Повече пари за хората с увреждания? Не е решение!

Нейков: Важно е колко е качествена системата
Обновена: 15 юни 2018 22:35 | 15 юни 2018 22:10, Екип на Bulgaria On Air
15

Срещата между Бисер Петков и майките на деца с увреждания премина без резултат, поради невъзможност да се изготвят финансови отчети за разпределените средства.

След срещата социалното министерство трябваше да излезе с окончателно решение за Закона за личната помощ, както и да представи финансови разчети за необходимите средства за неговото прилагане. Такова решение обаче не беше взето заради липсата на данни в Министерството за броя на хората с увреждания в България.

Според бившия социален министър Иван Нейков проблемът за хората с увреждания няма как да бъде решен само с наливането на пари в системата.

"Законът за личната помощ няма да реши проблема на хората с увреждания. Разбирането, че ако дадем малко повече пари, всичко ще се оправи, е фундаментална грешка. В социалната политика не е въпросът колко пари даваш, важно е колко е качествена системата, в която ги наливаш", уточни бившият социален министър в "Денят ON AIR".
 
По думите му това, което експертите предлагат, е да бъде преценена необходимостта от услуга на детето или човека с увреждане и съответно да му бъде предоставена съответната услугата, а не пари.

"Нормално е социалната политика да е камъчето в обувката на всяко правителство, а най-горещият стол да е на социалния министър. Той обира всички негативни гласове, много пъти няма достатъчно ресурс и подкрепа, за да направи това, което експертите съветват", обясни още Нейков пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен - "добрите предложения за решаването на проблема за хората с увреждания трябва да бъдат обсъдени и приемани, независимо от коя парламентарна група са дошли".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
rose anna преди 5 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роза Анна, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 2% на физически лица, фирми и компании при ясни и разбираеми условия и условия. свържете се с нас днес по електронна поща на адрес: (roseannamoore70 @ gmail. com)
10
0
 
1
 
! Отговори
rose anna преди 5 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роза Анна, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 2% на физически лица, фирми и компании при ясни и разбираеми условия и условия. свържете се с нас днес по електронна поща на адрес: (roseannamoore70@ gmail)
9
0
 
3
 
! Отговори
Доуточнявам преди 5 години
Относно 2Това свое скандално изказване Ивайло Пенчев е направил на фона на новото си свръхлуксозно "Ферари".Неотдавна този човек заяви, че ще направи дарение за "София прайд", защото това мероприятие трябвало да бъде поощрено. След това хомосексуалните официално му благодариха.Въпросният Пенчев преди време, в друго свое изявление са хвалеше, че има три деца от три различни жени и чака четвърто. Можем само да си представим как ги възпитава!
8
0
 
4
 
! Отговори
Относно 2 преди 5 години
Мултимилионерът се нарича Ивайло ПеНчев, а не ПеЙчев.Това скандално изказване - "На възрастните и инвалидите да им се отнемат пенсиите, не ги заслужават",той е направил през януари тази година, във видео, заснето от Американското посолство у нас, под надслов "Успелите българи". Някои медии го обявиха в нацизъм под заглавие "Български олигарх проповядва нацизъм в ефир".В нормална държава, след такова изказване социалните щяха да му отнемат децата, за да не ги възпитава нацистки. У нас - нищо.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Радост вкъщиРадвай се ,да не ти се случи в къщи.Тогава и да искаш,няма да можеш да си скъсаш гьона от работа.
6
6
 
2
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 5 години
Хора, не се заблуждавайте, когато не става въпрос за пари става въпрос за много пари. И за голяма наглост, защото в момента тези майки взимат месечно близо 2 минимални работни заплати, а на много хора им скъсват гьона от работа и за една! Това е положението.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да маправят данъците нба феминистките с 2 пъти по - големи от на останалите хора, защото тер са виновни за наследствените заболявания! като не могат да мислят и да си затварят устите да си носят последствията. Понеже не може да ги осъдим на смърт всичките, поне в джобовете да им бръкнем на мръсние социопатки!
4
3
 
11
 
! Отговори
Боко тъпото преди 5 години
Е този капт като е бил социален министър къде е блял. Сега тръгнал акъл да дава. Неговият шанс да допринесе с нещо смислено по въпроса е отминал.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми дайте да и спрем всички помощи и доходи,и като имат нужда от лекар да си плащат двойно.*** вие заемате тази длъжност зада служите на хората ,да се стараете да и решавате проблемите и да се опитвате да и помагате.Нали все пак затова сте се съгласили да заемате този пост и затова ви плащаме всички ние.А не да ни налагате негативни истории за тях.
2
1
 
17
 
! Отговори
Странен факт преди 5 години
Милионерът Ивайло Пейчев, който е считан за един от най-богатите българи (притежавал 200 милиона) и имал бизнес на три континента, вследствие на което имал влияние върху живота на приблизително 1 000 човека - същият този Ивайло Пейчев тази година обяви, че ще спонсорира парада на хомосексуалните "София прайд".Миналата година обаче същият този Ивайло Пейчев заяви, че трябва да се отнемат пенсиите на всички пенсионери, включително и на инвалидите, защото не ги заслужавали!Как ви звучи това?
1
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван Нейков е прав.