След смъртта на Б. Димитров: Обичам те безкрайно, татко...

Десетки изразиха почитта си пред историка, който почина вчера
105
След смъртта на Б. Димитров: Обичам те безкрайно, татко...
Снимка: Facebook

"Обичам те безкрайно, татко!" написа малко след смъртта на Божидар Димитров дъщеря му Мария в профила му в социалната мрежа.

Известният историк и общественик почина вчера на 72 години, навръх рождения ден на Мария.

"Част от душата ми си отиде с теб. Така ще съм винаги с теб, докато не дойде и моето време и отново се съберем в Рая, защото какъвто и да е задгробният живот, щом съм с теб за мен е Рая", написа Мария.

Още по темата

Малко по-рано тя изля мъката си и в рими, посветени на баща й.

Много приятели, познати и непознати изразиха почитта си към историка в профила му във Facebook.

"Можеш да бъдеш спокоен, твоето дело няма да бъде забравено. Ти не си починал, просто отиде на по-добро място", написа Любомир Минков.

Yotko Petrov пише: "Отиде си един голям Българин!... Надяваме се, че духът му е отишъл на по-добро място, където той със сигурност ще бъде оценен".

Hrisi Docheva също се прекланя пред Божидар Димитров като към голям българин. Тя е написала четиристишие, посветено на него, в което изразява признателността си към историка за уроците по българска история и за това, че трябва да сме българи не само на теория.


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
Признателен преди 3 години
Поклон!
24
5
 
22
 
! Отговори
rip преди 3 години
Почивай в мир Професоре. Истински Българин
23
4
 
34
 
! Отговори
Фаши преди 3 години
Може не винаги да е бил прав, но знаеше много за Българската история! Отиде си един умен Българин! Още малко и ще свършат такива като него! Ще останете вие, хората със безсмислена злоба и невежество! Почивай в мир професоре!
22
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 25 Точно така заради това високомерно и презрително отношение много хора мразят герп, кои точно са отрепките, това са главно подмазвачите на бб и сие ...
21
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най много съжалява ( едва ли голяма скръб го е налегнала ) бб, че една партия патерица на герп по-малко, нали не си мислите че театъра с нерегистрирането на професорската партия се раиграваше от някой друг.
20
39
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спорен историк и партиен нагаждач със силните от ГЕРБ.
19
8
 
38
 
! Отговори
сара преди 3 години
Беше колоритен. Светла му памет!
18
1
 
18
 
! Отговори
Нормално е преди 3 години
Малцина са тези, които не обичат родителите си. Повечето деца биха реагирали по такъв начин. Нямаше да бъде нормално, ако се твърдеше противоположното на написаното в статията.
17
2
 
28
 
! Отговори
смехурко преди 3 години
Един въпрос. До Вера К . Александрова........ Как е възможно да триете коментари те ми в който не съм писал нецензурни думи .А оставате платените тролове да се вихрят свободно с обиди по личности.Избирателно ли го правите или сте платена от партия.......... като тях.Не е ли обидно това отношение и знаете ли що е думата ЕТИКА
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо
15
6
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Светла му памет!
14
15
 
35
 
! Отговори
Голям човек беше преди 3 години
Прекрасен човек и голям родолюбец си отиде и това е много тъжно. Поклон пред паметта му. Дъщеря му би трябвало да е минала отдавна тинейджърската възраст и да не пуска в публичното пространство сополиви постове, които е ясно, че журналистите ще подхванат. Освен ако не е решила после да пише книга за него и да търси внимание като вземе да дава и интервюта колко и липсва
13
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше пичага.Но винаги като съм го гледал все ми се струваше че нещо не е добре със здравето.Трудно дишаше ,задъхан и уморен.Може би с В.Рашидов да са прекалявали с уискито и пурите.Лека му пръст.
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости, не мога да повярвам, че го няма. Почивай в мир професоре!
11
5
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съболезнования към дъщеря му и останалите близки. Може не винаги да съм бил съгласен с Божо, но той беше българин. Почивай в мир, Професоре!
10
12
 
87
 
! Отговори
payak преди 3 години
Защо толкова злоба хора? Загубили сте всичко човешко.Бог да го прости и да го приеме в селенията на праведните!
9
8
 
70
 
! Отговори
смехурко преди 3 години
Почивай в мир Професоре .:((((((
8
12
 
59
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Беше готин!
7
51
 
17
 
! Отговори
iRay преди 3 години
Веднъж в своето предаване Памет българска, изтърси такива небивалици. Видите ли Европа станала толкова могъща щото пренесла картофа от новите земи. А картофа имал много голяма хранителна стойност и затова Европа станала супер световен фактор. Божо Божоо не картофа драги мой, а златото на инките даде супер сила на Европа.
6
13
 
53
 
! Отговори
стефчо преди 3 години
Поклон Божо,беше голям пич!