Психолог: Децата, чиито родители са в чужбина, са в риск

Анет Маринова твърди, че социалните служби трябва да са в тяхна подкрепа
10

4812 гледания   |  Още видео
Близо 15 на сто от децата, които растат без родители, имат проблем в училище или като цяло в поведението си, сочат редица изследвания. Психологът Анет Маринова дори е на мнение, че децата, чиито родители са в чужбина, дори може да са в риск. Според нея социалните служби трябва да са в подкрепа на децата.

Такова е мнението и на Цвета Брестничка от асоциация "Родители". Според нея е важно да се знае кои са тези деца и къде живеят. 

Маринова и Брестничка са на мнение, че няма нищо лошо в това децата през лятото да бъдат при бабите си. Има значение обаче къде прекарват лятото - в голям град или малко населено място, предава Bulgaria ON AIR


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Неа преди 9 месеца
Мен повече ме притеснява факта ,че процента не е 15 на 100 , а доста повече .... А когато не се упражнява контрол върху детето дали е на село или в града е все тая ...
6
0
 
27
 
! Отговори
Интересно преди 9 месеца
След като единият родител е извън семейството(няма значение къде-в чужбина или на 300 км ) то не само детето има проблеми! На практика се получава, че и при семейството си да е останал, от много работа, или естеството на работа, той пак е “далеч” от своите деца! И вместо някои да взима пари за тъпи изказвания, да се обърне по-добре към управляващите, и да попита тях, кога и какво ще направят, родителите да не напускат страната?
5
0
 
5
 
! Отговори
Lolo преди 9 месеца
За какво става въпрос всъщност?
4
4
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 9 месеца
"имат проблем в училище или като цяло в поведението си"
Това са проблеми на матрицата или на системата. Наричайте го (да, това е рогатия) както искате.
Това не са мои и ваши проблеми.
Трябва да се разграничим от системата и да гоним нашите, а не нейните интереси!
3
1
 
25
 
! Отговори
777 преди 9 месеца
имало значение къде прекарват лятото-дрън дрън та пляс......по мое време /80ти набор/ прекарвахме летата на село, всички деца от компанията са с магистратури и работят .
2
2
 
44
 
! Отговори
777 преди 9 месеца
А защо държавата изрита родителите им в чужбина?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Глупости.