След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...

Предложили на почернените родители да идат на по-тихо място
Обновена: 14 юни 2018 10:21 | 14 юни 2018 07:00, Петя Славова
169
След смъртта на малката Вивиан, в турския хотел: Музика, забава...
Снимка: архив, Булфото

Министерството на външните работи пое случая със загиналото в аквапарк в Турция момиченце Вивиан. Детето е дъщеря на тенора Веселин Вачев, пише "24 часа".

7-годишното момиче се спускало по водната пързалка в аквапарка на хотел Aquasis De Luxe Resort&SPA в Дидим, където семейството било на почивка. Веднага след нея тръгнало друго дете, което я ударило в корема. Малко след това Вивиан започнала да се превива от болки.

Откарана е в местната болница, където лекарите установяват разкъсан далак и решават да я транспортират до Университетската болница в град Айдън. По пътя сърцето на детето спира, но е реанимирано и в крайна сметка откарано до по-голямото здравно заведение.

През цялото време то е без родителите си в линейката по настояване на лекарския екип, те следват спешния екип с кола.10 минути след приемането на дъщеря им в болницата в Айдън им съобщават, че е починала.

Потънали в мъка Антония и Веселин Вачеви имат съмнения и към следствените действия в хотела, приключили изключително бързо, и по отношение на това, че ги отпратили без смъртен акт.

В най-големия шок от смъртта на детето им ги накарали да подпишат някакви документи на турски. Полицаите им обяснили, че било стандартна процедура. Оказало се, че с нея се отказват да търсят отговорност на хотела.
Почерненото семейство смята, че има опит за потулване на слючая, и е готово да търси отговорност от виновниците. За помощ родителите са се обърнали към Министерството на външните работи.

Външно се свързали с тях по нареждане на министър Екатерина Захариева. От семейството са поискани всички налични документи. Веднага след това те са били изпратени в генералното ни консулство в Истанбул.

След като се запознал с информацията, българският консул Момчил Русинов е отпътувал, за да се срещне с прокурорите в Айдън, полицаите в Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Генералното консулство ще поиска от прокуратурата на Турция и информация за водените процесуално-следствени дейсвия.

Още по темата

Родителите са категорични, че на басейне не е имало спасител и човек, който да контролира децата при спусканията.

"Ако след Вивиан не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", категорична е майката Антония.Жената е шокирана и от това, че управата не затворила аквапарка поне в деня на трагедията.

"Каза ми: "Коремчето ме боли, и после припадна", спомня си таткото Веселин Вачев. Той е част от триото "Уникалните гласове", известни и като българските трима тенори, солист е на Ансамбъла на Българската армия.

"Три пътя я губих, не пожелавам никоя майка на света да преживее това", казва Антония, връщайки се към неуспешните опити да бъде спасена дъщеричката й.

Часове след трагедията в турския хотел музиката е гърмяла на макс. Въпреки апелите на родителите да спрат или поне да пуснат по-лека музика от уважение към починалото им там дете, служителите отказали и дори предложили да ги преместят в друг, по-тих хотел.

"Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестрича. Мъката ни е огромна", сподели съсипаната майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
32
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то Турция на картата ако питаш хората по Света ще я намерят. Но виж България дали ще я намерят...
19
29
 
50
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Един и същ човек тук пуска коментари против Турция като за 10.. Турция била е каменната ера това онова, льохо, ти в туркието бил ли си за да видиш на колко светлинни години пред БГ е? Дори и в най простия капан можеш да платиш с карта, за пътища и инфраструктура въобще да не говорим. Иначе съд до дупка на хотела, нека си получат заслуженото. Подобна трагедия може да се случи навсякъде. Мир на праха на детенцето и търпение на близките..
18
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция не е камениста. Ходили на едно място в Гърция и вече си мислят, че всички плажове в Гърция са с камъчета. Ами по островите не е така, и на доста места не е така. Кавала, Солун и т. н. плажовете са с пясък. На Кавала плажът е пред самият град и е много дълъг. В Солун никой не ходи на плажа в града, а ходят до близките селища, там е по-чисто и са по дълги плажовете, в Солун плажът е 100 м. дълъг.Гърция е 1000 пъти по-хубава от Турция, но е по-скъпо. Но за който има пари...
17
40
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера, как въобще човек може да си помисли да посети вековно изостанали държави като турция. Добре е само да ги знаеш, къде са на картата от обща култура, и ако някой незнаещ те попита, примерно: посочи ми турция на атласа, то тогава се изплюй, за да му стане ясно, къде не трябва да ходи...
16
30
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам тези, които ходят в Турция на почивка. В Турция има един град и това е Истанбул, заради музеите,дворците, и въобще, но той не е за почивка, а за разглеждане, много е красив, и това е от едно време - Константинопол.За курортите им, това са едни затворени комплекси (хотели), които са оградени с ограда и при ол инклузив вие си стоите само вътре, навън не е безопасно.Самите турци (в Турция) хвалят само Анталия. Но за мен навсякъде извън Истанбул не става. Това е, има само един град там
15
12
 
