Корнелия Нинова: ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността!

Червената шефка настоя: Битовата престъпност расте, има стотици примери!
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 13:15,
125
Корнелия Нинова: ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Мотивите за вота на недоверие не са свързани само с бягството на затворника в Ловеч, те са много по-дълбоки - ГЕРБ изтеглят държавата от сигурността, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата
"Обещанието за 6000 нови полицаи, във всяко село полицай, не се случи. Битовата престъпност расте. Има стотици конкретни примери", каза Нинова пред bTV. 

Според нея Валентин Радев не си е на мястото, но не само в това е проблемът. 

"Проблемът е в това, че правителствата на ГЕРБ системно, упорито, последователно изтеглят държавата от сигурността, от конституционното и изконното задължение държавата да пази границите и да охранява народа си", заяви Нинова. 

Тя даде пример със Закона за частната охранителна дейност, с който се прехвърля охраната на народа в частни ръце. 

"Миналата или по-миналата седмица внесоха още законодателни предложения да се прехвърли на общините ангажиментът да създават полиция и структури. Големият проблем и голямата разлика между нас е, че управляващите изтеглят държавата от ключови сектори, които не само в България, а и в света са задължение на държавата", поясни Нинова. 

По думите ѝ същото е направено и в образованието, и в здравеопазването.

Във връзка с казаното от вътрешния министър Валентин Радев БСП да внимава с критиките, за да не демотивира състава на МВР, Нинова заяви, че не критиките ги демотивират и обяви, че БСП няма да спре с критиките, докато има недостатъци и проблеми в управлението на системата сигурност. 

"Назначаването на политически фигури, които нямат нищо общо с професионализма, изпълняването на политически поръчки е истинската причина, която демотивира полицаите, а не критиките. Дано да е професионалист, да не е социоложка", каза Нинова. 

Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП, а беше с нас на парламентарните, защото не може да мине границата от 4%, каза Нинова във връзка с решението на ЗС "Александър Стамболийски" да напусне коалиция "БСП за България".

"Ние сме коалиция, която има договор, че ще се явяваме всички заедно на всички избори. Г-н Панчев иска да се явява самостоятелно на местни избори срещу БСП, каквото е правил други пъти. На парламентарни избори е заедно с БСП, защото не може да прехвърли границата от 4% сам, а на местни избори сам и срещу БСП. В понеделник ще се съберем ръководството и коалиционните партньори, ще решим какво ще правим", каза Нинова. Тя обърна внимание, че общинските съветници на Спас Панчев гласуват срещу кметове на БСП. 

Попитана какво се случва с депутатите Спас Панчев и Димитър Георгиев от ЗС "Александър Стамболийски", които напускат коалицията "БСП за България", Нинова заяви, че това ще се реши на заседанието на ръководството и парламентарната група в понеделник. Попитана дали я притеснява, че депутатите на ПГ на "БСП за България" могат да станат 78, Нинова отговори: "Не, важни са принципите и чистотата в политиката, която залагаме да продължи по същия начин и да няма двойственост на интереси", каза лидерът на БСП. 

Бойко Борисов е изключително притеснен, че беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите, който ще се проведе днес в Брюксел", каза лидерът на БСП във връзка със срещата на лидерите на страните от Европейския съюз в Брюксел в опит да разрешат дълбоките си различия по въпроса за миграцията. 

"Информацията дойде отвън, а както обикновено българското правителство мълчи. Например от Франция, че по време на срещата на върха в София, от която ние видяхме само разходката по моста на влюбените до НДК, че по време на тази среща са водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция да се върнат тук мигрантите, които са минали оттук през България", каза Нинова.

Във връзка с казаното от вицепремиера Красимир Каракачанов, че няма такива споразумения, Нинова заяви: "Такива споразумения няма и аз не казвам, че има, а че е имало разговори, което се потвърждава от изказвания на европейски лидери".

Лидерът на БСП заяви, че ще признае, че премиерът Бойко Борисов е откровен, че няма да приема мигранти, ако като се върне заяви, че отменя изречението "България гледа на мигрантите като на работна сила, която ще оправи икономиката" от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и миграцията.

"Г-н Борисов се държи странно последните дни и седмици. Поведението му в петък беше много изненадващо. Министър-председателят дотича изненадващо за всички в парламента. И направи едно изказване, че винаги ще идва, ако го викаме спокойно, а не истерично. Как една година не се ядоса и не дойде в парламента? Обърнете внимание, че в петък нито веднъж в речта ми нямаше искане да дойде Бойко Борисов", каза тя. 

Попитана кога за последно е имала неформален разговор с премиера Бойко Борисов, Нинова заяви: "В края на 2017 г., след като три пъти по негово нареждане парламентът отхвърли онези иновативни лекарства за онкоболните, при мен на "Позитано" дойдоха майки с деца. Тежък разговор и тежка среща. Преглътнах си всички емоции и му звъннах и му казах: "Това просто трябва да го промениш", каза Нинова и поясни, че това не е добър пример за парламентарна република и парламентарна демокрация. 

