Без следа от Боян Петров, не беше открит и в Лагер 3

Търсенето на алпиниста продължава в неделя
Обновена: 13 май 2018 09:29 | 12 май 2018 20:35,
272
Без следа от Боян Петров, не беше открит и в Лагер 3
Снимка: Facebook

Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма. До там са достигнали двама шерпи и двама или трима китайски алпинисти.

Още по темата

В неделя спасителите ще се опитат да минат по пътя на Боян, за да разберат дали той е успял да се качи до върха. Това каза за Дарик Деян Петков от екипа на българския алпинист.

В неделя хеликоптери няма да летят отново над района, защото ще има много хора и ще е опасно за тях.

До лагер 3 са достигнали двама шерпи и двама-трима китайци. Първоначално намерили парче плат. Оказало се парче от дреха, което не е на Боян Петров.

Имало и други неща, които обаче са от стари експедиции до върха и не са на българския алпинист, обясни Петков.

В неделя катерачите ще изкачат върха, ще минат по пътя на Петров, за да разгледат и да се опитат да разберат дали той е стигнал върха при изкачването си.

Междувременно по-голяма група хора ще предприеме изкачване от лагер 2 до лагер 3.
"Утре те няма да бързат като днес, когато искаха да се качат от лагер 1 до лагер 3. Утре времето ще бъде хубаво, така че всички ще могат да работят добре по маршрута", каза Петков.

Той обясни, че са получени фотографиите, направени от хеликоптерите, и на тях не се вижда нищо, различно от релефа.
 
В неделя хеликоптери няма да летят в операцията по търсенето на Петров, тъй като по маршрута ще има алпинисти и това би било опасно за хората, обясни Петков.

По-рано близки и приятели на Боян разпространиха информацията, че спасителната операция се нуждае спешно от дарения. Те съобщиха, че ще са нужни над 150 000 долара за транспортирането на Боян в случай, че бъде намерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
40
 
! Отговори
12345 преди 5 години
Застраховката ще бъде ли изплатена, ако се знае, че той не взел телефона си, тръгнал е сам в неподходящо време, и т.н.? Вероятно застрахователите ще проучат тези подробности, преди да има изплащане...
178
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахам пълни ***...
177
0
 
37
 
! Отговори
Стига сте лъгали.... преди 5 години
Mingma Sherpa, who was a crew member of the heli team says , "Nobody knows what the Sherpa team is doing right now, we didnt get a radio call (walkie talkie) from the Sherpa team. They must have started the search operation and they should reach Camp 3 by now."infOTO E OT PREDI 1 HOUR
176
3
 
43
 
! Отговори
какви дарения ? преди 5 години
Тези алпинисти не си ли плащат застраховка преди да решат да се катерят по заснежените баири ?!
175
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро!ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БОЯН Е ВИНОВЕН ЦЕЛИЯ СВЯТ
174
2
 
36
 
! Отговори
Ястреб Ибрикчията преди 5 години
ЧОВЕКЪТ Е ГОРЕ НА ВЪРХА И ЧАКА ДА ДОЙДАТ ДА ГО ПРИБЕРАТ!!!
173
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ми навява на самоубийство След като е имал рак и диабет какво му е оставало на човека освен да море като герой
172
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир на праха му!
171
3
 
49
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Лека полека с темата да приключим.
170
0
 
90
 
! Отговори
@ преди 5 години
Докато изпия кафето, сканирах пресата, възмущават се разни какъв лош народ сме били, защо всички не ревем за Боян Петров.Странно.Мисля че е нормално да има различни мнения.Човека е живял много добре, могъл и правил това което обича, изглежда и така си е отишъл от този свят.Дай боже всеки му!Защо трябва да рева или възхвалявам този човек?Жалко разбира се, имал е години пред себе си, но кога съдбата ще загаси светлините на всеки един от нас не можем да повлияем.Важи за всички нас.
169
2
 
53
 
! Отговори
Riho преди 5 години
Ще трябва да изчакам да мине цялото нещо за да си отворя фейса, че сега не смея, фийда ми е пълна лудница от сълзливи постове. Но добре се живее без ФБ
168
7
 
50
 
! Отговори
Г. Сомов преди 5 години
Щто дири тоя Ахмак по ония Джендеми ?
167
14
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако прочете в Уикипедия или в сериозни източници повече за алпинистът-учен, който обсъждате и след това направите сравнение със себе си, тогава може да говорите...
166
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен с алпинизъм Боян се занимава с много други неща професионално зоолог е в БАН, пещерняк, изследовател в различни научни области: разпространение и екология на прилепите; пещери и пещерна фауна на България, Балканския полуостров и Китай; фауна на високите планини по света и др."
165
11
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д-р Петър Берон, близък на Боян Петров: "Боян Петров не само ходи да изкачва върховете, но и изследва високата планина. Има животински видове, кръстени на него. Боян е сред група млади учени, назначени преди 20 години в Природонаучния музей, които са вече международно известни специалисти. Той се оказа нещо феноменално с имплант в крака изчаква върхове. Той прослави името на България по света."
164
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последната част, която си превел показва излязлата информация за Лагер 3, като преди това я опровергава. Смятат, че днес ще стигнат до Лагер 3
163
1
 
35
 
! Отговори
До 178 преди 5 години
Това, което всъщност се казва в статията е, че е станало объркване и излиза правилното инфо: "По-рано украинецът и тримата шерпи нарекоха Лагер 2 Лагер 3, но спасителният отряд поясни, че всъщност е било Лагер 2.""The sherpas have reached Camp-2. "Nothing was found in his tent. Helis came back to Kathmandu and sherpas reached Camp-2, located his tent but the tent was empty (Previously the Ukrainian and three Sherpas called it as Camp-3. But the rescue team reported it as Camp-2
162
5
 
47
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Както бихме искали да направят за нас.Защото всеки в определен момент от живота си има нужда от чужда помощ и по реакцията на околните се познава истински развитото общество...Аз вярвам, че българите имаме голям потенциал и че можем да сме единни, защото заедно сме по-силни. Вярвам и в добрината във всеки от нас. Често се убеждавам в нея. Боян и всички бедстващи имат нужда от тази добрина. А децата - от такъв благороден пример. Нека им го дадем.
161
0
 
48
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
2. Най-старата монотеизтична религия, позоваваща се на Христовото учение, е Православното християнство. Ние, българите, след като се отказваме от политеизма и се покръстваме, приемаме и християнското разбиране за взаимоотношенията. Което е вяра; надежда; любов към Бога и към ближния, като към брат; прошка; покаяние; съпричастност; смиреномъдрие; милосърдие... В поста си призовавах за това. Защото наш брат, българин бедства и ако не можем да помогнем, то поне можем да замълчим и да се помолим.
160
0
 
35
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
1. Прав си за хан Кубрат (или както е по-правилното - Кроват) и Аспарух. Мислейки за единия съм написала другия и нямаше да го забележа без теб. Действително, тази история от 7 в. сл. Хр. се среща и на др. места. Като напр. при Плутарх през 2в. пр. Хр., който разказва същото за цар Скилур и синовете му.Въпросът обаче е не къде се среща, а каква е поуката от нея. Единството прави силата. А ние какво правим?