Засилва ли се руската експанзия след оттеглянето на САЩ?

Анализатори: Президентът Радев стоеше самотен в Русия
Обновена: 24 май 2018 10:17 | 24 май 2018 09:22, Екип на Bulgaria On Air
233

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след оттеглянето на САЩ от сцената.
Още по темата
Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен. Не е хубаво политическото разделение в България да бъде показвано и в международното пространство.
 
Така анализаторът проф. Михаил Константинов коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR официалната визита на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов в момента България е в благоприятната позиция да защити интересите си, но тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

"Изискват се синхронни действия на политиците у нас, за да просперира България. Съвсем скоро трябва да се разреши и енергийният проблем, който е доста сериозен.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров има прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия.

"Радев беше доста самотен на тази визита. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощ, а от другата президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", смята той.

Александров е категоричен, че руската експанзия ще продължи, особено на Балканите, с оглед отдръпването на САЩ от глобалната политика.

"Нормално е Русия да се опита да разшири влиянието си. Реално нишката България - Русия никога не е била прекъсвана, просто не винаги е била много силна. Важно е, че страната ни даде силна кандидатура за регионално лидерство", добави още анализаторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвалите русия ама гъстите в европа защото много добре знаете за руския ужас които успее да избяга от там повече не иска да се връща
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Да не говорим за словосъчетанието "руска експанзия".Именно тази руска експанзия, стъпваща на новата им доктрина за "великодържавие и имперщина" отблъна и последният кьорав русофил у нас, освен икономически зависичите наши олигарси и кръговете около тях! Редовият българин вече гледа на руската мечка с друго око ... и то не е добро! Чета им форумчите, чатовете, гледам им каналите в тубата - мощна настъпателна агресия, по всички фронтове на съзнанието с презрение на всичко чуждо!
31
7
 
5
 
! Отговори
Ванга преди 5 години
Една рубла е 0,43ст.Така се става МИЛИОНЕР
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Потребител 36.ами то и в русия нямат нищо руско ! даже твоите руснки неща вече ги нямат!де им е великата икономика, освен с-400, с-500 и други плашила.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка пак е набита. Чичо Сам си сви сърмите, не го искат в Европа. Само с бомби знаят да плашат бургерите.
28
3
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
До Василев 32Ейййй, браво бе ! Един път от толкоз години да напишеш нещо наистина стойностно и вярно !
27
6
 
13
 
! Отговори
Потребител преди 5 години
Нищо американско нямам в нас - колата руска, газта руски, отровата за *** руска, лаптопа е правен в комунистически Китай....ммм, оглеждам се за още - пералнята е словенска, телевизора единия е руски, другия е китайки, дограмата е немска, вратите са български, лампите са полски.Къф ЕС, ква Америка?!
26
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 236 преди 5 години
"Проблема е че социалистическото образование произвеждаше нискоквалифицирани кадри и те нямаше как да получават големи заплати"ПроблемЪТ ти е /,/ че ти не само, че не можеш да пишеш грамотно на български, а и мелиш откровени глупоsти! Точно при соца образованието ни беше на високо ниво и г-жа Тачър, която дойде тук като гост на БАН каза, че много неща не харесва, но образованието ни е перфектно и ДА НЕ ГО ПИПАМЕ. А празнадумократите едно от първите бели, които свършиха беше да го разтури.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевСанкциите срещу "Росал", показаха ясно, кой от кого е зависим. Тъпчовците наложиха санкции на най-големия производител на алумин и кво стана, а? Акционерите, повечето от които американски, загубиха пари, цената на алуминия се вдигна и Русия спечели:)))
24
12
 
7
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Радев просто е един ограничен човек който импонира на онези 80% за които БСП се изказват толкова високомерно.Аз го харесвам затова защото ще разсее мечтите на онези които все увличат по мечти за лек и безотговорен живот.
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е стоял самотен, но стоеше много добра! А за липсата на министри и бизнесмени...ами питайте Боко! Той поведе тая война чрез протежето си Цецо, той да му бере гайлето! Сега ще ходи да говори с Путин и Медведев за газ, щото "хъбът" му отече у ряката, но ми е чудно след всичките хвалби, че е спрял три руски проекта, с какви очи ще го прави...Впрочем може, Той е дебелокож като хипопотам и достатъчно нагъл, та да го е срам от това, което е ръсил преди 4 - 5 години в угода на "началниците"
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има последен шанс да защити интересите си, но със старите ... новия бардак ще е същия. Сега е момента Радев да излезе с обръщение към народа, да поиска поддръжка, да направи нова партия без нито един от досегашните .... и да тръгнем да си гледаме интересите с Русия и с Европа.
21
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен."Не, президентът Румен Радев представлява НАРОДА и не му трябват юридически лица, както и на президента В. Путин! Подаръците, които си размениха, ГОВОРЯТ МНОГО, много повече от политика!!!
20
4
 
7
 
! Отговори
брак по сметка преди 5 години
До Анонимен22За висшите държавници НЯМА таван на пенсията.Та на Радев пенсията е в пъти над 600лв.+20 заплати+ президентска заплатаДесито що мислиш го взе?
19
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално, цените в супермаркетите на Българи са 2,5 до три пъти пониски от европейските. Ако се преизчислят през заплатата общо вето живота в големите градове е на кантар.Проблема е че социалистическото образование произвеждаше нискоквалифицирани кадри и те нямаше как да получават големи заплати. Като се прибави и това че трябва да се плаща квартира по западен тандарт естествено е трудно. Но връщане назад няма!Който помни не иска да чува за връщане назад!
18
5
 
1
 
! Отговори
ккк преди 5 години
До Анонимен21Даже и компютъра/таблета/телефона на който пиша и той е руски.
17
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е пенсионер с около 600лв.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко ми е руско в нас - колата, хладилника, газта, отровата за ***.
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зо 26 никога не ползвам руски продукти.Освен 1% от ел. Енергия от АЕЦ Козлодуй и 1кгр руска салата за 40 години.А обратно за Русия съм карал доматки, винце , сиренце, месце, хиляди дрехи.
14
15
 
6
 
! Отговори
още две години преди 5 години
А защо е стоял самотен? Кой му пречеше? Или той започна да се прави на велик и да не зачита законно избраното правителство? Сега добре ли му е с терористи като Нинова и оня Таско?