Уникално: Българин се спуска със сноуборд от Шиша Пангма

Владимир Павлов ще предприеме това от над 8000 м височина
Обновена: 22 юни 2018 08:29 | 20 юни 2018 19:18, Анисия Иванова
32

Уникален опит за спускане със сноуборд от Шиша Пангма в Хималаите предстои тази есен. Проектът е на един от най-добрите родни сноубордисти Владимир Павлов, който – ако успее да го реализира – ще стане и първият екстремен спортист с подобно постижение в света.

Той има повече от 20 години опит в планинарството. По родните планини, Алпите, Доломитите, Кавказ, Алборз, Памир – неговото поле на действие и нещото, което го описва най-добре са белите върхове и дирята, която оставя с карането си.

През 2016 година спуска със сноуборд най-високия връх на Иран и Близкия Изток (Дамаванд, 5671м), а миналата година подвигът му беше връх Ленин в Памир, висок 7134 метра. И въпреки огромния риск – всичко мина по план!

Въпреки случилото се с Боян Петров на Шиша Пангма, Владимир и за миг не се е разколебал да реализира проекта си, за който търси и спонсори.

Може да го подкрепите чрез платформата helpkarma.com  - https://helpkarma.com/campaign/za-parvoto-bg-snoubord-spuskane-ot-nad-8000m-82

Защо сега Павлов си постави като цел Шиша Пангма, колко точно опасно е начинанието и доколко може да се контролира рискът във високата планина – разговор със сноубордиста във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
12
 
! Отговори
Az преди 5 години
А за чий трябва да го подкрепяме? Като му е толкова акъла да си се подкрепя сам, отзад
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя каква излезе, гонат проекти за реариране по снежни баири.на ШишаТук по програми в земеделието е много по трудно за реаризация Отиди в с. Галиче и пробай пък и не само там
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оглеждам се за уникално ?!?Явно съм сляп !Навсякъде в планината има определени места за спускане със ски и бордове !Вероятно - с определена цел !
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
осигурил ли си е вече китайския хеликоптер, или другите после ще му мислят.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора без работа отиват гинат като мухи някъде да си вдигат адреналина ***.
2
3
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
За един пуст кеф, може да се спомине с живота като Боян!!!
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безделници и БезПразници ,колкото искаш !За каква кауза ще се бори ???)))И на кого -какво ще доказва ?!Не че някой му го иска !