"Разговорът беше извън политиката. Обясних му човешки, че не може да остави онкоболните в това състояние. Той просто нареди на групата си да гласуват обратно, което е унизително за българския парламент, но поне решихме въпроса", допълни тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
13
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Бойко Борисов направи от България ключов политически играч в ЕС и Балканите.
44
3
 
16
 
! Отговори
Ъпсурд преди 5 години
Другарката Нинова беше дясна рака на Костов в СДС и приватизира не едно предприятие.Тя милее за Русия и пенсионерите , а сина и учи и завърши в САЩ и сега работи за черешката на капитализЪма финансовата империя Колдман и Сакс......
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама др .КУРнелио,защо си мислите че сме късопаметни,вие иДПС/най-крадливата партия/сте най-опасни за сигурността,благодарение на вас толкова много хора измряха и напуснаха България,не ни оставихте нищо,само бат БОЙКО че ви оправи.
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен- "Смешното е, че в ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП."Не е сигурно, че е смешно и, че повечето комунисти са в ГЕРБ, но в СДС и следващите му имена бяха фатално много, затова СДС и др. изчезнаха! Навсякъде е пълно с комунистическа клиентела! Къде ли можеха да отидат 4 - 5 милиона партийци от бкп до 1990 г.
41
8
 
4
 
! Отговори
полицай преди 5 години
Кви 6ооо полицаи едва се покриват графиците за денонощието пък недай си боже да възникне някоя непредсказуема обстановка всичко се оставя на самотек и се води борба за овладяване на положението Епогледнете колко сили се струпаха заради избягалия затворник от Ловченския затвор Задържаха го просто шанса ни сработи Забравихме за другия който от четвърти месец го няма .Работим на парче Започваме едно появи се второ оставямего тръгваме към новото и така в омагьосан кръг сме .Нужна е Реформа
40
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, върни парите от Техноимпекс импорт!
39
12
 
19
 
! Отговори
то е ясно преди 5 години
ГЕРБ ще управляват още ДЕСЕТ ГОДИНИ !!!!! След това , който може , а и последните безродни , престъпни комунисти ще са измрели .......
38
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешното е, че в ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП. Лидерът на нито една партия н парламента не е бил член на БКП, само лидерът на ГЕРБ е комунист.Но и ГЕРБ ще се изтече в канализацията като СДС, които бяха толкова велики и непобедими, пък к`во стана?ЕЛАТЕ ДА ПЛАЧЕМ.
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента на бай му набиват обръчите в Брюксел.И Макрон, и Меркел казаха ясно: Парите по евро програми ще се дават в комплект с бежанци.
36
10
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Баце напълни племето с афгани...все пак сме роднини...дет се вика от там сме!
35
14
 
18
 
! Отговори
кога преди 5 години
КОГА НАЙ -СЕТНЕ ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ ЗАЕМЕ С ТАЗИ ЛЪЖЛИВА ДОКАЗАНА КРАДЛА НИНОВА ????????? КОЛКО ОЩЕ ЩЕ СЕ ЧАКА ??????
34
18
 
13
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ, НАЧЕЛО С КОМУНИСТА БОРИСОВ, ЯКО КРАДАТ ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ.
33
13
 
9
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНА ГНУСНА ГЕРБЕРСКА ПРОПАГАНДА. ТА КОЙ Е РЕГИСТРАЦИОННИЯ НОМЕР НА "МАЙБАХА" НА КОРНЕЛА, ЧЕ СЕ НЕ СЕЩАМ? И ЗАЩО ВЕЛИКИЯТ ОРГАН НА БАЙ БОЙКО ОТ БАНКЯ НЕ КАЖЕ ОТКЪДЕ СА "МИЛЬОНИТЕ, МИЛЬОНИТЕ И МИЛЯРДИТЕ" НА ШИШИ. АМИ НА САМИЯ БАЙ ? С КОЛКО ЗАВЛЕЧЕ РОДИНАТА И ЗАЩО ГОНИ МАЙКИТЕ НА БОЛНИТЕ ДЕЧИЦА, СЛЕД КАТО ОКРАДЕ И ОТ ТОЗИ ФОНД
32
1
 
22
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Ква държава, ква сигурност, ***, Корнелийо?
31
12
 
26
 
! Отговори
Ваша, Кори преди 5 години
Какво като на 28 години купих Техноимпекс?Ми пестих от закуски.
30
10
 
20
 
! Отговори
Ваша, Кори преди 5 години
До АнонименКакво като имам Майбах и съм милионерка?!?!?Няма да ходя на Бузлуджа с автобус я?
29
6
 
26
 
! Отговори
Посрано 20 преди 5 години
До АнонименЕ като сме социалисти, да сме бедни като червените си баби ли?
28
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мандраджии, толкова сте социалистическа партия, колкото аз съм подводница.Дърти комунядяци с Майбаси, това сте.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казаха, че ще дават мевере на концесия за 30 години и несе, месе и всичко държавно на концесия. Защото държавата била лош стопанин. И вече нямало предприятия за приватизация. Те искат да си приватизират безкрайно, но вече няма какво. Вече трябва да се плащат данъци и да се работи.
26
10
 
23
 
! Отговори
168 преди 5 години
Безродната престъпна , терористична организация БКП / БСП -ИЗВЪН ЗАКОНА !!!!!