Битката на парти дестинациите: В България си като цар!

Все повече германци предпочитат страната ни пред Испания
19 май 2018 12:05, Александър Попов
39
Битката на парти дестинациите: В България си като цар!
Снимка: Булфото, архив

Все повече германци предпочитат България пред Майорка. В Испания вече искат само богати и красиви туристи. А на Златни пясъци все още те посрещат като цар, казва един германски изпълнител на шлагери пред "Експрес", пише "Дойче Веле".

Всички известни имена от германската шлагерна сцена бяха на откриването на най-голямата бирария в Европа - новия "Мегапарк" на испанския остров Майорка. Атмосферата обаче беше по-спокойна от преди. Онзи щур вихър от миналото го нямаше. Причината: една друга парти дестинация постепенно измества Майорка от първото място в класацията за най-шеметните купони, четем в публикация на германския таблоид "Експрес". Години наред резервациите за балеарския курорт бяха високи, но сега са в застой. Същевременно все повече германци избират да почиват в България, посочва изданието.

Някои от известните германски шлагерни изпълнители вече са се пренасочили от испанските плажове към Югоизточна Европа. И по-точно: към Златни пясъци.

"Лудите партита на Мале (така германците наричат остров Майорка), каквито имаше едно време, вече са история. Сега испанците искат само красивите и богатите. Нямам нищо против, обаче аз пък искам да съм сред нормални хора, които разпускат с нашата музика и са готови да седнат да пият по една бира с мен. България е бъдещето за германския парти шлагер", заключава певецът Матиас Дистел.

В продължение на години изпълнителят, прочул се с шлагера "Яки цици и картофена салата", обикаляше из Майорка заедно с приятеля си Лоренц Бюфел и бившата порно звезда Юлия Брюкнер. Миналото лято обаче ексцентричният певец си стегна багажа и сега вече се изявява в "Буле" (бел.ред: България), пише "Експрес".

Матиас Дистел обяснява: "В България все още посрещат всеки гост като цар, а не като боклук. Едва ли тези, които са празнували парти на Майорка, могат да си обяснят радикалната промяна, която наложи испанското правителство." Неговият колега Лоренц Бюфел добавя, че в заведения като "Dolphin" или "Partystadl" на Златни пясъци или в "Partyhütte" на Слънчев бряг може да се купонясва също толкова добре, колкото и на Майорка, и то много по-евтино. "Докато на Майорка става все по-скъпо, а ограниченията за партитата - все по-строги, в България е разрешено да се купонясва и под открито небе", добавя певецът.

Единственият недостатък е...

Според кьолнския експерт по туризма Ахим Хьолер, основният аргумент в полза на България са по-ниските разходи.

"Резервациите за България вървят добре. Майорка е скъпо място, а някои плажове са твърде пренаселени. Това сигурно ще откаже някои туристи от тамошните курорти. В България цените са по-изгодни. Нивото на заплатите там е доста по-различно", посочва той.

"Единственият недостатък, който виждам, е по-дългото пътуване, а и инфраструктурата в България все още не може да се сравни с тази на Майорка", казва на свой ред изпълнителят на шлагери Юрген "Хонк" Кадел.

Задава се битката на парти дестинациите. Очакват ни интересни времена, заключава германският "Експрес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златни пясъци е с по-студен и дъждовен климат, а Майорка с тропичен и сух климат.---Хаха,отиди на Майорка през Юли-Август,ще се изпържиш здраво,носа си човек не може да покаже навън от жегата.Според мен Слъчев бряг-Несебър си е много добре,ако не е толкова презастроен и няма висок шум нощем.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДПОЧИТАНА ОТ СКАНДИНАВЦИ ПРИВЛЕЧЕНИ ОТ ЕВТИН АЛКОХОЛ И ПРОПАДНАЛИ ГЕРМАНЦИ ЖИВЕЕЕЩИ НА СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ ИЛИ НЕКОЙ ДЕДО БАБА ОТ ГДР КОЯТО СИ СПОМНЯ МОРЕТО ОТ ВРЕМЕТО КОГАТА МЕРКЕЛ НЕ СА И СЕ ВЛАЧИЛИ ЦИ>ЦИТЕ ПО ПЛАЖА И АЗ НА МОРЕ ШЕ ФАНА ЗА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ А НЕ НА МУТРОМОРИЕТО
28
2
 
