Къде може да разлюлее? Карта показва риска от трусове

Оказва се, че някои райони не са достатъчно изследвани
8
Къде може да разлюлее? Карта показва риска от трусове
Снимка: архив, Ройтерс

Ще бъде изработена карта на риска от земетресения в България. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев пред БНР.

Още по темата

Според него има райони на страната, които трябва да бъдат допълнително изследвани за сеизмична активност.

"Ще бъде оценен сеизмичният риск за различните райони. Аз поне преди пернишкото земетресение не бях чувал, че там е сеизмичен район, но се оказа, че е така. Най-вероятно има такива рискови райони, които не са достатъчно изследвани", каза Валентин Йовев.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
зевзек преди 7 месеца
Др. зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев , не харчете излишна държавна пара. Поискайте да ви изготви някой от големите застрахователи пълна застраховка на държавно недвижимо имущество и ще видите според премиите къде са опасните райони. Застрахователите не спят имат си подробна карта и съответните коефициенти :))) . С конкурс ли ви избира Б.Б и Цв.Цв. ? На гла.мави ли ни правите , верно ли мислите че всички сме от 80% ?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Викаш ново строителство с турски бетон, украинско железо, много счетоводни икономии, кражби и стиропор ще издържи на 6 по рихтер? А дано!
6
3
 
8
 
! Отговори
няма нужда преди 7 месеца
Като ни разтресе Вранча 78ма май беше, бях много малък и помня че спахме навън и после бабите дежуряха няколко дни по нощите, за да може децата да поспят малко. Тогава падна половината ни къща и после я правиха наново, обаче имаше държава и помогнаха с много пари за материялните щети. При сегашното качество на строителство, дано да не ни сполети нещо подобно Най добре за нас е слаби трусове, по-често, за да се освобождава напрежението в разломите из Балканите
5
1
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 7 месеца
Така си и мислех, един геодезист, Вал. Йовев, нищо не разбира от антисеизмично строителство и много лесно ГЛАДНИ СПЕЦИАЛИСТЧЕТА могат да го пързалят.
4
3
 
4
 
! Отговори
? преди 7 месеца
Откога се правят прогнози за земетресения?
3
3
 
9
 
! Отговори
Драган преди 7 месеца
АЕЦ черна вода е на по-малко от 130 км от Вранча, но го има, нали ? Големи философи има тук !
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вранча е на 130 км от Белене!
Мислете!
Не искам Мизия да стане радиоактивен kенеф за броени минути!
1
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 7 месеца
Айде пак ша земем едни пари. А това, че цялата северна част на България е застрашена от Вранча - то не е в България. Земетръса не признава граници ...