България в демографска смърт: Паднахме под 7 милиона

Антирекордът бе отчетен вчера от брояч на ООН
Обновена: 30 юни 2018 09:13 | 30 юни 2018 07:30, Александър Попов
813

Снимка: countrymeters.info

Населението на България падна под 7 милиона. Това се случи точно в 14 часа 07 минути 03 секунди и бе отбелязано в брояча на населението в света от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН.

"Това е най-тъжната новина на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска смърт, тя умира!", коментира новината пред "Труд" акад. Петър Иванов, шеф на демографския институт към БАНИ.

Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. вчера показваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са починали 193 души.

"Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 роми, (-9=-13+4). Това означава, че българите намаляват с 13 и стават малцинство, а ромите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни. А ние сме най-бързо намаляващата нация в света", каза още акад. Иванов.

Официалните данни сочат, че за пръв път сме минали 7 милиона през 1946 година – преброяването на населението тогава показва, че към 31 декември 1946-а сме 7 029 349 души. През 1985 г. бележим пик и сме близо 9 милиона – 8 948 649 души.

В галерията може да видите как се е движил броя на населението на България през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
591
2
 
35
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Благодарим за поредния пирон в ковчега на българската нация. Народ, който реши да се самоубие вместо да се бори за собствения си живот. Може би наистина заслужаваме да отидем на бунището на историята. 3 милиона дефицит за няма 30 години. Страшно е! Никога в нашата история не сме губили толкова и то в мирно време. Хубавото е, че няма да има кой да плаща за общите ни грехове, за бездушието и апатията към общата ни съдба. Честито...
590
4
 
30
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Всички българи да дойдат да живеят в София. Останалата България да я дадем на концесия на китайците. Ще ни плащат добри пари. И без това ни мързи да работим.
589
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
614 добре бе защо 1989г. след като ни върнахме земята и направихме "приватизацията"от 9 милиона станахме 6"милиона?
588
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демографския проблем е заложен още от комунизма.
587
3
 
15
 
! Отговори
До Стар набор преди 5 години
Грешиш.Понастоящем, както и през соца, по изкуствен начин се потиска по-качествения ген.Но той няма да се затрие. И до 4 милиона да стигнем, при благоприятни условия здравото и качественото изтласква другото.С кой акъл говориш за качествен ген у тези? Само ги погледни. Заради кръвосмешенията и нехигиеничния начин на живот повечето от тях са с някакъв дефект.Прибави и щуравата им амбиция да взимат снахи и зетьове с вродена инвалидност, вкл. и психическа, заради осигурената пенсия. Обречени са.
586
4
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До Анонимен 606//Дали е комунистическа закалка или нещо ,което някои трудно разбират и още по-трудно възприемате ,но се нарича възпитание.Същото съм го видял и в Италия, а в Англия всички елитни училища имат униформа и тя дава чувство на принадлежност към някакъв кръг от съмишленици.А колкото до Корея ,просто минете по-на север
585
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако *** не бяха заграбили насилствено земите на селяните и не ги бяха натикали в заводи, сега щяхме да сме над 10млн.Преди комунизма сме били най-голямата нация на Балканите. Факт!
584
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали в плана Ран-Ът е предвидено българите да станат 4 милиона? Какво се чудите тогава?
583
1
 
20
 
! Отговори
Шок преди 5 години
Това не е новина. От тези 7 милиона колко са българи? От тях колко живеят в България? Може да сме станали малцинство? Защо депутатите не намаляват както хората?
582
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 609И от бивша Югославия също, а последният "транш" е от Гърция през 1973 г. Тогава са докарани оттам над 40 000 от тези и то такива, каквито от памтивека са се препитавали само чрез разбойничество.Тошо си беше с ромски корен, няма какво да се чудим.Но деянието му е престъпно, не е се е допитал да народа и затова сега сме в правото си да заменим гражданството им с временно такова.Ако не им харесват нашите закони, да си търсят друга държава. резервен вариант има - Индия ги приема
581
8
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Земята е пренаселена. Глобализацията върви с пълна сила. Растоянията на практика са къси. Празни места няма да останат. На нашите земи ще се заселят азиатци и африканци. Потомци на индийците вече има. Предпочитам тук да се заселят китайци. И да започнат от Северозападна България. Бързо ще построят и АЕЦ Белене.
580
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До FallschirmspringerЗабрави заселванията, които направи Т. Живков. Май от Румъния ги беше докарал.
579
1
 
18
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
*** идват в България на две вълни.Първата към края на 11-ти век, а втарата с турската експанзия.Това прави средно към 800 години и някой да е забелязал някаква интеграция.Те са били маргинали със воето пристигане и продължават да са такива до момента,въпреки опитите за приобщаване.Когато един тиган спазва законите,цени образованието,личната хигиена,семейното планиране ,той вече не е ***.
578
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро България - ще стигне "критичната точка"Работещите...създаващи блага българи...плащащи данъци - ще станат по-малко от готованското ромско мнозинство.Кой ще ги храни - още не е ясно!Меркел ще бъде изритана от поста си - и Европа ще спре да праща пари!Ще настанат "интересни времена"Пълчища гладни роми и тапамбуки - и изчезващо бяло малцинство!
577
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До В ПОЛША 597И кое ти хареса в Полша- униформите и учениците, строени в редица по двама?Комунистическата закалка не прощава, нали? ПОД СТРОЙ!И в Ю.Корея е така.
576
6
 
8
 
! Отговори
Ааа преди 5 години
Българката не ще да ражда и да работи за СВОЕТО идве ромчета, а ще работи само за две ромчета.Желязна логика имаш.
575
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стар набор 595В Европа парите им стигат и за кучета, котки, коли, жилище, наем, ток, телефон, вода, парно, почивки и ДЕЦА. В Бг едното е за сметка на другото, защото доходите са най- ниските в ЕС.Колкото и да плюеш по обикновения човек, няма да промениш нещата.На управляващите не им пука, че нацията се топи.
574
2
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Ама Полша и догмите на Москва не приема.
573
0
 
3
 
! Отговори
до ЮАР преди 5 години
+ 10!
572
4
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Политиката на американския президент Доналд Тръмп трябва да накара европейските държави да преразгледат своите геополитически съюзи, смята бившият френски премиер Жан-Пиер Рафарен. В свое интервю за вестник Journal du Dimanche в неделя той изрази мнение, че групата от четири държави Франция, Германия, Русия и Китай, може да се превърне в нов остров на стабилност.Поставя се въпроса ,а къде сме ние?България е без ясна визия както във външно политически аспект,така и вътрешно такъв