Йотова: Социалните мрежи – удобни за език на омразата

Според нея бежанската криза е генератор за крайни настроения
40
Йотова: Социалните мрежи – удобни за език на омразата
Снимка: БТА, архив

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че днес можем да говорим за епидемия по отношение на езика на омразата и за използването на един нов и много по-могъщ инструментариум, какъвто е интернет.

Във виртуалното пространство, под булото на анонимността, е най-лесно да демонстрираш нетърпимост и да пропагандираш противопоставяне, защото когато си анонимен, някак си не те е толкова срам дори от самия себе си, каза тя пред участниците в международната конференция "Да живеем заедно в мрежата: посланици на толерантност в интернет".

Колкото по-свързани сме посредством социалните мрежи, толкова сме по-разделени, толкова по-трайно във всеки се настаняват отчуждението и агресията, коментира още Йотова, цитирана от БТА.

Според нея социалните мрежи, които стават все по-силни лидери на мнение, се превръщат в удобна платформа за разпространяване на крайни настроения.

По думите й ще се намерят много технически способи, за да се борим в интернет с езика на омразата, ще се намерят програми и дори начини за финансирането им и тази битка ще става все по-добре технически осигурена, но ако ние като общество не съзнаваме тази опасност и не използваме всяка една възможност, независимо кой къде работи и с какво се занимава, тази битка би била обречена.

Вицепрезидентът засегна проблема с бежанската криза като сериозен генератор на език на омразата. В кризата с бежанците и миграцията избуя агресията, отрицанието, отричането, омразата, каза Йотова и допълни, че е налице целият арсенал и инструментариум - от формирането на страхове в нашите граждани, до бруталността и оспорването на тези хора като човешки създания.

Проучвания сочат, че в България езикът на омразата спрямо чужденците е в големи размери и той е отразяван от над 80 процента от българските медии, независимо дали са национални или регионални, отбеляза Йотова.

Децата и младите хора са най-уязвимата група, която в днешния все по-сложен и противоречащ си свят попада в лапите на агресията и речта на омразата, каза още вицепрезидентът. И допълни, че днес най-тежката битка пред нас е битката за душите на младите, които са необременени от предразсъдъци, но за които трябва да работим, за да не ги превръщаме в жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тука има един ***, който обича цензурата, може би е роднина на йотова.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
позната работа, и при комунизма се опитваха да създадат утопичното общество. затова комунизма се разпадна, но не и мераците зад него. ес не е нищо повече от една комунистическа диктатура на нов глас. характерното за тези системи е, че винаги рухват.
15
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Вицката е типичен представител на българската политическа класа от 09/09/1944г. насам - егоистична интересчийка, имунизирана срещу истинските проблеми на народа, на която не и пука нито за Род, нито за Родина (защото тези ценности се отричат от соросoидния, глобалистки болшевизъм), а нещата се свеждат до груб, себеугоден материализъм! Куха, прозрачна, алчна, себична.. и дебела! Назначена от Бойко Борисов - и тя и Чорапа. Жалка картинка, но пък тръгнала да се саморазправя с Интернета, видите ли!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15"Сатанинския план"???? :-)) Хапчетата, мой човек!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се притеснявайте, сатанисткия план никога няма да успее.Децентрализираните блокчейн мрежи са готови и чакат своите потребители.Веднъж записано на блокчейна,може да забравите за цензура. Колкото повече ни притискате, толкова повече ще ставаме, и няма да спрем да ви мразим докато не ви смачкаме !
12
4
 
2
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 5 години
До Не на цензурата!Кви правилни хора, бе злобар!Поредното хейтърче!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V SOZIALNITE MREGI VSICKI MRAZIM PREZIDENTA I NEYA,ZASHTOTO SA RUSKI RESHETA.
10
1
 
11
 
! Отговори
Не на цензурата! преди 5 години
Омразата е хубаво нещо, щом е насочено срещу правилните хора !!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа НИКОЙ пак се обади по някаква причина...
8
1
 
13
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Типична дружинна ръководителка.
7
0
 
2
 
! Отговори
Botio Hristov преди 5 години
Te sa udobni i za ezika na lubovta...ama da ste chuli nesto ot ustite na bg mnogohiliadite plateni s mnigomilioni levove subsidii bg partizani, deputati, ministari, darjavni djuuuurnalisti, politici dumi i chuvstva na mili lubov, uvajenie, topla nejnost, chuvstvitelnost, vnimatelna grija, lubezni slova na lubeznoto otechestvo i na oste po-lubeznia migrantski narod, deto im plasta za luksoznite kosmicheski obikolki na zemnoto kalbo da migrira v Odessa, Braila, Bukurest, Kiev, Moskva, Rom, Paris
6
2
 
13
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Да има език на омразата,защото първо мигрантите сами си я предизвикват- насили спрямо жените/случаите в Кьолн и не само там/,теротизъм,източване на социалните с помощи. Отделя им се повече пари и внимание,отколкото на нашите социално слаби групи. Второ те са натрапници влезнали в държавата ни криминално,а не по законния начин през КПП. Те всички не бягат от войни,а и те свършиха и не искат да се връщат обратно. Ние сме твърде чувствителни към исляма по обясними причини-цели 5 века.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таз коя беше, че не мога да се сетя? Ааааа верно... оная червена шушумига за която никой не беше чувал преди да се намести до Радев... верно.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест благодарение на социалните мрежи вече можем да говорим това което мислим без БКП да ни пречи? Ужас...
3
3
 
12
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Другарко, само вестник Работническо Дело, Неделен Кинопреглед и режим на тока. Никаква свобота на словото. Няма Велик Ден, има Шарени Яйца и мъмрене. Само така ще се върнем към изконните ценности на неосоциализъма от сателитен характер.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я па тая - я седи там на топло за заплатка и си трайкай. Нали се намести и ти ?????
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!