Кредити? Хората ги теглят без да мислят за последствията!

Важно е всеки да си направи сметка между разход и приход за месеца
Обновена: 5 юни 2018 06:58 | 4 юни 2018 23:02,
72

Без да се замислят за последиците, хората теглят кредити, каза Деян Василев от moitepari.bg пред Bulgaria ON AIR. Tой отново припомни, че е добре всеки да отделя по 10 процента от дохода си всеки месец за т.нар. авариен случай - пари за черни дни. В България обаче много малко хора го правят.

Зорница Димитрова от Асоциацията на колекторските агенции припомни, че всеки длъжник, който се крие, оскъпява с всеки изминал ден дълга си. Ключът към успеха и това да не се изпада в големи задължения е всеки да си направи сметка между разход и приход за месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не е като едно времеКазано е купувай евтино, продавай скъпо. Останалото е История. Бели пари за черни дни не означава недвижимост, а пари(мъни). Недвижимоста е функция на наема(рента) и е циклична а не само да расте по права линия. Но хората си сглобяват всякакви "рационализации" и после си късат косите .
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКредита е пари.Освен ако не си го плащаш :-) .
45
4
 
3
 
! Отговори
До Теодор преди 5 години
Хората не теглят кредити от мизерия, пишеш глуупости.Никой не е останал гладен и жаден.Като не ти харесва тук отивай в Русия!Там са богати и раздават пари по улиците, без да ти ги търсят после :)))
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имате пари, стига сте лъгали ;)Тези задръствания в градовете не стават от автобуси, а от лични автомобили, в които се вози по 1 човек. Заведенията са пълни и през деня. Във Варна няма свободни апартаменти за купуване, всичко е продадено още на скица!Няма място да си паркираш колата, дори тревните площи са заети от коли!Моловете пълни с пазаруващи. По празниците половин България е на почивки в чужбина.Харчат се милиарди за подаръци, ама иначе ревете че нямате пари ?!Я стига ;)
43
8
 
9
 
! Отговори
Teodor преди 5 години
Хората ако не бяха на ръба на мизерията, нямаше да теглят кредити. Като те натискат всякакви спешни разходи, които не можеш да покриеш, прибягваш към кредити. И не, че не знаеш какво самоубийство е кредитът, просто нямаш друг избор.
42
2
 
5
 
! Отговори
Хъм преди 5 години
Интересно как Българина предпочита да се гърчи и мизерства, пред това да счупи няколко политически глави и да се бори за правата си .
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един тамИма Интерпол за такива и дьоти като тебе. Интерпол не е само в ЕС. Ще трябва да се скриеш някъде в джунглата на Амазонка или Централна Африка. А ти ако си стигнал дотам да кроиш схеми за крадене на $20 000, по добре вземи от някой 20 лева на заем и *** се застреляй.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако хората започнат малко повече да мислят "за утре", а не както им набивт в главите "за днес", цялата тая глобална схема с лихвите и кредита, е умряла за има-няма няколко месеца!НЕ искайте заем за нищо на света! Искайки заем - сами подхранвате тая пирамида, сами!
39
4
 
15
 
! Отговори
Не е като едно време преди 5 години
Хората ги е страх, че като остареят няма да могат да с пенсиите си да плащат наем. Затова, ако имат възможност, от сега теглят кредит, с който да си купят жилище, да отделят едно 50 % от дохода си за него в продължение на 10 - 20 години докато живеят също на 50 % (= много лишения и мизерия) и така им минават мъчително годините докато станат на 45-50 и им остават още 15 години трудов стаж, когато уж ще могат да живеят на 100 %, но имат и деца за изучаване и т.н....
38
3
 
24
 
! Отговори
Кредитен милионер преди 5 години
Навремето даваха парите ей така, при поискване. Сега много са затегнали контрола. Искат три имена, адрес, ЕГН, телефонен номер, абе въобще пълна диктатура.
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, що ли им не ...... При тези мизерни доходи за какво отделяне става дума. Ако човек на 25г. взема 800лв., примерно към момента, колко време ще му трябва да спести за каквото и да било. А пък колектор да ме учи на спестовност си е извратено. Те имат най-голяма далавера от длъжниците, огромната част от които взимат кредити от безизходица.
36
9
 
3
 
! Отговори
Един там преди 5 години
Здравейте понеже не ми се отделят 100 лв за час за консултация с адвокат искам да задам само един въпрос и знам че някой който е компентентен ще ми отговориБез да имам нищо на мое име и взема около 20 000 $ и след това напусна Бг и Европейският съюз могат ли да вземат нещо на мой роднини въпреки че кредита е без поръчител ? Ясно е че ще ме обяват за издирване в Европа но ме съмняава извън ЕС изобщо да пуснат моите имена за издирване.
35
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Масовият модел 26Точно !
34
5
 
44
 
! Отговори
ИВан преди 5 години
В България черни дни са всички дни ! Парите никога не стигат, заплатите се безбожно ниски.............................. Тъпите ви статистики са безумни, повече от половината народ се чуди как да свърже двата края.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кGlupako, колко пъти и къде съм ходил, комплексар като тебе няма как да знае!Иначе, с нищо не можа да обориш тезата ми - това да обиждаш другите не е аргумент в спора, а избиване на тежки комплекси
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Какво значи да не мислиш за последствията, като няма начин да оцелееш без кредит...объркал си частицата пред последната дума. "без" да се чете - "с"
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще заделя 10 % от доходите настрани, значи от 700 лв. ще заделя 70 лв. Остават ми 630 лв. Наем 200 лв, ток средно на месец по 70 лв, вода 30 лв, карта за ЦГМ 50 лв., интернет 15 лв., gsm 15 лв., кредит 100 лв. до тук като извадя разходите ми остават 150 лв. и като сметна разходи за дрехи, обувки, перилни препарати, и ми остават няколко лв. за храна. И какво трябва да се прави? Първо плащаш всички сметки и дългове и после първите 2-3 дена си купуваш храна, безалкохолни, и после вече се спираш, че
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не тегли кредит без причина. Какво значи да не мислиш за последствията, като няма начин да оцелееш без кредит.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учудвам се защо днес хората не заобищкалят банките, например могат да си купят имот на разсрочено плащане.
28
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банките изкривяват икономиката. Напълно излишни са и един ден ще бъдат забранени от закона. Ако няма банки, цените ще са реални, а не надути с кредитно изкуствено търсене.