Олег Попов – над 20 години на бойното поле с... фотоапарат!

Запечатал е моменти от военни конфликти между 1990 и 2011 година
16

Олег Попов е бил на най-горещите точки в света и е видял най-грозното лице на войната. Въоръжен с фотоапарат. Той е покрил всички военни конфликти между 1990 и 2011 година.

Споделя, че е срещал различно отношение към него. Фактът, че е роден на Балканите определя професионалният му път към войната в Босна.

"Аз имах достатъчно опит като фоторепортер, така че не успяха да ме убият първите няколко месеца", споделя Попов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Фоторепортерът разкрива също, че в определени случаи е умирал от страх, а в Ирак е прекарал облечен в химически костюм 38 дни.

Вижте повече за живота му на фоторепортер във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Олег Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
3
 
! Отговори
Ей мушмороци!!! преди 5 години
Най обичам когато не познавам един човек и не знам какво е правил да го плюя и обиждам.Нищо че даже не бях роден по това време .Иначе какъв ,,храбър мушморок" щях да бъда Нали 7,8 и 9!?!Наистина ч.п за зеле не става от вас.За вас и Виторио Стораро и Гордън Уилис или Мирослав Ондрижичек са неможачи ,нали? Важното е да отричаме и плюем всичко и всички,дечица неграмотни.От всичко разбирате бе,макар че сами не можете да си ,,вържете гащите"
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Късметлия е, слава богу, но и той завалията е паднал 'жертва' на фалшивите_новини за хим. оръжия и е трябвало да гние 38 ДЕНА в костюм ЯХБЗ ,без смисъл...
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето слугуваше на Тодор Живков, после на гавазина му.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквен лакей.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ройтерс всякаква снимка ще вземат особено ако нямат възможност да пратят екип на място или не имсе хабят средства за това
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се смееш ли да плачеш ли????????
4
8
 
13
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 5 години
Ох милите ми пубери-философи. Не всеки ,,може" като вас да снима с телефона.
3
8
 
8
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Абе 1 ти как мислиш че ,,Ройтерс" ще вземат и назначат ,,ненаучен" фотограф ли бре.Ако мислиш че най престижните издания в света ,които са публикували негови снимки са под твоето ниво значи ти си или Роберт Капа или Анзел Адамс. Ти съзнавашли/явно не/ що е то военен фотограф? ..............Евала,,ШУРЕ",голям си ,много видя,много преживя ,много даде.Да си жив и здрав.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще се научи и да снима
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още не се е научил какво е композиция