Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция

Майките на деца с увреждания пречат и на щерката на Сираков
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 13:00, Александър Попов
288
Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Майките на деца с увреждания се оказаха доста неприятна група. Тормозят политиците, премиерът се чуди как да му се махнат от главата, мастит синдикален лидер призова майките да "спрат да разхождат нещастните си деца по улиците". И защо? Защото си търсят правата. Едни от малкото, които не се притесняват да стоят на палатков лагер пред парламента. Не се хвалят, че са умни и красиви, но животът и законите са ги притиснали в ъгъла и са оставени без избор. Освен тези, които имат възможността да поемат към Терминал 2 завинаги. За да отидат в държави, където децата не ги определят като "нещастни".

Още по темата

Най-неочаквано, майките на деца с увреждания пречат и на светска личност. Славея Сиракова. Известна с това, че е дъщеря на Наско Сираков и Илиана Раева. Всъщност, преди година бе превзела медиите заради връзката си с порно актьора Алекс Ломски. Обясняваше какъв невероятен човек е, после как се разделили като приятели. Трогателни истории, които всъщност вълнуват само тях двамата.

Славея пусна някаква словесна полюция във Facebook, която побърза да изтрие. Защото всеки нормален човек би се изправил срещу простотията й. Ето я дословно, с всичките правописни грешки:

"Слави Трифонов за пореден път утвърди своята гениалност, талант и голямо сърце! Голям си, защото приемаш лично човешките съдби, с които някои хора не намират начин да се справят. Голям си, защото тази твоя човещина помага на слабите и не се превръща в едно бреме...
"Системата ги убива"
- Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Сувременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато "системата те убива" търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...
- Истината е, че от такива "майки" ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!".

Гасете лампата, Системата ни е убила! Това са думи на жена, която твърди, че ходи по домове да помага. Къде видя майки с деца на увреждания, които са се отказали от децата си? Дали пък тяхната "патардия" не означава, че само искат условия да си отглеждат децата?

Славея дали някога е говорила с майка на дете с увреждане, дали знае проблемите им, срещу какво са изправени? Дали знае, че тези майки са се отказали от собствения си живот, за да могат да отглеждат детето си? Или за нея това са посредствени хора, които проявяват безчовечност? Това, естествено, са риторични въпроси.

Тези майки, Славея, може да са превити над инвалидните колички на децата си, но се извисяват много над теб. Хубаво е, че си чула тяхната "патардия", защото техните проблеми не се дискутират в Слънчев бряг. И бъди сигурна - на тях едва ли им се повръща от теб. Не че няма защо. Но техните проблеми са жизненоважни, не се вълнуват дали слънцето е под неподходящ ъгъл за поредното селфи.

И не, не всеки е длъжен да подкрепя майките с деца с увреждания. Но поне не им се подигравайте! Защото се борят за живот, защото ако имахме гражданско общество щяхме да опънем и ние палатки. Но Системата отдавна ни е убила... 


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
0
 
! Отговори
коментар преди 4 месеца
Много самодоволни дървени философи и нацисти има тук! Точно тези майки, които не са си хвърлили децата по разни институции трябва да бъдат подкрепени! И не забравяйте, че има и придобити увреждания, причинени от някой некадърен доктор или от някой пиян шофьор! Или- ако с вашето здраво дете се случи нещо и му се смени етикета с "увредено", ако трябва да напуснете работа, да не получавате адекватна медицинска и социална (неграмотните да отворят речника) помощ, ще си траете?!! Истинска рая'!
239
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
Добре,че коментирам след мамчето!Добрият човек не съди,не коментира,нещо„за което не е наясно” !След като е протест на майки,едва ли децата им са в институции!Желая Ви здраве,на всички,които подкрепяте дамата!На нея пожелавам,по-малко Фейсбук,повече книги!Ако има доблест да иде до майките и да им чуе проблемите,а не „патардията”!
238
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
Да не дава Господ на никое семейство болно детенце ! Никой родител, никое дете не заслужава тази мъка.
За Госпожицата думи нямам !
237
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хахаха,Сиракова май те бива само да спиш с порно актьори като гледам по-ниското ти ниво на интелигентност, май ти си най-увредена мозъчно,моят съвет е сърди се на майка си и баща си,че си нещастно дете и ходи се прегледай нещо ми изглеждаш малоумна в мозъка си с детско мислене ! :)) Съжалявам много,че системата те е убила като гледам изказванията ти чак си личи... много ! :( Жалко,че те бива само в това да се хвалиш и да правиш селфита :)
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И аз подкрепям,децата с уврежданиия.Жалко,че няма закони в тая държава !
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подкрепа за децата с увреждания
234
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 236-ти първо се научи да пишеш грамотно-пише се причИнявам(от причина).После тебе явно те кефят разни уродливи създания.Ако е така,съжалявам те,защото мен ме кефи една здрава нация със здрави гени.Погледни родителите на тези деца какви са,а искат децата им да са здрави.
233
1
 