17
 
! Отговори
Крети преди 5 години
Испанките в България са много по ефтини , тена им е същия, алкохола е ефтин :)
27
3
 
2
 
! Отговори
batiovci преди 5 години
na maiorka mojem tolko zdravo da im pradnem na kochana che nqma nakade poveche
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... пише "Дойче Веле".---Е, к'во да коментираш, бе, братче! :) :)
25
10
 
23
 
! Отговори
трябва преди 5 години
много,ама много здраво да си се надрусал за да сравняваш ла.йноморието с Майорка,хахахахахахахахахахахахахахахахахахахах
24
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е на Слънчака отпадъка на света е като цар.
23
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Цените в България скочиха и вече е по-евтино в Турция и Египет.... ---Точно в тези две ислямски държави никога няма да отида да почивам ако ще и без пари да е.
22
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходил съм къде ли не, истината е че хотелската ни база е по нова и по добра от Испания, Гърция и Турция. Плажовете ни също. По евтино е. Това са плюсовете. Минусите са българската организация на нещата и мръсната вода Юли и Август. Неща, които са поправими, но трябва държавата да се намеси, а такава липсва. Иначе българина си мрънка навсякъде, национална черта :) A евтино и хубаво никъде няма.
21
3
 
3
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
До АнонименАми не знам дали е *** но със сигурност е нисъф коеф. на интелигентност. Котките правят още по-малко връзки от момент до момент.
20
1
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Мислиш ли, че западните туристи се къпят в морето ?!Преди години когато се приватизираха хотелите условията за нови договори баха - реновация до 3 години и басейн задължително. И Златните си имаха хотели изцяло с немска публика и денс вечери за хора от третата възраст.
19
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя им се на немците...хотелите по черноморието с тръби извеждащи биоотпадъците на близките плажове....с фасове и мръсотия навсякъде...с хитро построените хотели ( в 10 тесни редици ) та да можеш да гледаш - как отсреща си обличат банския ... чудя им се .... евтиното е хубаво ..но евтинията е страшна
18
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златни пясъци е с по-студен и дъждовен климат, а Майорка с тропичен и сух климат.
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като има наплив и цената ще се изравни с Испания.
16
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените в България скочиха и вече е по-евтино в Турция и Египет.
15
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МОЛЯ 7Селски, самият факт че говориш за хотели и качество в България ми казва че по-далече от Сусурлево и Слънчака не си стъпвал.В *** няма НИТО ЕДИН петзвезден хотел по световните стандарти и нито един читав ресторант по световните стандарти.Тези клоуни които го раздават шефове по тв-риалитата са толкова шефове колкото и Кънчо от Пазарджик който бърка манджата в крайпътното капанче.
14
1
 
43
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ТОЗИ музикант не е чувал за Валери Симеонов.
13
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В Испания вече искат само богати и красиви туристи."..........ааааааа, ето къдее разковничето на цялата работа.Не бедните германци са си тръгнали а са ги ИЗГОНИЛИ от Испания.Никой вече не иска *** да се наливат като *** около него.Във Франция отдавна този филм го няма.Сега изпания ги гони.Но *** теяпърва има да им сърба попарата на тези ***.Иначе партита има и във Франция (Цоло Вутов-младши) ама е СКЪПОооо за плебеите.
12
2
 
32
 
! Отговори
а,бееее... преди 5 години
Испанците се връщат от там където са се запътили българските мутрохотелиери. Сигурно защото са по -"простовати".
11
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече се убедих, че шизофренията е бич за българина! В една статия псува алчните хотелиери - искащи да им работят за 400 ? по 12 часа на ден.В друга псува немците, че не му снасят достатъчно пари.В трета - завижда на турците в Анталия, че правят пари от туризъм.В четвърта се гняви, че плажовете са с чадър и лежанка по 20?на ден.И че ромки му мият чиниите..Мога да продължа този списък още - диагнозата я оставам на малкото трезвомислещи