17-годишен роден IT талант грабна вниманието на световни компании

Звездин Бесарабов с разработка за анализ и прогноза на криптовалути
9 юни 2018 07:44, Елка Василева
96

България може би ще е родината на новия Илън Мъск. Звездин Бесарабов е още ученик, но впечатлява с креативността си в информационните технологии. Той разработва уникални софтуерни приложения, които са търсени от световни компании, разказва в репортаж Bulgaria ON AIR.

Тази година Звездин е едно от седемте български деца с престижната награда от българския "Харвард клуб".

Той е на 17 години. Още в първия час по информатика в осми клас открива страстта на живота си - информационните технологии. През август миналата година Звездин започва работа по своята разработка за анализ и прогноза на криптовалути.

С този проект Звездин участва в състезание за наука и инженерство в Америка, но още през 2016 г. той вече е разработил първата си голяма гордост - писалка, която успява да научи по какъв начин нейният потребител пише ръкописно.

Въпреки страстта си към технологиите Звездин е сигурен, но и леко притеснен, че някой ден голяма част от човешкия труд ще бъде заменена от машините.

Целта на Звездин е да успее да се развива в своята материя и да допринесе за подобряването на живота на хората чрез науката.

Вижте повече за таланта на Звездин в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Звездин Бесарабов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво малък. Добре си се насочил. Не да учиш природознание, билогия, рисуване,музика и тн. Учи само едно нещо и то яко. След 10 години ще си милионер в САЩ, че и тука вече може.Успех и не слушай даскали ...вярвай в себе си.
4
10
 
22
 
! Отговори
гого преди 5 години
новина точно тип Работническо дрло 1988 г.
3
7
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
бла бла и кво от туй - казал шопа
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мога да ви разработя електронна прогноза за времето утре и дори 10 години напред. В царството на г л у п а ц и т е всеки с някаква глупост в джоба е герой.
1
4
 
27
 
! Отговори
пожарникар-талант преди 5 години
р0бе, работете, аз съм милиардер!