На един подпис разстояние – отживелица ли е бракът?

Статистиката показва, че в последните години браковете са повече
Обновена: 14 май 2018 20:41 | 14 май 2018 20:39, Екип на Bulgaria On Air
25

4300 гледания   |  Още видео
Статистиката показва, че през последните години браковете в България стават все повече. Въпреки това обаче все повече млади двойки решават да живеят на семейни начала, без да полагат подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

В навечерието на Международния ден на семейството - отживелица ли е подписът или постепенно се зараждат брачните ценности – коментар в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR на Михаела Джоргова от Асоциацията "Общество и ценности".

"Този процент на родените извънбрачни деца действително е висок. Това от една страна е дълбоко смущаващо, но се забелязва, че някои двойки все пак решават да сключат брак, след като детето дойде", сподели Михаела Джоргова.

Какво означава бракът и какво променя подписът във взаимоотношенията? Промениха ли се семейните ценности и начинът, по който се възпитават децата днес?

"Ако търсим надеждно и дългосрочно взаимоотношение, бракът е по-доброто решение", коментира председателят на Асоциацията "Общество и ценности".

И още: Отдавна няма четири сезона и на всеки от нас е ясно, че всяка година времето става все по-топло. Всичко това ни дава повод да се замислим – до какво ще доведе глобалното затопляне? 15 май е обявен за Световен ден на климата – какво става на Земята?

Часове преди да отлети за Аржентина, Христо Пимпирев застава пред камерата на "Директно".

"Времето се промени драстично и вече няма преход към различните сезони. Нямаше пролет, нямаше и зима. Направо минахме на лято. Това е важен проблем за човечеството. Именно затова правим този щурм в научните изследвания в Антарктида. Там най-ясно са очертани климатичните промени, които настъпиха", коментира Пимпирев.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Константин Димитров преди 3 седмици
Интересно, какво разбирате под "секта". Поради невежество, в България протестантските църкви са наричани "сектанти", и това с готовност се подклажда "отгоре", от свещеници и църковна йерархия. С такава нагласа, с толкова познание и такова отношение сме заникъде. Би следвало да се засрамите - дори не разкривате името си.
22
1
 
4
 
! Отговори
Кукуруку преди 8 месеца
Михаела Джоргова е дългогодишен член на секта, която в продължение на години съсипа много български семейства. Прочетете повече за "църква" "Слово на живот", преименувана в "Прелом" и за "пастор" Георги Бакалов, на когото съпругът на Джоргова е бил дългогодишен личен асистент и съратник.
Такива хора нямат моралното право да говорят за семейство и ценности, колкото и добре да звучи казаното от тях. Колкото и красиви, и привидно правилни думи да е подбрала госпожа Джоргова, истината е друга.
21
0
 
2
 
! Отговори
Библията преди 8 месеца
1 Коринтяни 6:18 BG1871

18 Бягайте от блудодеянието. Всеки грях който би сторил человеци е вън от тялото, но който блудствува против своето си тяло съгрешава.
20
0
 
0
 
! Отговори
Обратното броене преди 8 месеца
Това не е богоугодно ! Това е грях ! Затова скоро ще бъдете наказани !!! Геена огнена ви очаква !!!
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бракът е пълна тъпoтия!
18
2
 
7
 
! Отговори
,,блудници,, не преди 8 месеца
консервативната жена е за брака кви са тия неопредвлени взаимоотношения извън брак се нарича ,,блудство,,
17
3
 
2
 
! Отговори
по тесният път ,,уж, преди 8 месеца
брака е завет между съпруг и съпруга пред Бога ами ,,колебанията на реките в сантиметри,, ,,да бъда или да не бъда,, много ни лъжат и ние овците бг ходим по ,,широкия път,, ,,щом всички го правят айде и ние да не подписваме,, хахаха
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що за джендърски въпрос?! Всичко работи против семейството, морала, ценностната система. А вашите майки и бащи само на семейни начала ли са? А бабите и дядовците ви и те ли така?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
20% от децата не са от заявения баща... А в Семейния кодекс е такава каша с оспорване на бащинството!
14
1
 
4
 
! Отговори
Ян преди 8 месеца
Бе всеки си решава на коя везна да седне. На традиционна, на шведска етс.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гepманистaн Убepалec

Ооох, ти ме разсмя искрено. Де да бяха само патките!
Пред входовете на блоковете в повечето жилищни комплекси, все още има бабички, които, клюкарствайки по пейките, наричат децата, родени без брак дори не и "извънбрачни", ами направо "незаконни"!
Но струва ли си да им се обръща внимание?
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 1

Да, така е. Бракът му е стабилен. С жена му станаха приятели още като студенти. Ожениха се впоследствие, след като завършиха.
11
3
 
2
 
! Отговори
Taliban преди 8 месеца
Явно в телевизиите се надпреварват, кой по неадекватен гост да покани. Ако тази талибанка ми говори за ценности, може някой от ИДИЛ да поканят за равноправие и свободи да ни говори..
10
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 8 месеца
Доколкото ми е известно, Христо Пимпирев е женен, има дъщеря.
9
12
 
15
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 8 месеца
А и докато консервите цъкат минуси и поемат въздух да ме накрещят за защитата на децата, смейните ценности, християнското смейство, да напомня:
законът защитава децата родени извън брак точно така както и тези родени във брак. В по-напредналите общества "семейни начала" се нарича "фактически съюз" и е еквивалентен на "брак".
Много би ми било трудно да се удържа да не вкарам шамар в мутрата на някоя nатка която би си позволила да нарече детето ми "извънбрачно"!
8
1
 
21
 
! Отговори
60% от децата в Бг преди 8 месеца
се раждат без брак днес.

Само че 50% от децата, които се раждат днес в България, са индийчета. Родителите им не сключват граждански брак, защото на самотната майка, особено ако е от индийски произход, й се полагат повече парички, подарени наготово. Това за тях е бизнес.
Останалите 10% са деца на студенти и млади висшисти, които нито имат време за сватба, нито имат пари да я платят. Работят на по 2-3 места и са решили да си създадат дете преди да са успели да се замогнат. Но след време се женят.
7
3
 
8
 
! Отговори
бракът и Пимпирев... преди 8 месеца
Ало, каква е разликата между стълбата и змията.
Отговор: че, врабчето може да лети.
6
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
макар че съм консервативна баба.бракът е отживелица.после храните адвокатите
5
18
 
18
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 8 месеца
Бракът е институция която която е полезна единствено за самата себе си и за тези които са свързани с нея – съдии, адвокати и други паразити (напр. асоциация "Общество и ценности"). Вреден е за "встъпващите в брак".
Тук няма да обсъждам класата "самодостатъчни" кифли които "сами" си гледат децата за сметка на бившите си съпрузи.
Семейство без брак вероятно е по-успешно от такова със брак.
В обществена система в която двамата създаващи семейство са равнопоставени бракът е излишен и вреден.
4
5
 
12
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 месеца
Всичко си върви в комплект: "Семейни начала", ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм, конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, здравна каса...