Илиана Раева: Отървахте ли се от злобата си? Долу ръцете от дъщеря ми!

Илиана защити Славея Сиракова, постът й бил емоционален
Обновена: 21 юни 2018 12:42 | 21 юни 2018 10:45, Александър Попов
502
Илиана Раева: Отървахте ли се от злобата си? Долу ръцете от дъщеря ми!
Снимка: Facebook

Илиана Раева защити дъщеря си Славея, която предизвика вълна от недоволство с пост във Facebook, в който написа, че й се "повръща" от майки на деца с увреждания и тяхната "патардия".

Шефката на федерацията по художествена гимнастика също използва социалните мрежи за защита на Славея. Тя смята, че всичко се дължи на народопсихология и хейт, които добре познава и изтъква колко човечна и колко помагаща на хората в нужда е наследничката й. Според нея постът й бил емоционален и е написала това, което сърцето й е диктувало. Самата Славея пък се извини на засегнатите майки и смята, че е разбрана неправилно.

Още по темата

Ето думите на Илиана Раева без никаква редакторска намеса:

"Долу ръцете от дъщеря ми! Написахте ли се?! Употребихте ли всички възможни клетви към Славея и семейството ми?! Изхвърлихте ли агресията от собствените си тела?! Отървахте ли се от злобата си, която ви трови?!

Надявам се вече сте по-добре. Дали ще можете спокойно да четете, това което очаквате от часове да напиша и да отговоря. Четох. Но не много, защото знам репертоара от години. Един същ... Кълнете, обиждате, мразите до посиняване, до изтощение...

Ето отговорът ми:

От няколко години Славея обикаля и подпомага домове за изоставени деца и такива в неравностойно положение в някои градове на България и София. Отначало се връщаше много разстроена. После, някакси го прие като нещо, което я правеше много полезна за тези Божии деца и го правеше с огромно желание. Измисляше различни инициативи и им носеше различни неща, оставаше там, знаеше имената на някои от дечицата и историите им, разказваше ни с усмивка за тях и им се радваше искрено. Но не успя да прости на родителите им.

Е, може и да не е е права, но не успя да разбере тези родители. Преди време дори получи някакво благодарствено писмо от директор на един от домовете. Постът и, който е бил харесан от повече от 20 000 души общо от Фейсбук и Истаграм е доста емоционален, защото тя има твърде искрено отношение към тези деца от домовете и както по-горе обясних, не разбираше тези родители. Между другото сега се сещам, че беше ходила и в лагер за бежанци, за да им носи храна и дрехи и на тях, но сега темата е друга.

Та... прочетох този неин пост, който даде повод на някакви хора, преличащи ми на освирепяла и изгладняла глутница да излеят агресията, жестокостта, злобата си върху дъщеря ми, защото явно дотам им стига “смелостта”... да се нахвърлят върху една млада жена, която е имала “наглостта” да напише това, което сърцето и е диктувало. Защо върху нея, “смелчаци”?! Защо я кълнете, а говорите за възпитанието и?! Защо я обиждате, а говорите за интелекта и?! Защото е дъщеря на Илиана и Наско! И това ли не можете да и простите, че кълнете и родителите и? Защото на един дъх е изляла душата и мислите си? Защо не разпространявате и втория и пост по темата, в който се извинява на протестиращите майки и обяснява, че говори най-вече за родителите, оставили тези деца? Защото и там отдолу само сте клели и обиждали!

Да! Пожелавали сте ужасни неща и на нея, и на майка и, и на баща и! А вие какви сте щом кълнете?! Херувимчета ли сте? Защо се правите, че не виждате, че още в първия пост е написала за тези родители, които оставят децата си?! Да, има за какво да се хванете, защото постът и е доста емоционален. Може да звучи объркано, но ви е написала втори, в който ясно е обяснила и първо се е извинила, че може да не е била достатъчно ясна. Но и под него пак сте обиждали и клели?! Точно заради клетвите ви и обидите към семейството и ви е изстрила. Защото е разбрала, че е безсмислено. Защото никой не чете, а търси място къде да кълне и обижда. И правилно е направила. Защо сте се хванали за думата “гади ми се”?! Ами и на мен ми се догади от това, което изсипвате. И на всеки нормален човек ще му се догади!

Наистина нямаше да ви напиша нищо, защото през това вече съм минавала и познавам до болка българската народопсихология във всичките и палитри, и защото Славея е преминавала заедно с нас като наша дъщеря, както и Виолета, и са обръгнали от всичката тази помия. Но това само още повече им е помогнало с добрина и усмивка да продължават по пътя си.

