! Отговори
Иска им се преди 5 години
Ще ми вземат книжката ама друг път!Първо ще ги сцепя от бой тия тюфлеци ,а после може и *** да ги направя!
7
0
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
"бедните" ни съграждани и съселяни, за пореден път отиват да похарчат "малкото" си пари в гръцко и турско......., мъкааааа! а един комшия шофьор, ми каза че цената на бензина, винетките, гражданската и данъка, била много висока!.........
6
3
 
17
 
! Отговори
Мер преди 5 години
За неплатена глоба не могат да ти вземат книжката - *** партенки, в ЗДП няма нищо подобно предвидено, ако пък ли не - съд до дупка!
5
8
 
17
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Следят, глобяват, терориризириат ама хората не виждат смисъл да спазват правилника и законите, защото тая държава няма бъдеще със полицейщина и терор държава не се управлява. Българина като излезе навън и кара нормално и законите спазва. А тука като в Сев Корея *** до ***. Неефектина показност, която с нищо не спира войната по пътищата. Че и още една фуражка туриха за президентин.
4
2
 
17
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
Този на снимката от бакшиши ли му е пораснал корема или са измислили нов начин да крият парите като си ги натикват изотзадзе
3
1
 
7
 
! Отговори
hari преди 5 години
ne sam saglasen s tazi mqrka za otnemane na kniqki tova e glupost izmislena ot nastimir ananiev ot sds kogato bqha v parlamenta
2
3
 
32
 
! Отговори
поредни вицове преди 5 години
Действителна случка - на изхода на Видин има ограничение 50 км/час.Двама служители на ДАИ стоят с ръце в джобовете.И докато аз си карам с 45км/ч два турски тира ме отнесоха поне с 80! Двамата служители безучастно продължиха да си стоят с ръцете в джобовете.Истината е,че нашите милиционери тормозят само бедни българи,а чужди шофьори и богати българи не СМЕЯТ да спират!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За неплатени глоби ще се отнема книжката, дотук хубаво, обаче има много типове с много неплатени глоби, с отнети книжки и продължават да си джиткат даже и солидно почерпени (лично познавам 3 такива). Та какво ще правим с тези хора. Дори да им се отнеме автомобила струващ 500-600 лева те ще яхнат веднага друг подобен.