В НДК – потупване и браво. Отпред – майки протестират

Пред Bulgaria ON AIR: Напредък няма, положението е трагично
27 юни 2018 13:00, Анисия Иванова
45

Европейска конференция на високо равнище се провежда днес в НДК. Темата е "Европейският стълб на социалните права: Да работим заедно за постигането на резултати".

Родителите на деца с увреждания от сутринта и въпреки дъжда са пред сградата, за да връчат листовки и да запознаят участниците с техните проблеми. Родителите настояват, че положението не е добре.

Още по темата

"Предполагаме, че и на тази конференция ще се потупват участниците по гърбовете и ще си казват браво", обясни една от жените. Според родителите на деца с увреждания напредък няма, а положението е трагично. Те казаха, че искат да се заговори за техния проблем и вътре на конференцията, но се съмняват в това.

"Ще бъде направено всичко възможно това да не се случи. Ние сме тези, които показват, че това, което се говори вътре, е лъжа. Ние затова сме тук, за да информираме и участниците в конференцията, за това как не се спазва Конвенцията в България, за това как не се спазват правата на хората с увреждания и изобщо за цялостните политики, които реално ни убиват", допълниха родителите пред Bulgaria ON AIR.

Те бяха категорични, че въпреки срещите със социалния министър Бисер Петков, положението им е същото. Според майките управляващите искат Закона за личната помощ, за чието приемане родителите настояват, да бъде разпръснат по други закони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
47
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Нищо няма да им дадат. Посредниците няма да допуснат да бъдат прескочени. Порите пак ще се изяждат от социални служби, а до нуждаещите ще стигат трохи.
11
2
 
37
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До От 3 и 6 .Какво не ти е ясно,БЕ? 6 ти написал схемата,ТО продължава да иска обяснения!
10
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закон за личната помощ,туй не може логически да се изтълкува или няма на основа за тълкуването по тълковен речник,логически да се свързже и обоснове за що за помощ се отнася,така че закон за социална помощ на деца с увреждания и инвалиди по може да се разбере за какво става въпрос,и с тълкуването е по-добре,както и с логиката по поставените въпроси логически имат връзка,както и за последващите логически въпроси,как да се обвържат и към кого да се отнасят за внасяне,и изпълнение от управленията
9
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен N- 7DA IM DADEM PARI,ZA DA SI DRASKAT BILETCETA I DA SI PIAT PO ZYAL DEN KAFETA.
8
1
 
34
 
! Отговори
От №3 и №6 преди 5 години
Затова задавам уточняващи въпроси, защото много неща не са ми ясни.И не знам защо някой не седне да обобщи проблемите ясно, кратко и разбираемо, после да публикува в различни медии това разяснение, за да може всеки да прецени кое искане да подкрепи като гражданин?
7
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вместо да подкрепим въпросните смели майки, които се борят със системата и от наше име, ние си седим и тролим, като по-долните.ЗА за приемане на Закона за личната помощ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
2
 
44
 
! Отговори
istinata преди 5 години
философията на Иван нейков "съветник" по социална политика, копирана разбира се от запада и сащ е парите за инвалиди да се дадат на агенциите и те уж да предоставят "услуга" и така родители и близки да не получат и стотинка и да продължат да се грижат безплатно, а социалните за това че си го оставил в центъра за 2 часа или дошла санитарка за 2 часа да изядат парите, хем ни бъркат в нашия джоб и е скъпо, хем болния разбира се нищо не получава, освен това дават услуги на по-леко болните, а тежко болните където асистена е животонеобходим го отрязват, ревете от телк, а тия социални просто са се бо
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да ви ги датат тези пари, защото това ще означава, че трябва да ги дадат и на фалшивите инвалиди, а те са прекалено много. Никога няма да признаят че са фалшиви, защото те са им гласове на следващите избори.
4
2
 
42
 
! Отговори
Продълж. на 4 преди 5 години
Ако след като детето навърши 18 г., майката отново трябва да се яви пред комисия, за да запази досегашния си статус, вероятно възниква опасност от корупция? От това ли се притесняват??И без да искам, пак се замислям над нещо, което прочетох вчера в друг сайт - традициите на един етнос били особено жилави, затова не ги наказвали така строго за педофилия.Ами при този етноси кръвосмешението е традиция и те ревностно я защитават! И после ние да плащаме по 930 лв месечно на всяка булка-братовчедка?
3
2
 
37
 
! Отговори
Далеч съм отПроблема преди 5 години
Затова доста неща не са ми ясни. Признавам си, че не следих всичко, писано по този казус. Затова не знам:- Само на майката ли се дава възнаграждение от 930 лв месечно, за да се грижи за детето инвалид, или това е общата сума, в която е включена и пенсията на детето?- Протестиращите жени вероятно искат сегашният им статус да се запази и след като детето навърши 18 г.? Или греша?- Ако след като детето навърши 18 г. майката отново трябва да бъде одобрена за да запази досегашния си статус, ...
2
2
 
47
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Ех , ако имаха рейсове ! Видя ли колко бързо БоБо даде заден ?
1
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PET PLATENI GENI-PROTESTIRASHTI ZA 20 LV. PODKREPYANI OT BSP ISKAT DA SVALYAT PRAVITELSTVOTO.PRAVILNO E ,CE NARODA NE GI PODKREPYA.