1
 
! Отговори
Кон17 преди 8 месеца
Пак го обънахте на виждали ли сте дете на 17 с ДЦП? Риторичен ?Дано онези? Ако сте, не слагайте сол в раната!
Думата "дискриминация" ме кара да се унифицирам с "ром' , мигрант и това ме връща в едни хубави ком. времена?
Дълга тема, с много идеи!
232
1
 
5
 
! Отговори
Много жалко преди 8 месеца
Тази ѝ постъпка е аналогична на това да риташ безпомощен човек :(. Вместо да хейти, трябва да се радва, че досега в живота ѝ не е имала повод да протестира редом с тези майки. И дано повод да няма!
231
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 234: Ако държавата преди време беше забелязала болестта ти и се беше погрижила нямаше от едно нещастно дете да израсте такъв бездушен *** ръб, но по-лошо е, че има далеч по-тежки болести от умствените ти увреждания и някои деца и родителите им истински страдат, а не пречиняват страдания на другите.
230
1
 
9
 
! Отговори
Handel преди 8 месеца
Продължение от 233: Имах съсед с две деца, от които по-малкото момченце с медицински проблем. Преди 7-8 години цялото семейство замина и остана да живее и работи в Австрия именно за да лекуват момченцето. Не знам какво е станало но няма признаци, че смятат да се завръщат.
229
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде стига с тези майки и тяхното фрийк шоу .Държавата трябва да гледа здравите деца,защото те се бъдещето й,ама здравите май са по-малко от увредените.Да се срамува човек,че е родител на здраво дете-така излизат нещата.Тежко на България.
228
10
 
4
 
! Отговори
Handel преди 8 месеца
Не я оправдавам, но трябва да се знае, че повечето деца, изоставени в Дом майка и дете, имат проблеми. Които проблеми често се задълбочават и по вина на майките им, които формално отказват да се откажат от тях, за да продължат да получават детските надбавки. Защото при изоставените деца с медицински проблеми, които биват осиновени от чужденци, често се оказва, че има способи да бъдат лекуват. Което пак не говори добре за държавата...
227
1
 
5
 
! Отговори
хахах преди 8 месеца
До was

Ти май си бил под моста като Господ е раздавал акъл :))) хахахаха
226
35
 
6
 
! Отговори
was преди 8 месеца
Държавата и хората не са ви длъжни! Стига ст плакали за пари, а кажете по чия поръчка сте там?
225
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"След
като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално
полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не
са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на
безчовечност!!!". Много добре казано! Баба ми е отгледала пет деца,сама.Не е търсила помощ от държавата, защото беше горда българка. "Дайте ми пари за да си гледам детето" . Боже каква наглост !
224
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая Славея май е също от децата с увреждания. Вероятно майка ѝ е изпускала доста пъти бухалките отгоре си, докато е била бременна.
223
0
 
34
 
! Отговори
Кукуригу преди 8 месеца
"...много малка част от болестите се диагностицират
пренатално. На ехограф не се открива ДЦП, умствените заболявания,
генетичните и хиляди други. За генетичните тестове - изследват се за
само 4-5 най-популярни и често срещани болести, а те са хиляди.
Невъзможно е да се изследва всичко, така че няма как да си
сигурен, че детето ти ще е напълно здраво"
Запишете си го някои това, препишете го в една тетрадка сто пъти и го запомнете. И друг път не говорете глупости, че ставате като сем.Сиракови
222
4
 
21
 
! Отговори
111 преди 8 месеца
Вулгарно!
Но очаквано-крушата не пада по-далече от дървото.
221
1
 
31
 
! Отговори
Към ":)" преди 8 месеца
Някои от тези деца са по на 25, 30 години, други са и по-големи. Генетичните изследвания са широко разпространени вероятно в последните 15 год. у нас, а и те съвсем не са евтини. Нека не съдим кой какво е решил за бременността си. А и мислите ли, че такова решение е лесно? Освен това, тези изследвания показват и вероятност, като същевременно и в тях има процент на грешка. В живота никой за нищо няма гаранции.