Организаторите на похода: Нямаме информация за Боян Петров

Българинът започнал да катери върха сам, обявиха от екипа
109

Българският алпинист Боян Петров е започнал да катери върха сам, след като много от неговите колеги алпинисти са се върнали заради лошото време, съобщава "Фокус", като се позовава на информация от Facebook страницата на екипа на Калифа, организатор на Хималайска експедиция 2018.

Още по темата
"Нямаме новини след последната информация, Боян започна да се катери към връх Шишапангма на 29 април и оттогава не се е връщал в базата. Вчера той официално е бил обявен за изчезнал.

Българският алпинист е започнал да катери върха сам, след като много от неговите съ-алпинисти се върнаха заради лошото време. Унгарският алпинист Давид Клайн, който също е на Шишапагма, следи събитията. Ако получим новини от него за българския алпинист, ще ви информираме на нашата страница! Дотогава продължаваме да се надяваме, че Боян Петров ще се завърне", става ясно от информацията на екипа.

По-рано днес се появи информация, че Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния телефон вчера сутринта, но жената на родния алпинист Радослава Ненова отрече категорично тази информация, като уточни, че телефонът на Боян не се намира в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
da преди 5 години
До БългаркаЩе се върне, когато чумата върне на хората децата.
77
0
 
6
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Бояне, върни се момче! Чакаме те!
76
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
Лошо няма, че отишъл да катери баирите, ама това не е геройство, ако не успееш. И да успееш пак не е кой знае какво постижение за човечеството, ама все пак е нещо. Този е бил прекалено самонадеян. Дали е жив или не и дали ще го намерят времето ще покаже.
75
8
 
9
 
! Отговори
ники преди 5 години
На тоя ми ти алпинист, ако му видите биографията и ще разберете, че човекът просто търси да се самоубие и да го запомнят.Не виждам смисъл от такива хора да ги показват по телевизора ама изобщо!
74
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Не мога да приема това нито за професия , нито за спорт. Спортът възпитава човекът умствено и физически и няма за цел да го убива. Дори е тези ходещи по въжета са обезопасени. За такива глупави безразсъдни прояви винаги пари се намират , а за умиращи деца пари няма за лечение в чужбина. Какво печели държавата от покорен Хималайски връх? Явно на Боян му е писано да страда не от болка по пътищата , а от планината . Знам ,че за мнозина моето мнение не е вярното , но си е мое.
73
1
 
16
 
! Отговори
Хей преди 5 години
Български алпинист тръгнал да катери сам, докато други се отказали заради лошото време ?!Тръгнал сам да катери при лошо време?Айде нема нужда от безумни гении,дето оставят деца полусираци заради безразсъдните си постъпки.Като се замисля, все бъхтаме сами,защото сме такива единаци българите, та и този катерил сам да покаже нещо.А вкъщи жена му се грижи за децата и сега си яде ноктите,щото байчо изчезнал.Важното е, че ще влезе в историята, а децата му ще останат без баща.Така са,безумните гении...
72
5
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
"Планинари" - хора, които се губят на места, където няма какво да тъсят.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антон Методиев Марашев = Бойко Борисов
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо време, никой не смее да тръгне към лагери 1, 2 да го търси...
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerКато пишеш на английски, поне си оправи граматиката - това е ниво 4 клас, а ти го нямаш
68
12
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 5 години
Боян е при мен. Отказа се от изкачването, предпочитал моята домашна ракийка. Ще ми бъде на гости за известно време...доста време.
67
3
 
9
 
! Отговори
66 преди 5 години
всеки избира какво да прави с живота си.Не се напъвай да разбираш.Планината явно си опознал с колата до хижа, където има асфалт и после си се разхождал по къси ***.Пък изведнъж ви е изпердашила страшна буря посред август
66
1
 
17
 
! Отговори
Татул преди 5 години
До ЕййНямам нищо против човека. Но ей така да си похаби живота. Щото е голям пич и може да се качи сам на върха. Това не го разбирам. Това е планина. А ние не сме богове и да се мислим за бесмъртни...Дано да има късмет и да оцелее.
65
0
 
15
 
! Отговори
asdasd преди 5 години
стискам палци да е добре
64
9
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
минаха ли постовете на ветерани алпинисти и лични познати, че ме мързи да чета...
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко дни може да оцелее ако е стигнал до по-горен заслон с палатки и храна, което е най-голямата надежда на всички?
62
24
 
36
 
! Отговори
Ейй преди 5 години
форумни мишочета,стойте си вкъщи до жената и коментирайте,това което ви се отдава.Никой от Вас няма право да дава оценки на човек, който си е поставил цели извън пределите на нормалната физика и психика.Такива хора като Боян са двигатели на човечеството,безумни гении, които ни дърпат напред.Но на две ракиии в уютната обстановка на дома си,няма как да го разберете.Дано да стане чудо и да го намерят жив!Кураж на близките!
61
1
 
37
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
На 30.04.2017 в ХИМАЛАИТЕ ЗАГИНА швейцарския алпинист Уели Щек на 41 години. Той, Райнолг Меснер, Дани Арнолд, Херман Бул и братята Хубер от Берхдесгаден, са най-великите алпинисти на всички времена. Уели катереше северната страна на Айгер за 2 часа и 10 минути, на Матерхорн - за 1 час. Няма го вече, след полет от 1км свободно падане на телата. На Боян Петров, който не отстъпва по нищо на най-големите, пожелавам да се завърне жив и здрав при семейството си. Реалността е ужасна. върни се Боби!
60
3
 
26
 
! Отговори
Българче преди 5 години
Защото, ГОЛЕМИЙ,Ти ми написа да видя света от 8000м. +!Сега ти имай силата да стигнеш и да си се свил, сгънал в някоя ледена пещера или палатка в долните лагери.Длъжен си, ГОЛЕМИЙ!За всички, които СМЕ до теб!
59
8
 
12
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До rnЯвно не знаеш, какво е да живееш на ръба! Не се заблуждавай - аз също не знам. Но с доста хора съм говорил и се оказва, че този флирт със смъртта, носи много по-голям смисъл на живота, който живееш! Да, може би е егоистично спрямо семейство и приятели, но познавам хора, които шофираха като *** преди да имат семейства, а сега продължават да го правят с децата в колите си! Не знам! Не съдя никой. Надали този човек е постъпил така, за да се фука пред някой, така че...