Битката на парти дестинациите: В България си като цар!

Все повече германци предпочитат страната ни пред Испания
19 май 2018 12:05, Александър Попов
39
Битката на парти дестинациите: В България си като цар!
Снимка: Булфото, архив

Все повече германци предпочитат България пред Майорка. В Испания вече искат само богати и красиви туристи. А на Златни пясъци все още те посрещат като цар, казва един германски изпълнител на шлагери пред "Експрес", пише "Дойче Веле".

Всички известни имена от германската шлагерна сцена бяха на откриването на най-голямата бирария в Европа - новия "Мегапарк" на испанския остров Майорка. Атмосферата обаче беше по-спокойна от преди. Онзи щур вихър от миналото го нямаше. Причината: една друга парти дестинация постепенно измества Майорка от първото място в класацията за най-шеметните купони, четем в публикация на германския таблоид "Експрес". Години наред резервациите за балеарския курорт бяха високи, но сега са в застой. Същевременно все повече германци избират да почиват в България, посочва изданието.

Някои от известните германски шлагерни изпълнители вече са се пренасочили от испанските плажове към Югоизточна Европа. И по-точно: към Златни пясъци.

"Лудите партита на Мале (така германците наричат остров Майорка), каквито имаше едно време, вече са история. Сега испанците искат само красивите и богатите. Нямам нищо против, обаче аз пък искам да съм сред нормални хора, които разпускат с нашата музика и са готови да седнат да пият по една бира с мен. България е бъдещето за германския парти шлагер", заключава певецът Матиас Дистел.

В продължение на години изпълнителят, прочул се с шлагера "Яки цици и картофена салата", обикаляше из Майорка заедно с приятеля си Лоренц Бюфел и бившата порно звезда Юлия Брюкнер. Миналото лято обаче ексцентричният певец си стегна багажа и сега вече се изявява в "Буле" (бел.ред: България), пише "Експрес".

Матиас Дистел обяснява: "В България все още посрещат всеки гост като цар, а не като боклук. Едва ли тези, които са празнували парти на Майорка, могат да си обяснят радикалната промяна, която наложи испанското правителство." Неговият колега Лоренц Бюфел добавя, че в заведения като "Dolphin" или "Partystadl" на Златни пясъци или в "Partyhütte" на Слънчев бряг може да се купонясва също толкова добре, колкото и на Майорка, и то много по-евтино. "Докато на Майорка става все по-скъпо, а ограниченията за партитата - все по-строги, в България е разрешено да се купонясва и под открито небе", добавя певецът.

Единственият недостатък е...

Според кьолнския експерт по туризма Ахим Хьолер, основният аргумент в полза на България са по-ниските разходи.

"Резервациите за България вървят добре. Майорка е скъпо място, а някои плажове са твърде пренаселени. Това сигурно ще откаже някои туристи от тамошните курорти. В България цените са по-изгодни. Нивото на заплатите там е доста по-различно", посочва той.

"Единственият недостатък, който виждам, е по-дългото пътуване, а и инфраструктурата в България все още не може да се сравни с тази на Майорка", казва на свой ред изпълнителят на шлагери Юрген "Хонк" Кадел.

Задава се битката на парти дестинациите. Очакват ни интересни времена, заключава германският "Експрес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
38
 
! Отговори
Смешни сте! преди 5 години
Творецът, чийто най-успешно парче е "Яки цици и картофена салата" бил доволен от чалгарниците по Кафяво море. Каква изненада :)Статиите ви удрят дъното. Поне изберете по-качествени меии, от които да превеждате.
9
3
 
37
 
! Отговори
ined преди 5 години
Е то и ние искаме красивите и богатите, ама единственото което можем да предложим е бетон, евтин алкохол и дрога затова пристигат най-вече алкохолици и наркомани
8
25
 
25
 
! Отговори
От Слънчака преди 5 години
Слънчев бряг е една Магия за туристите които желаят Парти Туризъм. Парти туризма е много по различен и специфичен от обикновеното ходене на Море!Хората трябва много добре да правят разлика между двете.Тук не е за хора които ще прекарат ваканцията си тихо и кротко на плажа!Тук се преселваш в един много по различен свят.Свят изпълнен с любов,опиянение ,прекрасни ,незабравими и неповторими изживявания.И най-важното: Каквото се случва в Sunny Beach си остава в Sunny beach!!! :)
7
0
 
23
 
! Отговори
копирай/ПОСТАВИ преди 5 години
Ако не са Дойче веле , 24 часа , Труд , БТА то в сайта ви само 5 Статии се очаква
6
19
 
14
 
! Отговори
МОЛЯ преди 5 години
Моля хора ходили на Хотел за 1 ден да не пишат Квалификации за Българското Черноморие .Качеството идва след 200 лева на Нощувка в Хотел . Всеки Българин може да си го позволи ама сме стиснати - Каравани , Палатки , Тенджери , Цаца , и пак ти излиза същото като пари .Да ви кажа че цацата се отглежда в басейни и я ядете за 1 лев 100 грама .
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България все още посрещат всеки гост като цар, не като ***......Както и да те посрещат алчните ни "хотелиери" ти пак си оставаш немски.....***
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разплуте немски туристи ..??? Миналата година се нагледах на красиви български шкембелаци , висящи над колана.Даже и да наливат пари на черноморските селяни - парите им идват в България.Объркано племе е ганьовеца - хем сърби...хем боли!
3
5
 
27
 
! Отговори
блЯк преди 5 години
...В Испания вече искат само богати и красиви туристи...------Прави са си испанците,нагледали са се на разплути немци и шлагери като "Яки цици и картофена салата".В България се чудим как да се отървен от чалгарите ,сега и немския чалгар Матиас Дистел ще се натрапи.
2
5
 
14
 
! Отговори
МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИ преди 5 години
МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМАУважаеми гости на столицата,Моля при кацане на Летище София, се отправете веднага към първия битак, за да си набавите легени и бързовари, защото в модерната столица няма топла вода вече 2 дни.След това се отправете към хотела си в Центъра, загрейте си водичка и се къпете с поливайки се със загрята вода от чаша а с другата си чистете гъзoвете от *** и дрисък.С уважение,Министерство на туризма и Столична община
1
5
 
13
 
! Отговори
ТУРИСТИ В ЦЕНТЪРА преди 5 години
АКО СТЕ ТУРИСТ И СЕ НАМИРАТЕ В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА, ЕТО ЕДНА ИСТИНСКА НОВИНА ЗА ВАС:ТОПЛОФИКАЦИЯ ЕАД | АВАРИИСпряно топлоподаване на следните адреси: карето между следните улици: Ген. Гурко, Иван Вазов, Алабин, бул.Витоша, Солунска, бул.Хр.Ботев, П.Парчевич, Княз Борис, Патриарх Евтимий, Граф Игнатиев и Цар ШишманАКО ИДВАТЕ НА ТУРИЗЪМ В СОФИЯ, НАЙ-ДОБРЕ СЕ ИЗКЪПЕТЕ ТАМ ОТ КЪДЕТО ИДЕТЕ ИЛИ СИ НОСЕТЕ ЛЕГЕНИ И БЪРЗОВАРИ, ЗА ДА СЕ КЪПЕТЕ.WELLCOME TO SOFIA!