"Нефели" донесе потоп в Гърция: Къмпинги с българи – под вода!

Плажове под вода, прелели реки... властите взимат мерки
Обновена: 27 юни 2018 11:57 | 27 юни 2018 10:00,
166

Циклонът "Нефели" донесе библейски наводнения в централна Гърция и достигна до полуостров Халкидики, където много наши сънародници са на почивка.

Най-сериозно е положението в Ситония, на втория ръкав, където само през последното денонощие са се изсипали близо 100 л/кв.м дъжд.

"Продължава да вали дъжд навсякъде. Властите в Халкидики искат да се обяви частично бедствено положение, особено в Никити, където първите етажи на къщите са под вода", обяви пред Bulgaria ON AIR кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Водата е твърде много и е разчупила заграждения на някои язовири, стихията отнесе и автомобили в морето.

"На къмпинг "Каламици", където има много българи, там също всичко е под вода, властите взимат мерки", съобщи Пеева.

Още по темата

Според метеоролозите обаче отново ще продължи да вали. В Сивири, където има много туристи, реката е излязла извън коритото си.

Властите предупреждават за силни бури и в Егейско море, което означава, че фериботните връзки до някои острови също ще бъдат преустановени.

Синоптиците обещават подобряване на времето в южната ни съседка от утре.

"Най-важното е, че при този силен циклон, а и при тези наводнения, няма пострадали хора. Може би защото медиите разпространяваха информация дни преди този потоп и хората взеха мерки предварително", заключи Катя Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
4
 
! Отговори
Аз аз аз преди 5 години
Абсолютно вярно. Подкрепям Ви с две ръце, аман вече от паникьосване на хората!
111
0
 
4
 
! Отговори
Тя преди 5 години
До АнонименАз в момента съм на Ситония, времето е прекрасно :)
110
4
 
3
 
! Отговори
Cancel преди 5 години
От утре имам резервация за Ситония - анулирах я веднага.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да стресирате хората. Времето в Гърция е слънчево и няма бедствена ситуация!!!!!! Има live камери където в реално време може да се следи времето на Халкидики, Солун и други райони: https://skylinewebcams/el/webcam/ellada/makedonia/chalkidiki/nea-roda.html До кога ще спекулирате и лъжете хората??????????
108
3
 
4
 
! Отговори
Да преди 5 години
Ако българското черноморие не беше унищожено от хищни и алчни типове, нямаше да стъпя в Гърция!
107
0
 
2
 
! Отговори
Lyubs преди 5 години
До АнонименАми, кой за каквото е учил.
106
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бегайте, казах!Прав си, баце, много си е хубаво нашето, само добре трябва да си направи човек сметката къде и как да почива. Аз лично предпочитам децата ми да почиват с 10-12 нощувки в БГ, отколкото 5-6 дена в гръчко и да мъкна багажник с манджа.
105
1
 
10
 
! Отговори
ФДт преди 5 години
На Весела Лечева къмпинга на Халкидики дали е оцелял?Толкова спестени закуски за този модерен къмпинг,пък то наводения някакви!Ето на БДЖ - то ощ82е не може да диша ,откакто мъжа на Лечева му плячкоса парите!
104
21
 
28
 
! Отговори
до Батето преди 5 години
Черно не съм виждал от септември миналата година, но тогава беше кристално и се размазахме от прясна рибка, купон и почивка. А гръцкото е отровносолено и затова не завъжда водорасли, но на таралежите, медузите и пластмасите соленото явно им харесва. Всеки да си ходи където му е гот, но да не си криви душата и да оплюва страната си. Държавата ни може да е кофти, но страната ни е фантастична. Гърците могат само да ни завиждат.
103
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бегайте, казах!Бате ти нз на кое море си бил, ама май отдавна не си стъпвал на Черно. Аз за три пъти ходене в Гърция, нито змии съм видял, нито гадини, нито водорасли, нито екстри като превръзки, пликове, тампони, фекалчета и други природни дадености.
102
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запушени шахти, запушени речни корита. И в София е същото.
101
26
 
