България в демографска смърт: Паднахме под 7 милиона

Антирекордът бе отчетен вчера от брояч на ООН
Обновена: 30 юни 2018 09:13 | 30 юни 2018 07:30, Александър Попов
813

Снимка: countrymeters.info

Населението на България падна под 7 милиона. Това се случи точно в 14 часа 07 минути 03 секунди и бе отбелязано в брояча на населението в света от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН.

"Това е най-тъжната новина на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска смърт, тя умира!", коментира новината пред "Труд" акад. Петър Иванов, шеф на демографския институт към БАНИ.

Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. вчера показваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са починали 193 души.

"Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 роми, (-9=-13+4). Това означава, че българите намаляват с 13 и стават малцинство, а ромите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни. А ние сме най-бързо намаляващата нация в света", каза още акад. Иванов.

Официалните данни сочат, че за пръв път сме минали 7 милиона през 1946 година – преброяването на населението тогава показва, че към 31 декември 1946-а сме 7 029 349 души. През 1985 г. бележим пик и сме близо 9 милиона – 8 948 649 души.

В галерията може да видите как се е движил броя на населението на България през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
651
10
 
10
 
! Отговори
Евелина Джелепова преди 5 години
От 1945 до 1989г.България беше затворена комунистическа система и никой не можеше да излезе от нея,затова сме станали 9млн.Сега нещата са нормални,защото още 7млн.българи сигурно има по света.
650
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотиите на въпросния акад. Петър Иванов край нямат. Винаги се стреми да е в светлината на прожекторите, да канят по телевизии и това го постига с бомбастични изказвания. Моя позната работи в ц-иганско училище и сподели, че са закрили половината паралелки, понеже заминават навън. Раждаемостта и при тях е спаднала драстично спрямо предходни години.Положението може да се оправи като се нормализират заплатите във всички сфери.Без българите обаче и ц-иганите загиват.
649
1
 
7
 
! Отговори
ба ти бантустана ... преди 5 години
От днес пенсиите скачали с 3-4 % е кои *** ще иска да живее тук... съжалявам ,но ГЕРБ си свършиха работата ,а лидера им главозамаяно оправя света,направо цар на външната политика...като им погледна оядените главозамаяни физиономии ми се ще час по скоро да останат само те и антуража им тук,
648
2
 
13
 
! Отговори
Foreigner преди 5 години
Всичко това българите сами си го правите.Прави го вашето правителство,а то произлиза от вашия народ.Знам че много обичате да обвинявате външни фактори и сили,а и така е най-удобно и щадящо самочувствието.Но истината е че едни българи в управлението ограбват всички останали българи,които започват да се изнасят в чужбина.Удобни условия са създадени само за *** които се множат.Но те са важен електорат за управляващите и гарантират по-нататъшната им власт.
647
5
 
8
 
! Отговори
- преди 5 години
До До КОГА 657Пич родителите ми са живели по-това време в БГ и са живели доста добре, за разлика от сега. Висшисти, добре платени, а сега не могат да си намерят работа. Каква е разликата между преди и сега? Не се ли съобразяваш с Бойко и компания те елеминират за ден два, снасяш рушвети за да работиш. Преди е било същото само че без такъв брутален и показен рушветизъм.
646
1
 
8
 
! Отговори
SupeR преди 5 години
Упадъка продължава!
645
5
 
9
 
! Отговори
ЕРИК преди 5 години
До пророк/ Вие сте пророк самозванец ,защото по време на социализма България беше просперираща страна,Беше някъде между 25-30 място по ИЧР.Приличате на Борисов ,на който за всичко му е виновен Орешарски,няма значение ,че бил министър председател само една година ,а от тогава са минали 7 години.
644
7
 
7
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 5 години
До До КОГА 657ДОКАТО НЕ СИ ОТИДЕ ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТ И НЕГОВИТЕ *** ОТ ГЕРБ -загиваме!Ще дойдат турците да ни превъзпитават!
643
6
 
