Консулството ни в Солун помага на закъсали българи

Сънародниците ни могат да звънят на дежурните телефони
28 юни 2018 18:50, Анисия Иванова
8
Консулството ни в Солун помага на закъсали българи
Снимка: Bulgaria ON AIR

През изминалото денонощие Генералното консулство на България в Солун е оказало съдействие по още два сигнала на наши сънародници, изпаднали в затруднение в района на Неа Врасна вследствие на циклона "Нефели", преминал над Северна Гърция. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Първото обаждане е от наш сънародник, който съобщава, че няма нужда от незабавна помощ, но се тревожи за състоянието на автомобила си, който не е в движение.

Още по темата

Вторият сигнал е подаден от група български граждани в Неа Врасна, които потвърждават, че не се намират в опасност, но две от колите им са пострадали вследствие на обилните дъждове.

Генералното ни консулство е подало своевременно и двата сигнала към гръцката Противопожарна служба. Нейни служители се намират на място в Неа Врасна и работят по всички подавани сигнали и по регистрирани от самите тях случаи. Дипломатите ни са предоставили и препоръки и съвети за прибиране в България на семействата и оставащите автомобили.

По последна информация тази нощ най-тежка е била ситуацията в Неа Врасна, Хрисуполи и Ставрос. Силни дъждове се очакват и днес в района на цяла Северна Гърция, като според прогнозите подобряване на времето може да се очаква най-рано от утре следобед.

Всички български граждани, които имат нужда от съдействие или биха искали да подадат сигнал за техни бедстващи близки, могат да сигнализират дежурните телефони на ГК Солун - +30 2310 829 210 и +30 2310 869 510 и на посолството ни в Атина - +30 210 67 48 105, 106, 107. На сайта на МВнР са публикувани и препоръки за наши сънародници, пътуващи или намиращи се на територията на Гърция: http://www.mfa.bg/bg/events/63/2/7148/index.html

Дирекция "Ситуационен център" на МВнР наблюдава непрекъснато ситуацията в Гърция и е в постоянна готовност да окаже съдействие на изпаднали в беда български граждани. Дирекцията приема денонощно сигнали за съдействие на телефон: 02/948 24 04 и имейл: crisis@mfa.bg. МВнР препоръчва на всички граждани, пътуващи за чужбина, да се регистрират в услугата "Пътувам за“ на следния адрес: http://www.mfa.bg/120/patuvamza.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уж само в България ставаха наводнения ...сега и в гърция и турция. ..еххх панелните троловее ми развалихаа мечтите. Мислех че смв първи в нещо...:(
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българския консул самоволно напуснал посолството ни в Тирана се е появил в Торонто за да поеме доброволно посолството ни там.
4
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 8 месеца
"Вторият сигнал е подаден от група български граждани в Неа Врасна, които потвърждават, че не се намират в опасност, но две от колите им са пострадали вследствие на обилните дъждове."

Сега нови коли ли искат да им купи държавата, че звънят в Консулството? Пиленца, Консулството НЕ Е застрахователно дружество. Щом няма пострадали (за щастие!), значи Консулството тука не играе. Пак сте объркали, кого да занимавате с глупостите си. Няма да се научите и това е.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой да не си помисли че има климатични промени.
Ама няяяяма бе хора.
Всичко си е точно ........каза Тиквата и се изпърдя звучно.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Консулът да им купи по една лека кола от автокъщите в солун и да си идват така и така почивката им свърши та се невиде
1
1
 
4
 
! Отговори
бай х преди 8 месеца
... Сънародниците ни могат да звънят на дежурните телефони ....
дано не са импулсни ... както преди години беше българското посолството в Лондон