За киното и мечтите: Млада българка е приета да учи в САЩ

Ана трябва да събере над $40 000, за да стартира обучението си
6 юни 2018 13:07,
40

Млада българка е приета в един от най-престижните университети за кино в САЩ.

Сред стотици кандидати от цял свят, Ана Дамаскова попада в списъка на одобрените 24 студенти тази година и е първата българка, която ще учи по продуцентската програма, информира Bulgaria ON AIR.

За да започне образованието ѝ там обаче са нужни средства, за които тя има малко време да събере.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Наистина ти пожелаваме успех! В страната ни може да няма пари за култура, но има меценати, който знаят какво значи твоят успех, дано ти помогнат!Давай, Ани!
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С $40 000 и аз мога да стартирам това обучение в САЩ.Вие за абдали ни ни взимате тук
33
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Ако беше от квотата на активните борци против фашизма и капитализма ,нямаше да дава ,а нея ще и дадат.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки е "приет" да учи, щом ще дава 40 000 долара! Това да не ви е висшето образование по време на социализма, където се потиш пред държавата за да я убедиш, че си заслужава да инвестира в теб като кадър.
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има много начини тази "мома" да си припечели пари без да проси и иска от хората. Просто да отиде на магистралата и да обслужи по няклолко мъже на за 1 месец- и ето пари за билета в ФАЩ!
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая да си изкара парите сама, а не чрез телевизията, да проси и иска пари от обикновените българи. Тая да иска от фондацийката "Америка за България" и от Американското посолство в София, ул.Козяк. На родоотстъпници и продажници , аз и една стотинка няма да дам!Абе,мръ/хло продажна, Българската държава ти дава БЕЗПЛАТНО средно и донякъде и висше образование, за да работиш в и за България, а не да ходиш за кеф и удоволствие по чужбина и Америка! Нещастна небжлагодарница!!!
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧичоЗавистлив човек сте господине
28
7
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Скъпа моя Ани, и моят син много искаше да учи в САЩ, но...... ,като нямаш ЛИЧНИ подсигурени средства къде си тръгнала? Сигурно в България има още много, много талантливи деца, може да са по-талантливи от теб, но като нямат средства и си стоят и учат ТУК...!
27
2
 
2
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Искам я!
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пепо... Пеполино, образувание и образование, са две различни неща. ;)
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нека опитат в Русия - те плащат на чужденци, които да следват там. Вдигат си имиджа."------Само малко още допълнение да направя, че има и университети, които предлагат стипендия спрямо държавна издръжка (също както в България). Но и там студентската стипендия е голяма колкото от ден до пладне да стигне. Тъй че няма безплатен обяд.
24
12
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Нищо чудно, че много български институции са отказали да й дадат пари за обучение. В БГ се толерират ***, особено преди избори, но не и образуванието! Като е толкова умничка, да беше станала депутат първо-и те получават пари от държавата за нищо, после пише някоя и друга командировка до Щатите( както правят те),докато се докаже,и да вземе стипендия от университета
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нека опитат в Русия - те плащат на чужденци, които да следват там. Вдигат си имиджа."------Това категорично НЕ е вярно! Има квота за определен брой хора, на които се предоставя възможност за безплатно образование, но НЕ се заплаща на чужденците! Примерно за България са 10 места (не знам точно колко са, затова казвам примерно), които са разпределени в няколко професионални направления. Да речем 2 за ИТ, 1 за медицина, 3 за инженери, 4 за филолози и социални науки или др. Питай в РКИЦ в София
22
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сещам се за поне 50 души, които нямат пари и искат да учат в САЩ.Нека опитат в Русия - те плащат на чужденци, които да следват там. Вдигат си имиджа.
21
8
 
14
 
! Отговори
сс преди 5 години
Никъде не пише,че момичето иска помощ от нас,така че си спестете злобата. Тя ще се оправи, има талант. Да му мислят големите писатели по форумите...
20
19
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Ми като родителите нямат пари , що ще момата в Щатите.Ей къде е Русия. Путин и гражданство щеше да и даде.Ха , ха..
19
6
 
19
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Държавата трябва да помогне на тази талантлива българка , не само на циг...нето.
18
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен следването ми струваше 4 години по 2 семестъра на година, по средно 250 лева на семестър. Ако съм бил нагъл, щях да прося, за да ми съберат пари с които да си развявам шапката в някой посредствен американски университет, с който после да се тупам в гърдите в България и да викам... "Аз съм учил в САЩ беее, момченцааа, трябва врати да ми отваряте, началник да ме праЙте!"
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да бъде! Простосмъртна Българка да учи в САЩ?! Това е някаква върховна милост и сигурно доказателство че момичето е невероятен гений. Всички Българи да събират пари моментално.В САЩ! Ах, САЩ!
16
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не й ли идва на ум, че трябва да работи...