3
 
! Отговори
пророк преди 5 години
До Турцiаотдавна сме пропаднали и паднали откакто камунисти са на власт!!!!!!!!!!
642
4
 
8
 
! Отговори
червената мафия преди 5 години
До ГЛАС ОТ БЕЗДНАТАГЕРБ - СИМВОЛ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ НА БЪЛГАРИЯ.....
641
1
 
10
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
Нека никой не си въобразява,че такава територия с перфектни климатични и почвени условия ,надморска височина ,водни ресурси намираща се в Европа ,ще остане дълго ненаселена.Ако глобалното затопляне продължи и новото на световния океан се повиши с няколко метра,много от ниските и гъсто населени страни ще загубят значителна част от територията си.Като се има предвид ,че гъстотата на Холандия е 480-500чов/км2,Великобритания 280чов/м2,Бангладеш 1100чов/км2,южна Корея 580чов/км2, е ние сме с 65чов/км
640
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София има демографски бум. Строят се детски градини. В училищата няма места. Защо?
639
1
 
4
 
! Отговори
Меринджей преди 5 години
Нали всички знаят какаво означава - с мироглед на гол ***. Типичен пример - коментатор 643. Докато имаме хора с такъв мироглед (само около кочинката си) в столицата ни или да го кажа наобратно, докато столицата ни е там, където хората са с този мироглед, ситуацията ще е такава и по-зле. Няма смисъл въобще да обяснявам какъв ментален лилипут може да генерира тази мисъл, без дори да анализира цифрите които хората са се постарали да изложат като фактология.
638
9
 
7
 
! Отговори
ГОШО преди 5 години
СПЕШНО ТРЯБВА ДА ПРАВИМ БЕБЕТА !!!
637
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До КОГА 657Не си изтривай мърлявия псевдодемократичен неолиберален тапунгерски .ъз със социализма. Толкова е глупендурски, че човек направо те отчита като мозъчно несъстоял се. И де..бил ще пресметне, че щом през социализма България е нарастнала от 7 до 9 милиона, а през пОзорната икономика, с която унищожихте нормалната, продадохте я, а така - и България, няма начин социализмът да е виновен, че народът намаля с 2 милиона, а фактически с 5 милиона, защото 3 милиона избягаха от БГ.
636
21
 
20
 
! Отговори
До КОГА №657 преди 5 години
Геноцидът над българите продължи 45 г. (1944-1989 г.).Това, което се случва след1989 г. е заквасено по време на соца.След вакханалията, наречена Народен съд, Т.Ж. се грижеше да толерира неуките и примитивните и да мачка и затормозява по всякакъв начин всеки интелигентен, мислещ и инициативен човек!За капак внесе индийци и им създаде условия за размножаване. За българите важеше формулата "колкото по-интелигентен, толкова по-ниска заплата и нулев шанс за самостоятелно жилище докато е под 50 г."
635
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудни хора сте - как може да вярвате на т.нар. "електронни" медии?Дори как може да вярвате на каквато и да е медия при положение, че отдавна няма журналисти, търсещи истината. ИМа само негодници и подлизурковци и такива хора ви поднасят и настоящата "новина" със заглавие , което гарантира много коментари и трафик
634
7
 
1
 
! Отговори
хубава работа преди 5 години
Нищо не разбирате от демография
633
3
 
12
 
! Отговори
до 665 преди 5 години
Ъхъм...в България остават - само прости , и некадърни селяни!Да слугувате на мутрите, и да храните ромите!
632
3
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Сбирток е биологичната овча маса на юг от Резово,наречена Туркюрландия,където кюрдите са вече 40 ПРОЦЕНТА от местните аборигени.Малкото останали читави турци се изнасят по всякакъв възможен начин от потъващата всеки ден в инфлация и бежанци,турска ***.За останалите-занданите по Диарбекир са бездънни.