21
 
! Отговори
до 128 преди 5 години
Явно ходим на различни места. От 2-3 години насам ми прави впечатление, че българските рецепционисти и сервитьори са изключително приветливи, любезни, хубави млади хора. Онзи ден ни се падна една чаровница в добро заведение в центъра и коментирахме с приятели, че вече на повечето места у нас културата на обслужване е на щатско ниво. Тук не ми се е случвало мазен келнер буквално да изчезне, за да отмъкне 8 евро ресто, а в Гърция ми се случи. Гърция е село.
100
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахх.. гърците мразели българите. Българинът, работещ в туризма мрази руснаците, щото са комунисти; мрази англичаните, щото са пияници; мрази турците, щото са ни поробвали; мрази румънците, щото са прости мамалигари, ама бая дръпнаха пред нас, мама им ***, а най- вече наистина мрази българите, щото са стиснати и някакви прошляци, хич да не ме занимават. В Гърция поне ти се усмихват, ако ще и лицемерно да е. Никой не иска на почивката си да гледа сърдити физиономии и да му се дзверят в лице
99
28
 
20
 
! Отговори
Бегайте, казах! преди 5 години
... докато тук си имаме всичко - зелено, пищно, спокойно море, ситен пясък, кеф ти старинно градче, кеф ти крайморско селце, кеф ти лъскав курорт с хубави хотели - с реални звезди, не като копторите в Беломорието. какво сте се навървили тук кирякстефчовци и се чудите как да оплюете нашето море и защо? пари ли ви дават, или така сте се родили? И в двата случая сте мизерни душици. Сутрин мразите себе си, следобеда всичко българско.
98
26
 
22
 
! Отговори
Я бегайте! преди 5 години
Какво сте ми разхвалили тая дупка Гърция с всичките й проблеми, бе? Айде, бедните макета ги разбирам защо ходят там, ама ние с нашето хубаво море без разни змии и други гадини да се бутаме по чакълестите им плажове и да им захранваме кретащата икономика, вместо да си оправим собствената, това не го проумявам! Византийците ни мразят, подли са, нечистоплътни са, природата им оскъдна, музиката им гадна, храната им мазна, цените високи по кръчмите...
97
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенМного е скучно на Халдики,иначе не лошо,но човек ще пукне от скука.Предпочитам Слънчака или някоя дестинация извън Европа.
96
7
 
37
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименВиж сега, нещо си се объркал, аз не съм ресторантьор, хотелиер или концесионер на плаж. Проблемите на всички тези хора не ме интересуват. Когато отивам на почивка искам няколко неща - чиста вода в морето, чисти стаи в хотела, персонал който не ми се мръщи всеки път като ме види, ако се усмихва още по-добре. И за финал - прясна и вкусна храна. На черноморието тези няколко неща заедно не същестуват. В Гърция ги има дори на омразното ви халкидики.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 117Не ти цъкнах нито плюс,нито минус,защото нищо не каза,балон от празнодумие.На който не му изнася старобългарския мек диалект,да си запуши ушите!
94
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенОбслужването е проблем на места в България,защото им плащат малко,а работят много и се изтощават работниците,уморен човек не може да обслужва добре,вместо да си наемат допълнително хора на по 2 или 4 часа,те карат с един за всичко.
93
3
 
9
 
! Отговори
до 117 преди 5 години
Къде видя, че ми пречи? Филолог съм и приемам всички наречия като интересни, особено славянската напевна интонация в Рибново, щом споменаваш Родопите. За "мъекането" репликирах чуждо мнение. Друго ми пречи - често съпровождащата диалекта склонност да отричат българското, защото никак не харесват самите себе си и да прехвалват чуждото, защото им се струва престижно. Пречи ми липсата на култура и самочувствие, поощрявана от външни душмани на България и охотно подета от гламавите тук!