Последна почест: Изпратихме загиналите пилоти, МО ги повиши

Двамата пилоти бяха погребани с пълен военен церемониал
Обновена: 15 юни 2018 16:24 | 15 юни 2018 14:00, Боряна Павлова
56

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Загиналите пилоти от катастрофиралия хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от военното министерство.

Днес се състояха погребенията, които бяха извършени с пълен военен церемониал на Централните гробища в Пловдив.

Още по темата

Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при падането на военно-транспортния вертолет при учение в понеделник в района на авиобаза Крумово.

Вече тече разследване за причините за тежкия инцидент, а резултати се очакват до месец.

Работи се по всички версии, а най-вероятната е техническа неизправност на машината, стана ясно след катастрофата.

Пантилеев и Неделчев са били опитни пилоти с десетилетия стаж и стотици летателни часове във въздуха. Нальотът им от началото на годината обаче бил малък, стана ясно след инцидента.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечна Слава на момчетата.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лека им пръст на загиналите млади момчета и то в мирно . В МО както и в МВР никой обаче не говори за оставки. Що за държава сме? Унищожи се годна летателна техника , и малкото останала не може да се подържа както трябва за да няма човешки жертви. Летец не се става за година две , че и пет. Требва да се потърси наказателна отговорност и оставки на лицата дапуснали това да стане.
44
15
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 1 година
До Анонимен 43

МиГ-29 е едно абсолютно посмешище и пародия на изтребител. Това желязо може и да предизвиква ерекция за президентката Радка но за нормалните хора -само иронични усмивки. Това желязо само е били сваляно. Пак повтарям -САМО СВАЛЯНО!! Това желязо не е свалило НИЩО. Пак повтарям-НИЩО!! Това недоумение е с ресурс на двигателите 300 часа! Потарям-300 часа!! Този смешник/МиГ29/ може да види архаичния си радар Ф-16 на 20 км -т.е след като бъде вече свален :))
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До cazzo duro
Смърди продължението на гърба ти! Ми-8/17 е най-продаваният хеликоптер в света, над 12000 произведени. Експлоатират го в > от 80 страни, надежден, здрав, евтин. МиГ-29 и превъзходен самолет, поостаря, но наследникът му МиГ-35, който използва същия планер, но е с нови двигатели, нова авионика, радари и датчици е страховита машина.
Нищо не разбираш, а бръмчиш! И защо? Колкото да се освободиш от отровата. Тя ще те скапе!
42
12
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 1 година
Само благодарение на руската "пета колона" тези негодни железа не са изхвърлени. Не говоря само за хеликоптерите - и с МиГ 29 е същата ситуация. Да не говорим за Су-25 които агент Каракачанов иска да "ремонтира"!!!! Питам аз на чист български език: за чий Вуй са необходими на БГ "щурмовик по наземни цели" при положение , че сме обградени само от членки на НАТО??!??!!? КОЙ ЩЕ БОМБАРДИРАМЕ, АДЖАБА?!?!? И за къф Вуй ще "ремонтираме" МиГ-29 -това абсолютно посмешище??? Мирише на рубли.Направо смърди
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАРЕШКИ КАЗА ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА:

България се управлява от трите прасета и тримата глупаци.

кого ли е имал предвид?
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До некадърници

И Московски, и Московски...
39
4
 
8
 
! Отговори
НЕКАДЪРНИЦИ преди 1 година
ТАКИВА ГОЛЕМИ ПРОВАЛИ, А НИТО ВАШАТА МАМА ЦЕЦКА, НИТО КАРАКАЧАНКАТА ПОДАВАТ ОСТАВКИ. *** ГЕРБАРСКИ.
38
0
 
