Засилва ли се руската експанзия след оттеглянето на САЩ?

Анализатори: Президентът Радев стоеше самотен в Русия
Обновена: 24 май 2018 10:17 | 24 май 2018 09:22, Екип на Bulgaria On Air
233

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след оттеглянето на САЩ от сцената.
Още по темата
Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен. Не е хубаво политическото разделение в България да бъде показвано и в международното пространство.
 
Така анализаторът проф. Михаил Константинов коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR официалната визита на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов в момента България е в благоприятната позиция да защити интересите си, но тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

"Изискват се синхронни действия на политиците у нас, за да просперира България. Съвсем скоро трябва да се разреши и енергийният проблем, който е доста сериозен.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров има прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия.

"Радев беше доста самотен на тази визита. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощ, а от другата президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", смята той.

Александров е категоричен, че руската експанзия ще продължи, особено на Балканите, с оглед отдръпването на САЩ от глобалната политика.

"Нормално е Русия да се опита да разшири влиянието си. Реално нишката България - Русия никога не е била прекъсвана, просто не винаги е била много силна. Важно е, че страната ни даде силна кандидатура за регионално лидерство", добави още анализаторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
много добре си стоеше ген радев не излезе от правомощията си колко годиниплюене по русия от сутрин до вечер и то за няма нищо де-билите не разбрахаче в бьлгария има само джанки а всичко остансало идва от изток ние сме тук отвекове за векове и няма какво да делим мир и дружба с всички злобата не е добьрсьветник
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Последно бях в Китай преди 8 години и минималната заплата беше около тази в България. Сега обаче да поговорим за покупателна способност - бензин 1.50 лева (тогава беше 1 $) Свинско месо - 3 лв, пилешко месо - 1.40 лв. банани - 45 ст, цигари -1,70 лв, алкохол 0,7л - 6-8 лева, градски транспорт - 40 ст.Заплатите им са ниски но страната произвежда достатъчно че да си захрани вътрешния пазар и може да държи цените ниски. България от друга страна внася всичко и цените са Европейски+
11
7
 
9
 
! Отговори
до17 преди 5 години
хайде скрий се с тез твои заплати, радвай се на 500 те си лева и прочети статията за какво е. Ако искаш искарай и прашлясалите клишета за БВП на Русия и т.н.
10
8
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ФактКакво би било правилното решение?Ами Западът трябваше да се обедини с Русия срещу Китай и по тоя начин да се спаси!Щяха да се очертаят граници на влияние на Русия(за да не се засилва прекалено) и проблемът се решава.А сега какво стана-Западът тласна Русия в орбитата на Китай и той се възползва максимално!Евтиния руски ресурс вместо на Запад,заминава на Изток.И кой печели?Не е късно да се осъзнаят, има оставени вратички,но няма да го направят.Ако щат.
9
7
 
10
 
! Отговори
до факт преди 5 години
А факт е че Крим е руски :) , е и....
8
14
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Факт е че сме част от ЕС и НАТО.Всичко друго са празни приказки.
7
6
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
ти виж какво можеш да си купиш с тази мин раб заплата в Бг. Или какъв процент от населението живее с нея. Другото е голи цифри....Сметни колко плащща руснака за гориво ,газ за отопление или битови нужди, ел енергия и тогава се радвай на нашето богатство което ако не бяха каракачанина и Сидеров , онова отроче на Дянков никога нямаше да се съгласи да даде.
6
10
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
От цялата пропаганда излиза,че Русия е виновна за всички проблеми на Запада(най-вече САЩ).Чудна работа-тая изостанала,бедна и загиваща страна(по техни твърдения) да стори всичко това!?Ама май истината е друга-Западът губи битката с Китай,просто е неконкурентноспособен!Единствения изход е да бъде подчинен физически и задължен да работи за тях.Вече опитаха през 1989-не стана.Сега обаче задължително трябв да го направят,защото горят.Обаче Русия пречи...Там е истината за войната с нея.
5
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А КОГО ДА ВЗЕМЕ СЪС СЕБЕ СИ РАДЕВ - МИНИСТЪЧЕТО НА ФИНАНСИТЕ ЛИ ДЕТО СЕ НАПЪВАШЕ ЗА ЕВРОТО АМА СРЕДЕН ПРЪСТ ИЛИ ДЕСИТО АТАНАСОВА С ОГРАНИЧЕНИТЕ УМСТВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ИЛИ ПЛЕВНЬО А МОЖЕ И ЦВЪКИ ДА ЦВЪКА ОТРОВА И ДА НИ ИЗЛАГАТ И ТАМ.
4
8
 
28
 
! Отговори
Ивчо преди 5 години
абе тези двамата празносливжи как тска решиха че народа не бил зад Президента в Русия. Те двамата сигурно се оприличават за народ, а ние ще да сме раята...едни и същи му.цуни акъл ръсят, светила на небосклона ...
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"който сякаш не беше подкрепен ....... от народа"По опашато демагогско изказване, което си е откровена лъжа, не можахте ли да измислите.
2
9
 
30
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Парите от американците за професионалните русофоби у нас спряха. Пари за празни приказки Тръмп не дава. Харалан по този повод намери "прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия."
1
9
 
36
 
! Отговори
ей преди 5 години
Хората вече виждат кой какво прави кой иска мир и кой търси само войни и разруха,кой унищожава терористите и кой ги подкрепя и напада суверенни страни,така че тези вопли в защита на сащ,вече не минават и са смешни.....

Спонсорирани публикации