Експерт не приема, че има градски транспорт на магистралата

Според експерта Христо Радков това е прецедент
Обновена: 24 май 2018 06:49 | 23 май 2018 22:26, Красимир Ангелов
63
Експерт не приема, че има градски транспорт на магистралата
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тази сутрин турски ТИР удари автобус на магистрала "Тракия", а при инцидента пострадаха 14 пътници. По-късно през деня автобусът беше изкаран с кран от канавката, а камионът - изтеглен.

Още по темата
Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите, каза, че е бил втрещен от това, че част на Столичния градски транспорт се движи по магистрала.

"Ние сме прецедент, едва ли има друг такъв случай. Говорихме за колани в автобусите, а когато говорим за автобус от градския транспорт, в него не само, че няма колани, а там е допустимо да има правостоящи", недоумява Радков. В студиото на "Денят ON AIR" той изрази също и недоумението си, че някой е допуснал да има линия на градски транспорт на магистралата.

"Толкова ли няма обходни пътища. В този случай знаем, че има обходен път през Горни и Долни Лозен. Защо не минава от там градския транспорт", попита Христо Радков чрез ефира на Bulgaria ON AIR.

Във връзка с днешния инцидент, той беше категоричен, че не може да става въпрос шофьорът на камиона да е заспал и това да е причината за катастрофата. Радков направи и паралел с предишната автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха няколко души. Той припомни, че заключението на разследващите за инцидента от преди повече от месец е страничен удар от кола.

"От днешния случай виждаме как един тежкотоварен камион, който е застигнал с голяма разлика в километрите автобуса, не го е обърнал, както беше обърнат предишният", категоричен беше Христо Радков.

Според него днешният случай показва, че едва ли именно страничен удар от кола е причинила катастрофата през месец април.

Какво още каза Христо Радков вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
. От експерта се очаква предварително да има познания в областта, а не сега да "разбира", че има градски транспорт, движещ се по магистралата....Преди дя обявявате гръмкото "експерт" - осведомете се.
6
6
 
17
 
! Отговори
шофер преди 5 години
А бе какво всички зяпат и лалат как било в чужбина?Когато започнем да гледаме и мислим, как ни е удобно и сигурно на нас, тогава всичко ще бъде наред. За тия дето гледат чужбината - виждали ли сте как е в Индия? Там има хора на покрива на автобуса, който се движи по магистралата... Да вземем светъл пример от Индия предлагам аз.
5
3
 
29
 
! Отговори
инструктор преди 5 години
тоя ;експерт; до кое отделение е ходил на училище?.............
4
4
 
36
 
! Отговори
канадец преди 5 години
Поредният некадърник-експерт. Да го светна малко: в Торонто е нормално градски автобус да има част от маршрута си на магистрала. Но има и някои други за святкане, ако действително ги е грижа за българите в България. В Канада по магистралите максималната разрешена скорост е 100 км/ч, повтарям 100 км/ч. Освен това всички автобуси могат да се движат със 100 км/ч. Както и да го погледнеш само с изхвърлянето 140 сме ги изпреварили........
3
5
 
40
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Поне напишете, че е БГ експерт още в заглавието за да не му четат хората глупостите след това.
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв експерт е тогава като не знае, че в щатите има градски транспорт по магистралите?
1
4
 
50
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Аман от експерти! Има и навсякъде по света градски транспорт се движи частично по магистрали. Това става в най-дясната лента, тъпaнар с тъпaнарите!