8
 
! Отговори
х преди 1 година
Впрочем, основен капитално –възстановителен ремонт на вертолет Ми-17 е направен след обществена поръчка и със сключен договор от 29.12.2015 година, ОТНОВО ОТ „ТЕРЕМ“ ЕАД, ЗА СУМАТА ОТ 1 999 868,40 ЛВ.
Това се случва ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА! ПО ТАЗИ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ПРОКУРАТУРАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПРОВЕРИ С КАКВИ ЛИЦЕНЗИ И С КАКВИ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ Е БИЛ ИЗВЪРШЕН РЕМОНТА, защото не може ако вертолет Ми-17 е бил ремонтиран качествено преди две години и половина и сега отново – с нова обществена поръчка, да падне и да загинат двама пилота!
37
3
 
12
 
! Отговори
добре че преди 1 година
премахнаха наборната военна служба - по време на последните и години момчета гинеха като мухи. При настоящото техническо състояние на нашата армия всеки служител в нея е просто жертво-пушечно месо или чиновник - чантаджия.
36
1
 
9
 
! Отговори
х преди 1 година
- кой всъщност точно е извършвал ремонта на Ми-17 и с какъв сертификат са резервните части, и с какъв срок на годност?!!
- има ли или НЯМА дневник за планови дейности по ремонта и има ли възможност сега да се стъкмяват документи със задна дата, предвид злокобните обстоятелства с падането на Ми-17 и течащото разследване?!!
35
1
 
10
 
! Отговори
х преди 1 година
- спечелилата фирма „Терем холдинг“ ЕАД има ли ДЕЙСТВИТЕЛНИ, а не единствено посочени на хартия ЛИЦЕНЗИ за извършване на подобни ремонти?
- с какви части е правен ремонта на Ми-17, те имат ли лиценз и особено важно – откъде са купувани частите? АФЕРА разполага с потресаващи данни за това откъде се купуват „части“ и какво е печалното им състояние, затова настояваме прокуратурата да не си бърка в носа, а незабавно да си свърши работата! Разбира се, ако и позволи да направи това лицето Бойко Методиев Борисов.
- кой всъщност точно е извършвал ремонта на Ми-17 и с какъв сертификат са резервните ч
34
0
 
7
 
! Отговори
х преди 1 година
Срокът за извършването на капиталовия –възстановителен ремонт на вертолет Ми-17 е 9 месеца от датата на сключването на договора, или от началото на февруари 2018 година.
На 11 юни 2018 година същият вертолет Ми-17 се разби и загинаха двама военни пилоти. Т.е. паднаха и се разбиха на ПЕТИЯ МЕСЕЦ ОТ ДЕВЕТМЕСЕЧНИЯ СРОК за извършване на капиталовия – възстановителен ремонт, който Терем Холдинг ЕАД трябва да извърши срещу 4 083 333,33 лв.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, много жалко!
32
14
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Време е да изпратят с почести Радев, Радевица, Шкембе Войвода, и целия им антураж. Да им построят една могила и да ги заровят барабар с конете и метресите им дето само знаят да си вдигат високо краката из софийските канцеларии
31
0
 
4
 
! Отговори
х преди 1 година
На 28 юли 2017 година Министерството на отбраната обявява обществена поръчка за „извършване на капиталов-възстановителен ремонт на вертолет Ми-17“. Обществената поръчка е за 4 083 333,33 лв., а на 5 февруари 2018 година министър Красимир Каракачанов подписва решение, че фирмата „Терем Холдинг“ ЕАД печели обществената поръчка за въпросните 4 083 333,33 лв.
Цялата документация по обществената поръчка можете да видите тук:
https://pp.mod.bg/MO-DOA-2017-036
Срокът за извършването на капиталовия –възстановителен ремонт на вертолет Ми-17 е 9 месеца от датата на сключването на договора, или от на
30
0
 
12
 
! Отговори
Ала-Бала преди 1 година
Бог да ги прости и накаже БОКО!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27
Тия които носят венци и знамена са задължително в пълна форма (с шапки). Останалите отдават почит - "Шапки долу"
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Mитко
Чудно ми е....... ти за колко парички ще убиеш майка си или баща си?
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много разпасана нашата армия, едни са с шапки , други без.