Протестиращи в подкрепа на Босия срещу фалшивите книжки

Президентът: Прекратете гладната стачка, на ход са институциите!
5 юли 2018 16:30,
59

Протестиращи се събраха тази сутрин, за да подкрепят гладната стачка на Николай Колев – Босия.

От 12 юни той протестира срещу фалшивите шофьорски книжки, които водят до много жертви и ранени по пътищата. Гладната стачка на Колев е и срещу възстановяването на работа на уволнените за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", които са заподозрени, че продават шофьорски книжки.

Още по темата

Много хора подкрепят протеста на Николай Колев от няколко дни, а днес те бяха много повече и по-решителни в действията си.

Тази сутрин недоволните граждани блокираха достъпа до служебния вход на Народното събрание, но в крайна сметка след намеса на полицаите, достъпът беше възстановен. Викове "убийци" съпроводиха действията на органите, пише Bulgaria ON AIR.

По-късно и президентът Румен Радев взе отношение по случая и призова Николай Колев да прекрати гладната стачка.

"Отговарям на Вашето писмо публично, защото то поставя проблем, който засяга всички български граждани и излага на риск живота им. Той е част от големия проблем с корупцията. Приветствам всяко гражданско действие в борбата с този порок. Призовавам българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Вас и Вашите съмишленици", написа във Facebook държавният глава.

По думите му корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност.

"Обръщам се към Вас с уважение към действената Ви, морална позиция и с тревога за здравето и живота Ви. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. Вярвам, че и занапред Вие ще бъдете смел застъпник на справедливостта. България има нужда от Вас", завършва публикацията на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
6
 
! Отговори
Мама преди 5 години
Като виждаш, че нещо не работи, колко "умен" трябва да си, за да продължаваш в същия дух години наред, без да си променяш стратегията? Кажете, бе, гении?! И по-добре си занижете фалшивите самооценки, защото ако аз съм решила да ви отделя малко внимание, за да ви набия *** канчета по възможно най-запомнящия се начин, това не означава, че сте по-умни от мен, бебчовци. Смучете си бебероните и не се занимавайте с протести. Очевидно искате собствената си канонизация, а не промяна.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия гладува публично, стотици хиляди - по принуда, но причините (макар и различни) произхождат от едни и също вечно преяли хора!
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Изрази като 'нефелни старци' се употребяват главно от нефелни старци.
29
0
 
0
 
! Отговори
Извинявам се преди 5 години
До Константинтоест на 25 коментар.
28
2
 
0
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Бих желал на 26 коментар да слагате минуси и да се обосновавате обаче с факти. Благодаря.
27
0
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
И как по точно ще уволнят отново корумпетата? Тя цялата полиция за уволнение ама кой ще ги смени? Те са нали от системата, да виеба и системата... нашта система 4 4 2.Аре купете му на босия едни гуменки и да почва да тренира с Цецо системата
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Ама тази продължава да се обяснява... лелче, намери си живот, нали сама написа, че не ти пука за мнението на непознати.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм "лелче", нито "пикла", но вие със сигурност сте глупави, нефелни старци, които още си мислят, че стават за революционери. Дори на някакво измъчено клише за бунтари не отговаряте. Тук съм, за да ви го кажа, защото вие сте една от причините нещата да стоят на едно място. Вие се идентифицирате с някакви измъчени светци, не с бунтари, и не правите нищо, абсолютно НИЩО съществено. Това вашето е нездрав ексхибионизъм, не протест. Не можете да постигните нищо, защото не знаете как!
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия,дали е свршил поне за 5 ст. нещо полезно прз целия си безсмислен живот?
23
3
 
7
 
! Отговори
Да преди 5 години
Босия е прав, московски е много нечестен и престъ.ник. А кой му е шеф, Вие се сетете драги ми съграждани. Тези около него в МТИТС са същите, попов, надежда симеонова, войновски, ивайло манолов и да не забравяме сребров. Но имат защита и са богопомазани и съответно никой не ги закача. И не са само книжките проблемът, а пунктовете, а превозите на пътници (Ивкони)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май протестира срещу транспортния министър, но не смеят да кажат.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Лелчето как бързо превключи от високопарни и ненужно помпозни бг.мама изрази към същинската си същност- проста каруцарка.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Пък вие имате право най-много на минимална заплата с тоя речник.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу корупцията и самопровъзгласила се за "божествена" съдебна система има само един лек и той е улично народно правосъдие. Скоро и това ще се случи.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барем да му измислят една смислена причина пък да гладува, а то за книжките...
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Като не те интересува, превзето лелче, защо стоиш тук да отговаряш? Човекът поне се бори за някаква кауза, докато вие си тресете дебелите кебабчета по клавиатурата.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9За да оценявате интелигентостта на когото и да е, първото условие е вие да сте по-интелигентен от него/нея, второто е да имате изработена методика. Каква е вашата методика - "не ми звучите". От ясно по-ясно е, че сте куха лейка, а аз имам нулева толерантност към такива като вас и не мисля, че се налага да и доказвам каквото и да е. Тоест не ме интересува вие какво мислите, за каквото и да е и кое как оценявате.
15
0
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Е па язе съм против фалшивите новини, друг може да е против фалшивите цици на племейтките дайте ся да гладуваме.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що пък аз да гладувам за да може някой от министерството да се стресне и да свърши малко работа? Не може ли политиците да започнат да гладуват в подкрепа на стачката? Румен Радев ако започне гладна стачка и веднага всики в парламента и министерствата ще се задвижат.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в София ли се случва, не може всеки да гладува и да създава опасност и предпотавка за нови гладни стачки и опасност за здравето на хоратал Всеки като седне и да почне да гладува какво правиме, внесете първо закон за забрана на гладните стачки и да се криинализират има хиляди други начини за протест социални мрежи 21 век е Нямате ли човечност бе алоу общината.