Но ми пишат и ми звънят, възмутени от тази агресия. И само едно написано нещо от непозната жена ме провокира да отговоря. Защото онемях, наистина! Няма да и напиша името, за да и спестя неприятности, но ще копирам написаното от нея (разбира се, пазя съобщението и). Отговорът и на мое изречение: Аз: Вярвам, че тези, които кълнат дъщеря ми и семейството ми не са родители на деца в неравностойно положение, а обикновени хейтъри. Тя: “за съжаление, една от кълнащите ми е близка приятелка, с детенце .... (спестявам името на детето, което ми е написала), на ... (спестявам годините му) години ...с церебрална пареза... ох, страшна патардия се вдигна. изключително интелигентни хора, които много уважавам, изтърваха нишката и погнаха дъщеря ви. на мен ми стана странно...” Е, това вече е страшно, много страшно и е за ГАДЕНЕ! Та не трябва ли точно тези жени да са изпълнени с любов, а не да кълнат чуждите деца?! Това наистина е потресаващо.

И за финал:

Днес казах на Славея: Боже, какви са тези хора?! Ужас!!! Как е възможно? А тя ми отговори: “Мамо, много по-голямата част от хората са добри.”

Да! Точно така ми отговори. Това е БЛАГОСЛОВИЯ! След толкова омраза и агресия към теб и родителите ти да си изпълнен с добрина и вяра... ГОРДЕЯ СЕ С ДЪЩЕРЯ СИ, С ДЪЩЕРИТЕ СИ!

Лека нощ! Ще се опитам да мисля като дъщеря ми, че много по-голямата част от хората са добри... Дано ми се получи.

Ето и втория и пост, който никой не сподели:

“Преди всичко се ИЗВИНЯВАМ, че с последния пост засегнах майки и родители, които неправилно са изтълкували думите ми, или аз неточно съм изразила онова, което силно ме възмущава последните години! Подкрепям всички вас, които се борите за нормалното съществуване на вашите деца. За първи път ще напиш нещо, което съм премълчавала досега от деликатност и възспитание! Същото, което беше една от причините да напиша този пост.

От както съм се върнала в България не един път съм била инициатор и човек, който е подкрепял благотворителни каузи свързани с домове за изоставени деца с тежки увреждания. В един такъв дом човек може да види съвестните хора, които се грижат за тези деца, като за свои..., но там може да видиш и безотговорността и безсърдечността на родителите, които са ги изоставили.
Повече няма да навлизам в подробности...

Всичките тези срещи и преживявания бяха една от причините да изразя публично отношението ми към тези безотговорни родители.
Може би силната ми емоция не ми е позволила да бъда достатъчно ясна.

Прочетох част от коментарите ви и останах изумена от клетвите и злобата, която сте изсипали върху мен и семейството ми! В моя живот винаги е имало място за помощ и човечност към нуждаещите се. Това ме кара да се чувствам щастлива и полезна.”

Толкова по темата!

P.s Защо е тази моя снимка ли?! Защото е най-подходяща за темата. Но ако не си отговорите, ползвайте жокер, или приятел!".


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
2
 
31
 
! Отговори
*** преди 8 месеца
Златното момиче на Нешка,
в живота пак допусна грешка.
Вместо да мълчи и си трае,
тя със съдбата си играе.

Раева е тук на земята,
райски живее с дъщерята,
която повръща с устата
върху майките и децата.

Илияно, спри, имаш внучка,
не защитавай твойта ***,
разюздана и порно дива,
през вечер в кръчма се напива.

Състезаваш се със Славейка,
коя е по-кухата лейка.
И двете сте си шамандури,
доите простите мъдури.

Цялото ти семейство няма
от хора и от Бога срама!
Спрете с голямата лакомия
да бълвате навред помия!

Всичко на този свят се връща,
ще стигне и вашата къща..
422
2
 
25
 
! Отговори
Гергана преди 8 месеца
Не си спомням някой да си е позволявал такава наглост и безочие !Ще се скрият ,това е сигурно,но се чудя, къде е отговорът на дъщерята,защо се бави???Всички коментари в защита на ''Дамите''искам да ви кажа ,че живота рано или късно ти го нач..вас и то много яко,така че молете се да не е върху невинните душички-децата...
421
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ! ВСИЧКИ! Къде е истинската българска интелигенция? Не я виждам до майките. Къде са младите търсещи промяна за един по-добър живот? Не ги виждам до майките. Къде е народът! … всеки сам може да си отговори :(
420
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ББ прати правителствения самолет „Б. тигри“ да си возят гъ..вете. Вицето говори и се държи като ***.. е може би си попръцква тихичко, че да не го чуят у Слънчака. Н.Сираков си показва г..а на публиката. И.Раева се опитва да избърше насрания г.з на дъщеря си и не вижда, че затъва още повече в л..ната. … а НИЕ ВСИЧКИ мълчим и си траем като гъ.ове. Траем този политически, спортен и културен „елит“… и после к`во … ще преизберем същия тоя „елит“ за четвърти път, заедно с цялата му олигархия.
419
1
 
