Владо Кузов – българският Нелсън Мандела!?

Настоя пред Bulgaria ON AIR, че e жертва на съдебната система
11 юни 2018 09:45, Петя Славова
41

ДПС изгони от редиците си бившия депутат от "Атака" Владимир Кузов. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ обясни, че издадената членска книжка на Кузов е невалидна. Преди няколко дни стана ясно, че бившият депутат, който има условна присъда за педофилия, е приет в софийската организация на ДПС.

Владимир Кузов обясни в студиото на "България сутрин", че има издадена членска карта, която е издадена съобразно устава.

Още по темата

"Те са длъжни да ми изпратят протокол с мотивите, с които ме освобождават", допълни той.

Владимир Кузов подчерта също, че отиването му в ДПС е продиктувано от това, че това е либерална партия, където е отишъл със своята присъда, която определя за "политическа".

"Една политическа присъда се характеризира с няколко белега. Нямаш никакви доказателства, имаш неопределено време, неопределено място, неопределени свидетели", заяви Кузов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият член на "Атака" коментира решението си да опита да се присъедини към ДПС и каза, че когато човек е пострадал политически, една партия, която се грижи за правата и свободите, би могла да окаже подкрепа.

Кузов заяви още, че не се е върнал в активната политика, защото не е народен представител, но иска да се бори за интересите на определен кръг от обществото.

"И най-важното, за устояване демократичните принципи на България и правовата държава. Аз съм приел тази роля да бъда жертва на съдебната система и считам, че ще продължа да се боря, както са се борили дори хора, като Нелсън Мандела и т.н.", категорично заяви Владимир Кузов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахха много смвшно. По скоро българския Джексън.
2
0
 
36
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Педoфил и политическа пpoститутка, а вие го сравнявате с борец за свобода.
1
0
 
23
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
Кузов минал си покрай Мандела, ама друг път! Жертва си на собствената си извратена мисъл, а не на съдебната система, не че онези бюрокЛати са цветета, ама твойто си е вече наглост!