36
 
! Отговори
User преди 5 години
Същото може да се случи и у нас в България, ние не сме по-добри от другите. Дори като знам условията по българското черноморие се чудя как до момента не се е случило. Голяма част от персонала са младежи които са дошли да изкарат лятото: хем море, хем, купони и работа. По цяла нощ пияни или надрусани и след това на работа. Въпрос на време е и тук да се случи нещо. Тогава кой ще ни е виновен?
14
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специално на пешеходна пътека в Турция могат да ви сгазят, защото никой не спира. По турските медии показват клипове от охранителни камери как в Истанбул на пешеходна пътека на булеварди тръгват да пресичат хора и ги блъскат коли. По закон спирането на пешеходни пътеки в Турция е задължително, но никой не го спазва. Затова в Турция просто не си мислете, че като има пешеходна пътека и някой би спрял. Оглеждате се и ако в далечината няма коли тогава преминавате, че там се кара много бързо.
13
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам в какъв хотел са били - преди десетина години в Турция контролът в аквапарка, където бях, беше жесток и имаше спасители навсякъде. А на особено опасните пързалки бяха по няколко и такива инциденти изобщо не се допускаха.
12
26
 
23
 
! Отговори
Do20 преди 5 години
Вероятноста да бъде сгазено детето на пешеходна пътека в България е доста по-голяма отколкото в хотел в Турция.
11
15
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Голяма трагедия , но никой не е виновен ! Просто едно детенце без да иска блъска друго .
10
35
 
33
 
! Отговори
Това си е убийство преди 5 години
Ако не искате да убият детето ви, съвет - не ходете по турските курорти...
9
4
 
34
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Съболезнования...! Това е най-жестокото, което може да се случи на човек!Но злополуки винаги могат да станат и стават, и тук е мястото на родителя да пази и внимава. Като няма служител, вървиш ти, родителят до детето... До ден днешен помня, че на една безплатна водна пързалка, направих 42 спускания с моя фъстък. После смърчахме, щото настинахме де.
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като външно министерство е поело случая е ясно , че нищо няма да стане. Там начело е видната евроатлантическа кифла Захариева, която е известна само с изтърканите си общи приказки и нищо конкретно. Пък и Боко нали стана пръв ортак на Ердоган, няма да му разваряме рахата я!
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към 3 Еи вишиста ти докторска степен по медицина ли имаш или по виша математика или може би си доцент по генно инженерство Сигорно никога през живота си не се напускал границите на Бг не знаеш за какво обслужване говорим било Турция Гърция Малта и къде ли още седи там в Полски Тръмбеш и не даваи акъл кои къде да ходи да почива .....
6
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....не бих оставил само дете на 6 годинки във аквапарк! То е ясно, че ще стане каквото е писано, но човек трябва и да прави каквото трябва. А къде са били родителите по време на инцидента, ако не е тайна разбира се?
5
7
 
29
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦЪТ преди 5 години
В тоя турски курорт за два дена има два смъртни случая, едно българско момиченце и едно русначе...
4
35
 
35
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Това е трагедия за семейството, не е нужно да се затваря хотела или аквапарка, това е инцидент , който не застрашава другите почиващи. Нека родителите да не обвиняват за своята безотговорност другите, доколкото разбрах детето което е на 6-7 години е било на пързалка за по-възрастни. Понякога нещастието се случва и трябва да го пиемем, не причинявайки болка на друг да притъпим нашата.
3
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази ни Господи от подобна драма! Съчувствия за разбитите родители...
2
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трагедия! Бог да го прости детенцето!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще затворят хотела бе лъжец