20
 
! Отговори
Со мангес преди 8 месеца
До Анонимен
Жерар Пике
418
0
 
38
 
! Отговори
една от онези преди 8 месеца
Не е редно да ви се „повръща“ от справедливо протестиращи майки. Не е редно, в страна, в която всички са равни по конституция и в която действа солидарна социална система, вие да не считате длъжни държавата и хората да подпомагат тези в неравностойно положение. Не е редно да размахвате „дарителски“ пръст, след като същите тези държава и хора по същия солидарен начин са финансирали вашия талант и кариера.
И в заключение – спортиста трябва да владее емоциите си и да насочва правилно тяхната сила и енергия, за да постигне върхов спортен резултат. Иначе стават фалове.
417
0
 
36
 
! Отговори
една от онези преди 8 месеца
Фактът, че спестявате едно изречение от „извинението“, цитирам: „Най-шокиращото беше, че на едното детенце и двамата родители бяха лекари.“, не ви прави чест, Раева.Думите вече са хвърлени. Имате достатъчно средства да платите на читав ПР специалист, за да ви посочи грешките и да ви напътства и двете как да се изразявате в публичното пространство. Малко смирение няма да навреди.
Не е редно да ви се „повръща“ от справедливо протестиращи майки. Не е редно, в страна, в която всички са равни по конституция и в която действа солидарна социална система, вие да не считате длъжни държавата и хората д
416
0
 
39
 
! Отговори
една от онези преди 8 месеца
Уважаема госпожо Раева,
Аз съм една от тези, които разпространиха и двете изказвания на дъщеря ви.
Когато прочетох първото изявление, то имаше около 4000 лайка и около 300 коментара, като първите бяха предимно от млади мъже и най-общо казваха „Колко си сладка“, „Много си готина“. Явно типично кифленската снимка с нацупени устни в джип беше отвлякла вниманието от съдържанието. Скоростта, с която изтрихте всичко, за да няма доказателства, включително и над 250 отрицателни рейтинга, говори само за това, че не сте особено горди и сигурни в думите на дъщеря си.
Фактът, че спестявате едно изрече
415
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Раева и Тити Папазов са готови да обслужват властта денонощно и неограничено.
414
0
 
37
 
! Отговори
Роберт Мугабе преди 8 месеца
До тегава история
Да, която и куха лейка да беше написала такива дивотии по наболялата тема - майките на деца с увреждания, щеше да получи тази народна благословия!
413
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Честно казано, ако Господ ме беше наказал така, последното, което щеше да ми мине през главата е да изляза на площада и занимавам хората със себе си и да се мисля за герой.

А че системата за социално подпомагане е направена основно за крадене на пари, е друг въпрос.
412
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
порноактьора Алекс Ломски бе гадже на дъщеря и.представяте ли си...
411
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според мен грижата за тези деца, взависимост от типа увреждане и % инвалидност, което имат трябва да се поеме от държавата - изграждане на модерни дневни центрове, където могат да бъдат оставяни за през деня и където да се грижат за тях квалифицирани и добре платени специалист - учители и медицински персонал. Нещо различно от кошмарни училища и пансиони, които съществуват в момента.
Така майките ще могат да работя и да са част от обществото, а децата ще получават нужната социализация и грижи.
410
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да изпитваш отвращение от уродливостта е нормална човешка реакция.

99% от лицемерите, които наричат майките героини, не са сменяли през живота си подлога на болен човек.
409
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не аз не съм чела изказването на дъщерята, макар че явно става дума за липса на емпатия и съпричастност и затова е провокирало общественото недоволство.
От друга страна дъщерята до някъде има право - някои малформации на плода могат да се установят с изследвания по време на бременността и е абсолютното задължително на рисковите бременни да бъдат направени всички възможни изследвания вкл.генетични. Според мен е задължително здравната каса да заплаща тези изследвания, което тя едва ли прави.
408
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Приеха ли вече закона за майките-героини?
407
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Раева, не сме ти виновни за семейните ви комплекси. Всеки си има проблем с мъж, жена, децата непослушни, но да се пере семейното бельо с темата за болните деца и техните майки идва малко отвратително.
Те не протестират, защото им харесва, или търсят внимание, не - защото им е безкрайно трудно. Да вероятно може би и там да има фалшиви ТЕЛКови решения, но като цяло, обществото има още да се учи на човешко отношение.
А твоята наследница още не е раждала, да не дава Бог да разбере някои неща.
406
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да ти се случи дано
405
1
 
46
 
! Отговори
Тъпото преди 8 месеца
Коя е Славея? Т.нар. скандал, щеше да се забрави по-бързо, ако майка й не се беше намесила.
Дплу ръцете от злобата, чуждите болни деца, жълтините и т.н....!
Живи и здрави, обичайте се !
404
0
 
42
 
! Отговори
Тъпанар преди 8 месеца
"...на един дъх е изляла душата и мислите си"
Един ден когато бях малък, бях на кино. В един момент, с едно дихание си излях душата. Без мислите. Изгониха ме от киното. Не ме биха, защото бях малък. Но може би щяха, ако освен душата си бях излял и мислите...